Kislányom most múlt egy éves.Úgy néz ki hogy újra várandós vagyok .Kérdésem: kislányom után kapnám a Gyed-et is, és kaphatnám a táppénzt is? (tudásbázis)
nem félre értesz
menetközben sajna nem tudsz változtatni én azért megvártam hogy lejártom a gyeden és a gyest már nem igényeltem meg mert már terhes voltam és inkább el mentem szabira és mikor meg születet akkor megigényeltem a picire a gyás-t
Nem!
A 12-13-as hszben leírtak szerint a gyes nem számít munkaviszonynak.
Sziasztok!
jó hogy beszélünk erről....jövőre talán nálunk is aktuális lesz!;)
viszont figyeljetek oda, mert a barátnőm gyeden volt a kisfiával, majd 18 hónapos volt mikor megszületett a második fia.
Utána nem igényelte meg a tgyást, mert hogy amugy is gyedet kapott...és amikor meg lejárt a nagynak a gyedje.. a kicsire is meg akarta igényelte, azt mondták nem jár neki, mert hogy nem kapott tgyást!!
Én pontosan nem jártam utána, mert h ogy még annyira nem izgatott a téma tavaly...de most már engem is érdekel.
Megkérdeztem újra (pont ma találkoztam vele), és ma is ezt mondta hogy csak gyest kap....mert a picire már nem kapta meg a gyedet!
ez tényleg csak hallomásból van, nem tudom a pontos jogszabályt..de hátha valaki tudna pontosat mondani!
Gyed-re jogosult anya:
-biztosított édesanya, aki a szülést megelőző 2 éven belül legalább 180 napon át biztosított volt. Ebbe az időbe beleszámít a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, Tgyás és Gyes díj folyósításának időtartama.
Csak egy ellátást kaphatsz. Kérheted a gyedet tovább majd ha lejár az elsővel, igényled újra a kicsive. Vagy lemondod és mindent tp, thgy-t gyedet kérsz a picurkára.
Gratulálok a gyerkőcökhöz!!!
Köszönöm!
Szerintem is így lesz, csak nem vagyok benne biztos!Túl szép is lenne, ha mindent kifizetnének!
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- A párom nem engedi, hogy a szüleimnél legyek a kislányommal 2 napig