Kislányom mióta megkezdte az ovit, egyfolytában beteg! Normális ez? (tudásbázis)
Nálunk is hasonló a helyzet. Egy hét ovi egy hét itthon. Még szerencse, hogy itthon vagyok a kistesóval, így végülis nem olyan tragédia. El sem tudom képzelni, hogy mit csinálnak azok a szülők, akiknek dolgozni kell(ene) menni?!
Mindkét gyereket 4 hónapos korától járatjuk babaúszásra, mondván, hogy majd jól megerősödik az immunrendszerük :-) Hát marhára megerősödött!
(Ovi előtt mondjuk tényleg szinte soha nem voltak betegek, de ami most van?! Hát erre azért nem számítottam.)
sajnos teljesen le kéne állni a tejjel.
(én nagyon tejellenes vagyok eleve, de de tényleg annyira nyákosítanak a tejtermékek, hogy az orvosok is a leállást szokták javasolni)
Igazán nem szeretném elszólni a dolgot, de a lányom még egy napot sem hiányzott a oviból. Szeptember 7-én kezdett és 3 éves lesz december végén. Még szopizik... Kicsit köhögött, meg folyt az orra, de ettől több szerencsére még nem volt.
Adok neki azért még pluszban némi erősítést is.
Az én gyerekem ugyanígy volt, csak ő már bölcsiben. A barátnőm gyereke nem járt bölcsibe, ő az óvódában kezdte ugyanígy a betegeskedést.
Előbb-utóbb átesnek rajta, és sulira már minden rendben lesz!
Érdemes ilyenkor a tejtermékeket elkerülni, mert nyálkásítja a szervezetet. A füle is kevesebbet fog fájni.
Már nagyon sok helyen olvasni lehet erről. Unokámnak fülész doki is ezt ajánlotta.
ki kell venni az orrmanduláját és kipucoltatni az arcüregét
és nagyon nagyon sokszor tökéletesen kifújatni az orrát
sok c-vitamin
nasopax orrspray
sós vizes gőzölés naponta
Most a füle miatt "izgulok".. Melegítettem szinte egész éjjel, most napközben is,(azt mondja jobb) de holnap azért gondolom nem árt dokinak megmutatni.
..ha így haladunk, nem sokáig lesz munkahelyem :D-kínomban vigyorgok :S
..hát nem tudom.. Lányom júliusban hagyta abba a szopit..Aztán tessék!
Ovi előtt 1x volt megfázva, most meg minden van.
Pedig előtte sem karanténban tartottam:D
Nem, de gyakori.
Új ovistársak (gyerekekek) és új kórokozók veszik körül. Ráadásul néhány szülő betegen is viszi oviba a gyereket...
Ez ellen sajnos nemigazán lehet védekezni, de próbáld a kislányod immunrendszerét erősíteni: egyen sok gyümölcsöt, zöldséget (C-vitamint), gyakran szellőztessetek otthon, sétáljatok, sokat mozogjon, sportoljon, és ha lebetegszik - gyógyszert kap, pl. antibiotikumot, utána adj neki probiotikumot (Normaflore, stb...)
Többé-kevésbé igen. 1-2 hét óvoda, 1-2 hét beteg. Köhög, tüsszög, folyik az orra, lázas, bárányhimlő, mumsz, néha egy kis hányás-hasmenés, stb. Az első 2 év durván erről szól.
A közösségben így alakul ki a szervezet ellenállása. Akik még kapnak anyatejet, azok jobban bírják a kiképzést...
Kb. úgy néz ki, hogy szept. óta kisebb-nagyobb megszakításokkal, de beteg.
Nem nagy dolgok, de az orrfolyás szinte rendszeres.
1-2 napig vízszerű, aztán meg olyan sűrű cucc jön az orrából, hogy végem van..:S
Most már ott tartunk, hogy az egyik füle is fáj.
A doki szerint teljesen normális, hogy ahogy közösségbe kerül beteg, de egyik betegségből meg sem gyógyul, már ott a másik..
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- Hogyan tartható fenn a szoptatás, hozzátáplálás mellet? Kislányom 8 hós, idáig szinte csak szopis volt, mióta kanalazunk tejem alig van:(
- Mióta megszületett a kislányom, folyton rémeket látok
- Kislányom mióta ovis, éjjelente többször maga mellé hív, ill. csak úgy tud elaludni, ha ott fekszem, és szorosan ölelem! Ez 'kinőhető'?
- A kislányom 9 hónapos és a szeme már születése óta váladékos. Mióta ovis a bátyó gyakran hörgő gyulladásos
- Mióta elkezdtem az Atkins diétát, egyfolytában hasmenésem van.. Ez ugye nem normális?:)