Kiskutyát szeretnék, szerintetek meg lehet bízni a hirdetésekben leírtakban? (beszélgetés)
nem.. eszembe sem jutott, hogy szerződést írjak.. minek? weboldal , tenyésztő, versenyek, díjak.. fene gondolta hogy ez lesz.
5 évvel később derült ki minden, eszembe sincs visszaadni a kutyát :) Ő a Mi gyerekünk.
A tenyésztő meg Gyöngyösi.. volt.
Nem volt szerződésetek?
Ja, és véletlenül nem Pilisszentlászlói a tenyésztő?
Ha ismered a fajtát, 2 hónaposan már jellemző, hogy látszódik a fajtára jellemző pofa, testtartás stb.
Ha ennyire nem vagy benne biztos, annak gondolom oka van. Vegyél akkor olyan kutyust amiről biztosan lehet tudni azok-e a szülei akiket meghirdettek.
Persze árban lehet akár 100 Ft. különbség is.
Változó. Minket átvertek, de mi is naivak voltunk. A 6 hetes kutyán simán nem látszott, hogy fajtatiszta vagy sem, viszont ott volt az anyja, aki elég érdekesen nézett ki, de az eladó megmagyarázta, hogy megviselte a szülés meg egyébként is ő a fajtán belül mit tudom én milyen jellegű, stb...
Mindegy, mert imádjuk a kutyát akármiféle fajta is.
Ja meg a hirdetéseknél amire figyelj az árak. Mert van amelyik kutya (legalábbis elvileg) már oltva van, az azért drágább, mert az oltása is benne van az árban, van amelyiket meg nem oltatják időben, inkább felrakják olcsóbban a kutyát, de a vége úgyis ugyanannyi lesz.
Én hivatalos tenyésztőtől vettem, láttam a kutyám anyját/apját..
Láttam a helyet, rendes/tiszta volt
Volt kis könyve, meg ami kellett hozzá
Ehhez képest mikor probléma adódott /részleges idegbénulása lett a kutyának, kórház- injekciók stb/ és felhívtam hogy most ilyenkor mi van? Mi lehet a baj? Mit kell tennem? Hova vigyem?
1- letagadta hogy ő az aki
2- azt mondta hogy akit keresek külföldön van /csakhogy annyira jellegzetesen beszél, hogy tudom, hogy vele találkoztam és vele beszéltem rengeteget/
4- azt mondta, hogy kizárt hogy tőle hoztam,tőle van a kutya, mert neki abban az időben már nem volt alom spánielből.
4- mikor mondtam neki, hogy mik a tünetek, akkor hatásszünet, és elsőre azt mondta ő ehhez nem ért..
5- nagy valószínűséggel, már többen feljelentették és zaklatták ezzel a dologgal..én csak azt szerettem volna hogy meggyógyuljon a kutya.
6- mikor elkezdtem könyörögni, hogy segítsen, mert nem tudom mit kell csinálni, akkor beadta a derekát és egyből sorolta hogy mi a teendőm, kihez menjek, ki a legjobb orvos stb..
szóval nem minden tenyésztő vállal felelősséget a kutyáiért. és közel sem biztos, hogy attól mert voltál ott, milliószor beszéltetek, láttál elvileg mindent, még úgy is lesz, ahogy mondta.
Na mindegy, felhúztam magam.. ennyit nem ér az egész.
Én a legutolsót örökbe fogadtam. A büdös életben többször nem fogadnék. Szerencsétlen annyira félős volt, hogy a hasán kúszott az utcán, ha valamit a kezembe fogtam, azt hitte bántani akarom :S
Főleg gyerekek mellé nem ajánlom, ha csak nem kölyökről van szó, akit még nem értek olyan traumák, amik végleges nyomot hagytak a lelkükben.
Ez hülyeség!
Ha egy szuka ellik, akkor van a legnagyobb esélye pl. egy gennyes méhgyulladásnak.
Az ivartalanítás meg rutinműtét. Semmi hátránya nem lesz tőle, sőt. Egy halom betegséget ezzel előzöl meg.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet hét hetes kiskutyát leghamarabb szobatisztaságra szoktatni?
- Hány hetesen lehet elvinni kiskutyát?
- 4 hetes kiskutyát hogyan lehett szobatisztaságra tanítani?
- A cseréppel fedett háztetőt nem lehet az újfajta módszerrel felújítani, mint a palatetőt? Mert a hirdetésekben csak palatetőt hirdetnek.
- Segítsetek! Vett már valaki hirdetésen keresztül kiskutyát külföldről? Szerintetek átverés?
- A hoxán a hozzászólások jobb oldalát kitakarják a hirdetések, nem látom őket. hogy lehet ezt visszaállítani?