4 hetes kiskutyát hogyan lehett szobatisztaságra tanítani? (tudásbázis)
Egy ismerősöm kutyapelenkát használt,míg kicsi volt a kutyája,aztán kiengedte a kertbe: visszajárt a pelenkára piszkítani,mert megszokta. Szóval,nem biztos,hogy ez bejön.
Nekünk 2 kutyánk volt,mindkettő kertben nőtt fel,míg el nem költöztünk,mert jött a panel. Akkor már 5és6 évesek voltak,azt mondják,így nehezebb szobatisztává nevelni őket,de 2 hét alatt sikerűlt: napi 3 séta,de azok 1 órásak voltak,és ha a lakásban is sikerült alkotni,igenis orr odadug,és konzervdobozba rakott aprópénz csörgetés. A hangot nem köti majd hozzád,viszont a remek hallására tekintettel utálni fogja,így megtanúlja,hogy nem jó a szobába pisilni.
köszi a válaszokat!
Remélem, h bejön...veszek akkor ilyen Tenát, hátha beválik... mi másodikon lakunk, remélem azért sikerülni fog majd a kinti ürítés is
Első körben, vegyél Tena betegaáltétet, mert a kutyapelus marha drága, a szalvéta, és az újságpapír meg szétmállik, és büdös!
Ezután figyeld a kicsit, és ha látod, hogy üríteni szeretne (általában kaja után) azonnal tedd a papírra, és ha végzett, jól dícsérd meg! Előbb-utóbb megszokja, de nem szabad bántani akkor sem, ha máshova sikerül. Egy 4 hetes babánál ég az anyuci is szokta stimulálni az ürítést a szopi után, uh az a normális, ha evés után szinte azonnal elvégzi a dolgát. Ha javasolhatom, a lakás több pontájra is tegyél papírt, mert még kicsi, és hiába a jó szándék, még nem tudja tartani a cuccost, és menet közben kijöhet, akarata ellenére is. Hagyd ott a pisis papírt (ez magába szívja, nem undorító a szaga) és csak a kakit szedd le róla. Így a szag is segíteni fogja.
Erre az időszakra van a kutyapelus.
Lerakod a földre és arra pisil.
Abban sajnos nem tudok segíteni, hogy tudod majd a kinti pisilésre rászoktatni. Kertesben lakunk, ott valahogy maguktól megtanulják :)
De ha rákeresel neten ,hogy szobatisztaságra szoktatás, akkor biztos talál tök jó oldalakat.
Sziasztok!
Szombat reggel piacról hazajövet találtam egy édes babakuttyot, sírt és remegett a bokorban, így hát hazahoztam. Volt a doki, kb 4 hetesre saccolta, kapott féreghajtót, és vettem neki anyatej pótló kutyatápszert... Doki azt mondta, jack russel fajta. Majd teszek fel képet :) Egyedül az a bajom, h mindenhova odapiszkít...még nem volt kutyánk lakásban, csak udvaron...kérlek mondjátok meg, hogy tanítsam meg h legalább egy helyre ürítsen??? Doki azt mondta, míg nem kapja meg az oltásait ki se vihetem...Segítsetek!!! Próbáltam neki letenni újságpapírt és egy pisis szalvétát otthagyni, a többi helyen meg illatossal felmostam, de ez se jött be, mert a szalvétát meg akarta enni, és hiába volt illatos...mindenhova pisil... :(
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell szobatisztaságra nevelni egy kiskutyát?
- Hogy lehet hét hetes kiskutyát leghamarabb szobatisztaságra szoktatni?
- Tacskó kiskutyát hogyan szoktassunk szobatisztaságra?
- Nemsokára kapok egy kiskutyát, hogyan tegyem szobatisztává?
- Hogyan kell egy négy hónapos kiskutyát szobatisztaságra tanítani?
- Hogy kell/lehet egy 2 hónapos kiskutyát szobatisztaságra nevelni?