Kiskamaszkor 9 évesen? (beszélgetés)
én -sokkakkal ellentétben- azt vallom, hogy kamaszkor ide vagy oda, 1-2 jó helyen jó időben elsülő atyai (vagy anyai) tasli belefér, hogy rendben van, kamaszodsz, ezt tudjuk, tiszteletben tartjuk, de azért gyerek, tudjad már, hogy hol a helyed!! Félre ne értsen senki, nem azt mondom, hogy agyon kell verni a gyereket... mielőtt mindenki nekem esne... én is túl vagyok ezen, a gyerek kamaszodik, néha kissé kiborító, de nem meri megengedni magának hogy csúnyán beszéljen... 1x 2x próbálta, aztán gyorsan helyretettük...
sziasztok!!tudtok segíteni nekem?
lánykám 9 éves lesz a nyáron,de fejlettsége kitesz egy 4.osztályost,,most 2.-os..
idomosodik.
és megváltozott
ordít,kiabál,csúnyán beszél,lázad,ránk vágja az ajtót,elzárkózik,sokat --szeret egyedül lenni,magára csukja az ajtaját,zavar ki minket,menősség mindenek felett..szerelmes
robbanékony--pl.azt kérem fésülje meg a haját-válasz::meeeert?//flegmán/--majd ha akarom--nem te mondod meg--hát nem éppen--kit érdekel--és akkor mi van?? stb válaszok--persze vállrángatással--bármire--bármit mondunk-kérdezünk...
mi történik??????
teljesen ki vagyunk!!!
kis kamasz korba léptünk??
NEM ISMEREK RÁ!!
Én a kisfiamon 6 éves kora után kezdtem érezni azt a bizonyos "rossz illatot", mi ezt használjuk nagyon sokáig elég.: Forever Living Aloe Ever-Shield Deodorant
Ja, ezzel jár :) Csak olyan ciki lehet neki :) Látom. Meg izé.. Volt már olyan is, hogy mondta reggel mikor felébredt, hogy kicseréli az alsónacit mert kicsit bepisilt. Hmmm...
nalunk nem ritka a reggeli erekcio... meg estenkent neha dorzsolozik a lepedohoz hason... hm.... ez van
Izzadság szagot még nem éreztem, én azért vettem neki, hogy szokja meg, legyen magára igényes. Elsőre egy egyszerű, olcsó, Baleát vettem neki, kipróbálás miatt. Mindenféle mentes... Mikor láttam hogy tetszik neki a dolog, akkor adidast kapott. De ezek csak olyan sprék, nem igazi deo-k. Ha szükség lesz rá, asszem én is valami kíméleteset fogok venni, nem ismerem hogy mik vannak a férfiaknál, ezért nem is tudok semmit mondani.
Reggele erekció?! Még nem beszéltem vele erről. Apja nem velünk él. Asszem passzolom neki a témát. Mégiscsak többet tud erről.
Köszi, már megijedtem, eddig nem volt ilyen durva... Milyen deot használtok? Valami kíméletesen kéne keresnem, amiben nincs alu, pl. Biola vagy Organic -ra gondoltam. Megosztod, hogy te mit tapasztalsz? Ha publikus :-)
Én mást tapasztalok :) Szerintem ne aggódj. Ez természetes dolog. Inkább vegyetek deot meg ilyenek. Mondd el neki mi miért kell stb. Vagy apuja. Én már régen vettem neki, használja is.
A héten vettem észre rajta először, hogy izzadságszaga van a hónaljának. Aggódnom kell, vagy csak fejlődnek a mirigyei és változnak a hormonok? Ti tapasztaltatok ilyesmit?
Kilenc évesen még messze van a kamaszkortól. Légy következetes a nevelésben, ne engedj csúnya szavakat és azt sem, hogy visszabeszéljen, rettenetesen korán van, mi lesz 17 évesen, mikor már felnőttnek is gondolja magát. Most még gyerek, helyén kell kezelni a dolgokat. Vigyázz, ha most elveszíted a tekintélyed előtte, akkor később semmivel nem lehet kordában tartani. Kell néha a szigorú szó, hogy meg tudja majd tanulni, mi helyes, mi nem.
Hát, nálunk a gépen max. 1-2 nagyon gagyi játék van, azzal heti 1x játszhat kb. 30 percet. 1.osztályos volt, most megy 2.-ba... Amúgy azt is látom -mivel 4 gyerekem van- hiába a szép magyarázat működhet az egyiknél, a másiknál nem az jön be... Gyereke is válogatja. Gondolok itt 21. hsz-ra
Az én fiam is 4 éve sportol, a hobbija az olvasás (tehát ebben én nagyon nem tudok részt venni). Viszont most kezdte el érdekelni a számítógép. Most a nyári szünetben engedek neki napi 1 órát egy várépítős játékkal játszani. Az osztálytársai közül (2. osztály!) a legtöbbnek saját email címe, laptopja van és fent vannak a közösségi portálokon. Ezt mondjuk túlzásnak tartom. Ti hogy vagytok ezzel a számítógép-témával?
Azt nem tudom, mert kisgyerekként nem volt ennyire látványos változás a viselkedésében, mondhatnám nem éltünk meg dackorszakokat. Azért is furcsa számomra ez a pálfordulat, de hát mindennek eljön az ideje úgy látszik :-)
Igen, sajnos én is azt látom (bár saját gyermekem még nincs, de foglalkoztam gyerekekkel), hogy ez csak "rosszabb" lesz. Most tudod megcsípni a gondokat, még az elején, úgyhogy jó, hogy felmerült benned a kérdés. Próbálgatja az akaratát, a határait, mit tud nálad elérni, egyre szófogadatlanabb... Kicsit olyan, mint a kisgyerekkori dackorszak, nem? :)
Most kezd el kinyílni a csipájuk, az enyém 10. :)
Ráhagyni semmiképp nem szabad. Okosak ezek a gyerekek. :) Szépen kipuhatolják mit lehet, és mit nem. Akivel megtehetik, annak tojnak a fejére. :) Van olyan ismerősöm, aki gyakorlatilag könyörög a 11 éves lányának, de azt a legkevésbé sem érdekli. Mostanra annyit romlott a magaviselete, hogy már a tanár néni is szólt az anyukának, hogy talán nem kellene mindent ráhagyni. Én mindig elmagyarázom a lányaimnak, mit miért teszek, és mit miért várok el tőlük. Eddig nem volt problémám. A nagyobbik lányom 11. Annyiban jelentkezik egyelőre nála a kamaszodás, hogy egyre többet beszél. :) Kicsit fárasztó, mert a húga is állandóan csacsog, de aranyos. Majd meglátom, később mi lesz. Mindenesetre a mi szempontunkból elég jó, hogy az előbb megemlített kislány az osztályába jár, és látja a lányom, hogyan viselkedik. Egy csöppet sem tetszik neki. Azt mondja, ő sosem lesz olyan. Hát majd meglátjuk. :)
Hát az én fiam sprortol rendszeresen (öt éve és nagyon jó benne) hobbija is van, az apjával közös hobbi, tehát sok időt töltenek együtt. De valahogy mégis idétlen duzzogós tini....
Néha értetlen, néha a hajam tépem tőle. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy milyen rossz volt amikor még ovis volt és csak ment a többi gyerek után, gyakran megverték, mindig Ő engedett mindenkinek. Félős volt és bátortalan.
Örülök, hogy egy ilyen kis idétlen, szemtelen, duzzogós kiskamaszom van. :)))) És, bár soha nem mondanám ki szóban, sőt büntetem érte, de örülök, ha valami hülyeségért büntetést kap a suliban....
Én sem voltam szent ebben a korban, az apja meg pláne nem:)
El kell hogy keserítselek, 11 éves kor után még rosszabb lesz.
Három éve kiskamasz a fiam, egyre nehezebb. Most lassan 12 lesz, néha egy angyal, de legtöbbször ördög:)
Felerősödött az önállóságra való törekvése. Nevezhetjük kiskamaszkornak is, a lényeg ugyanaz. Nem kell megijedni tőle, hanem okosan kell kezelni a helyzeteket. Az utasításokat, parancsokat, tiltásokat, észosztásokat hatalmas ellenállással fogadják, és csakazértis megteszik az ellenkezőjét, mint amit mondunk.
Nem bírják a hegyibeszédeket sem :)
Kömpromisszumokkal viszont előre tudunk jutni, és a bizalmukat sem veszítjük el. Engedni kell, hadd járják a saját útjukat (persze, a szemünk azért rajtuk van)
Ez bizony már az annak a korszaknak a kezdete. Lesz ez még rosszabb is! Majd kb. az érettségi környékén megszelídül. Addig kitartás és a le@mbogyó számolatlanul.
Teljesen normális. Sajnos vagy nem sajnos. :)
Nekem most lesz 15 éves,de soha nem volt "idétlen duzzogós"...stb,ha sportol és van értelmes hobbija a tanuláson kívül is ,és van ami feltölti akkor nem igazán lehet gond,sokat kell együtt nevetni:)
Igen, ez nálunk is megvan, de attól persze folytatódik minden ugyanúgy. Ezek szerint akkor ez a viselkedés az életkor átka, csak attól félek, ez innen már csak rosszabb lesz később.
nekem szintén ez a problémám a nagyobbik fiammal. elég nehéz kezelni, ráadásul én egyedül nevelem a fiaimat. ami nekem a legjobban bevált, hogy próbálom higgadtan elmondani neki a véleményem - ami persze néha veszekedésbe torkollik, de hát én is emberből vagyok - és ha szemtelenül válaszol, akkor felküldöm a szobájába és megmondom, hogy akkor folytassuk, ha átgondolta a mondandóját és a hangnemét.
a kisebbik fiam - most lesz hat éves - nagyon utálja, ha veszekszünk. valószínű, a válásom előtti idők következménye. ilyenkor gyorsan kibékülünk a nagyobbikkal, mert rossz őt szomorúnak látni.
Az iskolaban "romlott el" o is...
Nagyon nagyon sokat kell együtt lenni és beszélni.
Nekem mikor bekerült a suliba azóta lett kiskamasz, nem ismertem rá az Én csendes fiacskámra! Most lesz 9 éves, nem könnyű, a két öccse meg figyelnek árgus szemmel, a példa képei! Mivel egyedül nevelem Őket nagyon nehéz, de Én is azt vallom, nem szabad ráhagyni dolgokat, Nekünk is sok sok beszélgetésünk volt/van!
Szerintem ráhagyni nem szabad! Semikor semmit a gyerekre! Én próbálom reálisan elmagyarázni a dolgokat. Úgy hogy megértse az összefüggéseket, következményeket is .
Hat en szoktam kiabalni is es buntetni. Persze probalok ravilagitani h.ha akar mondjuk vmit azert tenni is kell. Vmit vmiert
További ajánlott fórumok: