Kisfiam hajnalra belázasodott, 38, 3 fok volt, viszont semmi más baja nincs. Ez lehet fogzástól? (tudásbázis kérdés)
9. bf5264a5b9
2010. ápr. 4. 09:25
Nálunk a fogzástól max 37,7-ig ment fel, szóval hőemelkedése volt. Volt már nálunk is, hogy látszólag semmi baja nem volt, csak lázas volt (étvágy jó volt, köhögés/orrfolyás nem volt, fülét nem piszkálta, nem volt aluszékony, közérzete jó volt), de én ilyenkor is elvittem orvoshoz, és általában az volt, hogy kicsit hólyagos a garata, vagyis elkapott valami enyhe fertőzést. Ilyenkor nekünk mindig azt mondta a doki, hogy csillapítsam a lázat, és a fájdalmat, vagyis adjak neki Nurofen Suspensio-t 3 napig napi 3-szor, ha az nem elég, akkor 3 óránként felváltva Nurofen v Panadol, ill. ha nem nyűgös, akkor adjak neki Viburcol kúpot, ill. megelőzésképpen napi 1 fiola Oscilococcinumot kétfelé bontva 3 napig. Ezek a praktikák eddig működtek, a láz 2-3 nap alatt nyomtalanul eltűnt, nem jött elő másik tünet, és a torka is helyrejött.
8. danama
2010. ápr. 4. 09:22
a popsiban mértétek az értéket mert ha igen, akkor fél fokot le kell vonni
7. correct
2010. ápr. 4. 09:22
egy sima torokgyulladástól is lehet...
gyerekorvos mondta, hogy a kisgyerekek nem is érzik a torokfájást.
Ha pedig nincs tünete (köhögés, rekedt hang), csak a fájdalom lenne az egyetlen jel, akkor észre sem veszi a szülő.
6. dius81
2010. ápr. 4. 09:20
a fogtól nem lehet ilyen magas láza...
gyerekorvostól tudom....
Viszont, mostanában elég sok helyen olvastam, hogy a bárányhimlő lázzal kezdődött:(
5. pmjudit
2010. ápr. 4. 09:15
A fogtól nem magas ennyire.
4. correct (válaszként erre: 2. - Darcy73)
2010. ápr. 4. 09:14
Én is...
3. correct
38,3 az már igen-igen láz, de csillapítani csak 38,5-től kell.
Véleményem szerint nem lehet a fogzástól, mert ez ahhoz magas.
Hogy semmi más baja nincs, azt nem tudhatod, a tünetek nem minden.
2. Darcy73
Sztem a fogától nem.Lehet,egyéb tünete csak később lesz.Én is tapasztaltam már ilyet nem is egyszer a gyerekeknél!
1. struki
2010. ápr. 4. 09:12
Kisfiam hajnalra belázasodott, 38, 3 fok volt, viszont semmi más baja nincs. Ez lehet fogzástól?
További ajánlott fórumok:
- Az unokaöcsém belázasodott egyik pillanatról a másikra:( mit csináljak vele? még csak 5 éves...
- 18hós kisfiam 2 napja tele van ismeretlen csípésekkel, most meg belázasodott. Mi lehet ez?
- Tegnap kapta meg a lányom a 4 hós oltást plusz a prevenárt és este belázasodott 38.2 ma pedig 37.6 normális ez?
- Sziasztok! Hétfő óta egy kicsit fáj a torkom és estére mindig belázasodok. Tudtok valami jó módszert, ami gyorsan elmulasztja őket?
- Nálad mik a láz tünetei? Mostanában sokszor belázasodom, csak úgy...mitől lehet?
- Három napja (csak estére) belázasodik a kisfiam 38.5 lehet ez a foga miatt?Mivel más tünet nincs.Pl köhögés.Most jön a rágo foga