Kisfiam 4,5 hós koráról 5,5 hós korára 220 grammot hízott, ez elég? (tudásbázis)
Nyilvánvaló, hogy normálisan kell enni, de szerintem és a tapasztalatom szerint ennél sokkal fontosabb a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. A babáknál is fontosabb azt ellenőrizni, hgy mennyi pisis pelusa van, mint azt, hogy hányszor kakil egy nap. Az első hetekben nálunk is szinte minden pelusban volt kaki is, de ez később csökkent napi egyre, majd még ritkábbra.
Azt meg csak halkan mondom, hogy a tej össszetételét, hogy zsírosabb vagy kevésbé zsíros, nem tudod befolyásolni az étkezésekkel sem, az adottság.
Én még javában szoptattam a fiam, amikor terhes lettem a lányommal. Nemhogy a napi 500 kcal-val többet, de még a szükségeset sem ettem meg, mert a kaja gondolatatól is felfordult a gyomrom.
Ennek ellenére a fiam szépen szopott és hízott tovább, a lányom a terhességi kornak megfelelő mértekkel bírt (végül 3900 gr-mal született és nem szedtem vitamint), én meg fogytam 2,5 kilót. Közben még elkaptunk valami hányós-hasmenéses vírust is, amikor minden kijött belőlem, majd 2 napig nem bírtam enni. Ekkor 18 hetes terhes voltam. A fiam akkor is szopott, a lányom meg nőtt a pocakban.
Végül a terhesség félidejére értem el a kezdősúlyomat.
A fiam nagy "kakis" volt mindig, minden szoptatás után meg is töltötte a pelust. A lányom már a kezdetek kezdetétől jóval kevesebbszer kakilt, és volt egy olyan hónapja, amikor 3-4 naponta volt csak kaki.(Ekkor mindkettő még csak és kizárólag szopott, még vizet sem kapott.) Mindezek ellenére mindketten híztak.
Továbbá a lányom egy időben, annak ellenére hogy szopott, igencsak "szép" székrekedést produkált, míg amióta tápszert kap, ez nem jellemző.
Ez nem igaz.
A tej az első hetekben nagyon sárga, aztán szépen fehér színűre vált. Én a mai napig szopiztatom a lányom, hízik (bár mostanság kevesebbet, mint az elején) és minden rendben van vele. A tejem már kicsit sem sárga.
Abban egyetértek, hogy ne fogyókúrázzon az ember ilyenkor és hogy egyen rendesen.
De hidd el, nem attól van több teje egy nőnek, ha zabál össze-vissza. Nekem volt májusban egy 5 napos hasmenéses-hányásos vírusom (valszeg Rota), amikor semmi nem maradt meg bennem, mégis volt tejem és semmi mást nem kellett a lányomnak adnom!
A hízás meg alkati dolog (is) szerintem. Az én kislányom az első hónapokban több, mint 1 kg-t hízott. Ma már kb. 200 grammokat hízik havonta és most 8300 gramm, lassan egy éves. A doktornő azt mondja, hogy van olyan, amikor teljesen leáll a súlygyarapodás egy hónapra, de ilyenkor sem kell kétségbeesni, ha a baba jókedvű, mosolygós stb...
Én úgy tudom, ha naponta 4-6 pisis pelust produkál, akkor megfelelő a folyadékellátása, és naponta egyszer egy széklet, de anyatejes babáknál nem ritka a 7-10 napos sem.
A súlygyarapodás szép lassan csökken. Képzeld el, ha minden hónapban ugyan annyit hízna, mint az első 3-ban....
Ha nyugodtan alszik, és a megszokott időben eszik, kiegyensúlyozott akkor nincs semmi baj. Természetes hogy aggódsz, de hidd el, nincs miért.
Szerintem is kevés egy kicsit!
Az én kisfiam ilyen idősen 900 grammot hízott, bár ez nem mérvadó, mert ő mindig is sokat hízott a kortársaihoz képest. Ő is csak anyatejet kapott 6 hós koráig.
Szóval ha ennyit nem is, de 220-nál mindenképp többet kellene neki híznia szerintem.
Viszont ha amúgy minden rendben van, jó a közérzete, akkor elég ha hétfőn beszélsz a dokival! Viszont akkor mindenképp beszélj vele!
Tökéletesen elég. Ha jó a kedve és nem változott a viselkedése, nem lett hétalvó, stb, akkor teljesen rendben van. Tényleg hülyeség az anyukákat paráztatni a dekákkal és a grammokkal. Ha jókedvű a gyerek, akkor nagy baj nem lehet. Ha a viselkedésén, alvásán, evésén veszel észre változást, akkor kell gyanakodni.
Nekem a kisebbik fiam volt ilyen, hogy 3-4 naponta kakilt. Egyszerűen tökéletesen hasznosítja a szervezete az anyatejet. Nekünk akkor változott, amikor elkezdett szilárd táplálékot enni. Szoptasd csak bátran, s ne dőlj be a tápszer reklámoknak.
Ne hülyéskedj!
Nem beteg.Ne idegeskedj.Bár én is mindig ezen aggodom,hogy miért nem eszik és miért nem hízik.
Az én lányom olyan kis vékonyka.A bordái is kivannak.Azt mondta a drnő,hogy majd a bölcsibe eszik a többi gyerekkel.
5x eszik egy nap. Anyatejes csak. 3 naponta kakil.
Mit kéne tennem? Mármitn azon kívül, hogy hétfőn felhívom dr-t. Elég akkor?
Szerintem nem elég.A minimum 400gr.A védönőd nem mondta,hogy ez kevés.
1 éves kora után lassul le.
Sajna tapasztalatból beszélek,mert az én lányom is ilyen keveset,meg még kevesebbet(12dkg) hízott 1 hónap alatt.Nincs mit tenni.Ő is a rossz evők közé tartozik.Már ha rossz evő.Ha nem akkor más van a próbléma mögött.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek a kisfiamon!
- A kisfiam látja a szellemeket! Illetve, nekem is olyan furcsa érzéseim vannak! Várom, akiknek volt hasonló tapasztalata, vagy hisz ebben
- Kötelező megkezdeni az iskolát, ha a kisfiam jövő augusztusban betölti a 6. életévét?
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- Beteljesült álom! Kisfiam CSUsSZanása :-)
- 6 éves kisfiamnak minden lázas betegségkor iszonyúan fáj a feje. Lehetésges, hogy idősebb korára migrénes lesz? Meg lehet ezt előzni?