Kisfiam 1 éves, rettenetesen akaratos, gyakran hisztizik. Normális ez a viselkedés az ő korában, vagy valamit elrontottam? (tudásbázis)
Van hiszti! Itt a bizonyíték:
Viccen kívül, szerintem tényleg kétféle van, az egyik, amikor szántszándékkal lovallja magát a hisztizésbe a poronty, ez nyekergéssel, durcázással kezdődik, és elébe lehet menni. A másik olyan, mint derült égből villámcsapás, általában nagyon fáradt gyereknél alakul ki egy pillanat alatt, valami apróság miatt. Nálunk ez a fajta durvább és tovább tart, de lehet, hogy másnál nem. Ezt sokkal nehezebb megelőzni, marad a szeretgetés, dédelgetés.
Én is abban hiszek, hogy (mindegy, mi miatt) síró, tomboló gyereket tilos magára hagyni, egy életre összeomolhat a bizalma az emberekben, bár ez esetleg csak felnőttkorban válik nyilvánvalóvá.
:D
De csak ha külföldre költözik ;)
hát igen mi is 2 elmúltunk ,,,még mindíg hisztis makacs,,
ez van,,,
Nalunk is volt ilyen problema 2 evesen, en is azt hittam en toltam el valamit, azutan elolvastam a Szulök kezikönyve A HISZTI cimu könyvet irta : Dr Fekere Barbara. Egy jopofa kis kepes könyv.
Igy megertettem az egeszet. Rengeteg turelem kell akkor hozzajuk.
Önallosodni akarnak, de meg akadalyozva vannak amiatt mert nem tudjak megcsinalni, vagy mert mi szulök nem engedjuk. Elakarnak szakadni az anyatol, de meg közel akarnak lenni hozza. Ugy mint amikor kicsik voltak. Es ezt a kettösseget kell nekik feldolgozni.Akarnak , de nem akarnak. Akarnak , de nem birjak.
Raadasul skszor ezek a duhkitöresek az anya fele iranyulnak (esetleg az apa fele, ha az van hozzajuk közelebb lelkileg) , mivel elakarnak szakadni töle, de közben megsem.
Remelem sikerul erthetöen leirnom.
Nem akarom elkiabani, de nalunk most mar eltuntek
szerintem nincs ezzel gond.
próbálgatja a határokat.amúgy csak nyugodtan tűrd fel az ingujjad mert a hisztis korszak amíg élünk bennünk lesz:))))
de tény hogy rá kell hagyni majd abbahagyja
Vannak ilyen kőkemény akaratú babák (az enyém is). Nem csoda, a férjem és én is ilyenek voltunk. Soha nem szabad ezt harcként felfogni, amiben neked le kell őt győznöd, nem szabad erőt demonstrálni. Nem felejtsd, hogy ő egy pici gyerek, még nem tud magán uralkodni. Rengeteg türelem, és hasznos ebben az életkorban a figyelem elterelés. Ezt én nem direktbe szoktam csinálni, hanem pl. ha hisztizik, elkezdek játszani a kutyával, vagy más érdekfeszítő dolgot csinálni, anélkül, hogy hozzászólnék. 1 perc múlva elkezdi érdekelni, és elfelejti a hisztit.
Fontos, hogy ha valamit kimondtál, az legyen úgy, különben nagyon gyorsan megtanulja a hiszti zsarolópotenciálját. Pl.: ha azt mondod: "Most már indulunk", és elkezd hisztizni, mire te elhalasztod az indulást; ezzel megtanítod arra, hogy a hiszti hatékony eszköz anyával szemben, noha te pontosan tudod, hogy ha fél órával később indultok, akkor is hisztizni fog.
Sziasztok !
Nagyon elvagyok keseredve, 11 hónapos fiam nagyon akaratos,de ez még semmi, veri a fejét a falba, ököllel üti magát, veri magát a földhöz.
Mi nem veszekszünk előtte , soha nem látott semmilyen agresszív viselkedett.Foglalkozunk vele,olvasunk játszunk,sokat sétálunk.
Sziasztok,
a zokni lehúzás 1 éves kor körül tök normális, ha nagyon zavar Téged (márpedig ne haragudj érte, de valóban ez csak Téged zavar, igaziból én is most kérdőjelezek meg mindent, hogy engem miért zavarnak a dolgok...) szóval adj rá harisnyát :-)
Dícsérd meg, hogy milyen ügyes, hogy le tudja venni a zokniját. Mi mindenbe el szoktunk volt bűjni, most i sa kabátba bújik az autó a kezével együtt. Ha mindent mosolyogva, viccesen, bohóckodva csináltok, meglátod észre sem veszi majd, hogy fel van öltözködve. A kislányok egyébként imádnak öltözködni, tudod: "milyen csinos vagy, milyen szép vagy" Gondolod el mindezt fiúban, aki nem szeret 2 évesen sem öltözködni...... :-))))))
teljesen normális, és szerintem te is. Csak egy éves gyerek mellett egy jó anya minden cselekedetét megkérdőjelezi álltalában.
Türelem! Lesz az még jobb is, majd ismét rosszabb, aztán ismét ilyen, ismét olyan.... és így tovább. Ez a normális szerintem, de mindig figyelj majd, és később a háttérből próbálj irányitani.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan bünteted a gyermekedet? Mit csinálsz, ha hisztizik?
- Vissza tudom fordítani, amit elrontottam a szoptatással kapcsolatban? Kétségbe vagyok esve!
- Kisgyerek viselkedésére a tablet hatása
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?
- Ez normális viselkedés?
- Barátom belépett egy pártba, most már képviselőjelölt. Amióta politizál, sokat változott a viselkedése. Mit tegyek?