Hogyan lehet a kiscicát egy helyre szoktatni, hogy ott aludjon? (tudásbázis)
De jó fej cicagazdik vagytok mind. 🙂 Köszönöm a válaszokat.
Akkor lehet csak egy kis idő kell még neki hogy megszokjon minket az anyja helyett.
Az ágyat meg körbe rakom. Ha mégse faj neki a leugras legalább nem hupog.
Köszi. Akkor körbe rakom az ágyat.
Az nem baj h itt alszik csak a parkettára óriásit koppan és nagyon kicsi még
Tapasztalatom szerint ott fog aludni, ahol akar.
A lába miatt különösebben nem aggódnék. Miből gondolod, hogy fáj neki?
Most olvastam vissza.
A macska öntörvényű, mindig kierőszakolja azt ami neki kell. Az enyém kinti cica, kevés és egyszerűek a szabályok. Az ajtó mellett van egy fedett vastag falú papír doboz, az alján 1 réteg hőszigetelő, azon a melegítő párna. Cica nagyon-nagyon szereti. Ő már nagy, kb 10 éves. Ez előtt kóborolt az utcában mindenféle koszos-bűzös ólakban aludt, büdös volt nagyon ő is több éven át. Egy ideje úgy döntött itt lakik. Engem szeret, a kaját is, a melegítőpárnás dobozt is. :)
Nem voltam pontos:
Hónapokon át kedvenc hely volt, most meg már jó pár hete nem használják.
Még a fűtés előtt hagyták el, nem lehet azt mondani, hogy a kályha közele a vonzóbb.
Miből gondolod, hogy fáj a lába? Ahogy előttem írják: egy cicának nem kéne fájdalmat éreznie egy nagy ugrástól, pláne, ha kicsi, mert alacsony a testsúlya.
Nem tudom én sem, hogy lehet az ágyban alvásról leszoktatni: a miénk is 8 hetesen érkezett, első éjjel annyira sírt, hogy fel kellett hozzá kelni, és csak a közelünkben, az ágyon nyugodott meg. Azóta ott alszik. Van saját párnája, este, ha lámpaoltás van, felugrik, lefekszik és hajnalig ott alszik. Most 7,5 hónapos.
A cicának adhatsz útmutatásokat, hogy hol aludjon, de jellemzően nem fogja érdekelni;)
Majd kitalál magának egy helyet, ami számára megfelelő.
A mi cicánknak hiába volt kipárnázott kosara vagy bármi, ő akkor is csak egy papír dobozban szeretett aludni, és abban is csak akkor, ha az fent volt az étkező padon;)
Egyébként még szerette a konvektor tetejét, amikor nem volt forró...
Sziasztok
Pár nappal ezelőtt hazahoztunk egy kiscicat. 8 hetes elvileg de annyira picike hogy a tenyerünkben elfér. Volt korábban macskank de mind nagyobb volt igy nem féltettük őket hogy ágyról ugrálnak e le a lakásba. Ő viszont felmaszik az ágyra de leerkezes után elegge fajlalja a lábát. Éppen ezert az altatas iszonyatos.vettem neki kiságyat napközben szépen alszik is benne. A kisagyat beletettem egy dobozba abból is kimaszik, aztan fel az ágyra majd huppanas. Ha a tenyerembe veszem alszik egy keveset, de en ettől roppantul nem vagyok kipihent. Hol altassam, hogy aludni is tudjunk tőle?
A nappaliban ugyanígy van ágy fürdőbe bezárom visít. Kérlek segítsetek hogy tudnám olyam helyre szoktatni ahol alszik is.legalabb pár nap múlva. Köszi
További ajánlott fórumok:
- Mikortól érdemes biliztetésre szoktatni a babákat?
- A kislányom 17 hónapos és leszeretném szoktatni a szopizásról. Ti hogyan csináltátok a leszoktatást?
- Hogyan lehet a zárt udvaron tartott kutyákat egy helyre szoktatni a dolgukat elvégezni?
- Hogy lehet leszoktatni a 7-8 hónapos babát arról, hogy este szoptatás közben aludjon el?
- Hogyan tudom átszoktatni a szobába a kislányom és hogy tudom elérni, hogy egyedül aludjon el?
- Kiscicát keresek kertes házba, nagyon jó helyre