Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kinyír a reflux, fél éjszaka köhögtem. :(( fórum

Kinyír a reflux, fél éjszaka köhögtem. :(( (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
okt. 6. 17:35

1. Öngyógyító technika érdekel?

2. Szenvedés esetén gyors segítség a reszelt nyers krumpli. 1 szemet lereszelsz, kiskanállal apránként veszel a szádba belőle, kiszopogatod a levét és pici adagokban lassan lenyeldesed. A végén lenyeled a krumpli pépet is.

okt. 6. 17:25
Most olvastam, hogy a Repce méz segít. Egy próbát biztos megér :-)
okt. 2. 08:52
Azt se próbáltam még, most a reflux tea és a diéta talán jó lesz, alakul. Köszi minden tanácsot!
okt. 1. 00:22
a kave eppen nem jo aki refluxban szenved es sok etel sem.nezz utana!
szept. 30. 00:59

Ax exemnek az édeskömény tea segített az egészben is.

Régen a DM-ben volt filterezve a babaszekcion, de egy patikában, ha rakerdezel, biztos van nekik.

szept. 29. 21:40
Ez qgáz:( Tegnapelőtt ügyeletre vitt a párom, köhögéstől megfúlok, hánytam:( alig eszek, pirítós, krumpli, rizs, főtt tojás, keksz. Kávé se, kb dőlök el. Teázok, a gyógyszert szedjem.
szept. 26. 12:34

Soha nem lesz jött gyogymód, mint próbálgatni. Ét bár szereted, lehet hogy el kell hagyni.

(Vagy egy időre)

Én kiütést kaptam a paradicsomtól pár évig.

Most màr nem.

Kiütött az élesztő. Most már nem (de azért kerülöm).

Meg pekàndiót régen ettem, de most már nem. Attól majd' megfulladok. Ha valamiben volt egy darab is, rosszul leszek. Köhögök, fulladni kezdek tőle.

Régen zabaltam a mogyoró vajat, de most kiüt a földimogyoró.

20 éve azt mondta az orvosom, hogy elküldhet mindenfele tesztre, de nem megbízhatóak.

És nem okokervenyuek.

A reflux.is ilyen.

szept. 26. 12:14

Tényleg úgy volt :(

Napi 12-13 órát lenyomni + vezetés ide-oda, utána nem aludni nem egészséges.

szept. 26. 11:38
Dögledezett :D hát én is úgy érzem lassan magam
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Sütikee)
szept. 26. 11:37
Nem sokat alszom, munkában meg kell agyban ott lenni, nem csak fizikailag. Nem tudom:/ esetleg teával kiválthatnám.
27. 8d5c7c9131 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 26. 10:07
Állítólag a reszelt nyers krumpli leve éhgyomorra segít.
26. Lady Lavender (válaszként erre: 25. - Lady Lavender)
szept. 26. 09:14
Tejtermékek
szept. 26. 09:13

Nekem ha ég a gyomrom, a testermékek segítenek.

Ő meg az ajran szerű italokról fosott.

Csak Dr. L.L. diagnózisa, de szerintem nem bírja a kazeint.

24. Lady Lavender (válaszként erre: 23. - Lady Lavender)
szept. 26. 09:08
A kávéwg felejtős lett.
23. Lady Lavender (válaszként erre: 10. - Globus)
szept. 26. 09:08

A régi drágaságom úgy ette a hagymàt, mint más az almàt.

A leírtak alapjàn a fekete teàt kellene elhagyni, de neki a zöld csinàl szavát.

22. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 26. 09:04

A volt férjem is dögledezett ettől. Ha kihagytam a hagymát, ujhagymat, paradicsomot, és az en kajam ette, nem volt baja.

Zöldségek frissen vagy csak gyorsan àtforgatva a wokban. Meg csirke pàrolva,esetleg tojàs.

A steak is kimaradt nàla.

A kenyér helyett tészta szokott lenni, és így tudott aludni.

Meg ha törik, ha szakad, előbb szokott enni. Vendeglàtós volt, aki éjfélkor vagy 1 környékén végzett..

21. Sütikee (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 25. 23:38
Ha az ember rá van kényszerülve, akkor meg lehet szokni. Anno én se tudtam hogyan ébrednék fel kávé nélkül, de muszáj volt hozzászokni!
20. Sütikee (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 25. 23:33
Ősszel és tavasszal felerősödik, független az allergiától.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Levarosbukta)
szept. 25. 18:52
Igen, a teában is van akácvirág. Az valamit használ, de ha ennyire kijön már kevés.
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Papája)
szept. 25. 18:49
Azt még nem próbáltam. Köszi!
szept. 25. 18:47
Félig ülve aludtam. Kedves Bichi, a koffeinmentes bevált? Fú én anélkül nem tudom hogy működnék, hős vagy.
szept. 25. 17:50
Próbálj meg emelni a párnádon is.
15. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 25. 13:52
Amikor nagyon bedurvul a reflux akkor iszom a reflux-teát. Előbb a szálasat, és később ha már jobb a helyzet filtereset. Semmi gyógyszer nem használ. Gaviscon mindig van nálam vészhelyzetre.
14. 94a06e9696 (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 25. 12:58
Na nekem mióta a koffeint elment, semmi bajom a paradicsommal/hagymával/fűszerek. Igazából nagyon ritkán éjjel még előjön, de össze sem hasonlítható a korábbi állapottal.
13. perzsacica (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 25. 12:02

Ilyen időszakban még sokat használ ha tusoláskor átmossuk az orrot is /egymás után jobb oldal-baloldal/

, mert ami ott allergizál azt legalább kiiktatjuk. Valamint a vírusos évekből megmaradt maszk is segít , ha legalább a legirritálóbb helyeken feltesszük. Szerencsére ma már nem néznek ránk furcsán emiatt. Kicsit köhögök- ha kérdezik miért van.

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - 94a06e9696)
szept. 25. 11:35
Áh tudom, imádom a paradicsomot nehéz megállni, most azt se lehet. Csokit se. Szénsavas, fűszeres, hagyma könnyű, nem szeretem. De minden ősszel és tél végén két hét köhögés, világ kincsét próbáltam, gyógyszer, diéta. Az allergiás asztmával durva, taknyos-ködös időben fúlok meg:( Ja akácvirág tea, talán kicsit használ.
szept. 25. 11:11

Nekem a Gaviscon szuszpenzió vált be, de nagyon.

Csak akkor veszek be 1 kanállal, ha marja a sav a nyelőcsövemet, vagy gyomromat.

AZONNAL HAT ! Bevonja a nyálkahártyát, így nem tudja tovább marni a sav.

10. globus (válaszként erre: 9. - 94a06e9696)
szept. 25. 11:01
Ő is ezt mondja...sajnos tartósan semmilyen gyógyszer nem használ, ha az étkezési szokások nem változnak. Xar dolog, mert imádom a hagymát, de megcsinálja a balhét, nem éri meg.
9. 94a06e9696 (válaszként erre: 6. - Perzsacica)
szept. 25. 10:48

Szerintem teljesen mindegy, hogy mit szeret nagyon és azon változtasson, mert ha igazán belegondolunk, akkor szinte semmi hétköznapit nem ehetne, aki refluxos.

Inkább az a titok, hogy az ember rájöjön, hogy neki mi az. Én például már minden gyógyszert kipróbáltam, szinte ülve aludtam, és semmi nem használt, mindegy egyes éjszaka szenvedés volt.

Én úgy voltam vele, ha mindent kiiktatok, akkor szinte semmit nem ehetek, amit amúgy ennék, tehát ez nem volt opció.

Nekem pl. a koffeines kávé elhagyása jelentette a megoldást. Azóta szinte teljesen megszüntek a tüneteim.

Szerintem ez olyan mint egy ételallergia, ami nem szokványos, magadnak kell rájönnöd, hogy mi az. Nekem pl. a csicsóka volt ilyen, olyan hasgörcsöm volt tőle, majdnem megvadultam...

szept. 25. 10:42
Pantoprazolt én is gastrora megyek 1 hónap mulva kb.Nagyon semmi nem használ.kb 20 éve lehet...
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook