Kinek, milyen tapasztalatai vannak a lepkeorchidea gondozásával kapcsolatban? (beszélgetés)
sziasztok
Nekem eddig sose maradt meg az orchidea. Most először. És tele volt bimbóval, majd kiugrottam örömömben a bőrömből. Erre mi történik, a férjem a drága kinyitotta az ablakot, és valahogy odacsukta a virágot. Persze letört. Hát most itt bőgök mérgemben. Hogy lehet ilyen ............áááááááááá. Szerintetek fog még virágozni? Mit csináljak vele? Most ott áll szegény, a letört végével. Vágjam le? vagy mi?
Hát nálam is megtörtént a csoda. Most, hogy olvatlsk benneteket tüzetesen megvizsgáltam az orchideáim és kettő is hajt:)
Nálam még sosem történt ilyem:)
Neked is virágoznak az orchideáid?
Feltétlen készítek róluk képet és majd felteszem, hogy lássátok.
igen most beindultak
ügyes vagy, gondozd őket, aztán majd jöhetnek a képek :-))
'szti
Igaz már kérdeztem, de a virágaimon is van tetű. Azt is befújhatom nem potyognak le?
dehogy sértődtem :-)
compót azért válogasd meg egy kicsit
Köszönöm szépen!:)
Remélem nem bántódtál meg mert itt okoskodom?! :) Igazából most már teljesen össze zavarodtam.:D Elültetem akkor csak a compoba, és meglátjuk,hogy mi lesz.
Utána olvastam a mucsnak...számomra érdekes, hogy miért nem jó...Bár Én hiszek neked, de leírom, hogy mit olvastam ott.
Mi a különbség a fenyőkéreg és mulcs között?
"Minden fenyőkéreg mulcs, de nem minden mulcs fenyőkéreg!"Mulcsnak használhatunk:
* Fűkaszálékot,
* Ágnyesedéket,
* Szalmát,
* Faaprítékot (a színezett, kezelt faapríték nem természetes!)
* Fenyőkérget
A mulcsozásra használt anyagok teljesen természetesek, a környezet károsítása nélkül lebomlanak.
A fenyőkéreg miért mulcs?
Mert:
* Teljesen természetes,
* Tartja a nedvességet, kevesebbet kell öntözni
* Nem engedi kibújni a magról kelő gyomokat,
* Savanyítja a talajt,
* Megvédi a talaj felső (termő) rétegét,
* Idővel beépül a talajba (így fejti ki jótékony hatását!)
Főként az a baj vele hogy tartja a vízet?
a mulcsba semmiképp, az nem jó sajnos. a kéreg-moha-rost keverék jól hangzik, de a compót is fel tudod használni, ha kiguberálod belőle a tőzegdarabok nagy részét, hogy ne tartson túl sok nedvességet.
itt egy link az átültetéshez segítségnek:
érdekes, itt szinte teljesen mohába ültet
Jó reggelt!
Most néztem meg és sajnos a kéreg amit vettem bizony mulcs. Az nagy baj? Akkor az nem jó? Vegyek másikat, vagy csak ültessem a compoba? Nem is olyan könnyű dolog ez az átültetés. Volt egy másik fajta is egy másik kertészetben, annak a keveréke fenyőkéreg, tőzegmoha, kókuszrost és ilyesmi, inkább azt kellet volna megvennem? Ott az eladó azt mondta,hogy Ő is ebbe ültette át az orchideáit.Kérdeztem tőlle a fenyő kérget is és monta hogy csak nagyon nagy kiszerelésben van, ezért nem ott vásároltam.:(
'szti!
Compót sikerült vennem az egész városban nem volt csak az és vettem mellé fenyőkérget is. Jól tettem? Milyen arányba keverjem? Ja és nem is volt drága sztem. 850.- volt a compó a kéreg meg 600.- és elég sok. Egy virágkertészetben találtam.:)
Sziasztok!
Vettem egy nagyon szép halványlila színű orchideát is a tegnapi fehér mellé. Így nevelgethettem együtt a kettőt.
Nagyon szépek!
Ez a két virág a névnapomra lett.
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek tapasztalata a parafenomén Harasztosi Lászlóval kapcsolatban?
- Kinek és milyen tapasztalata van a SCIENNET-tel kapcsolatban?
- Van esélye barátnőt találnia olyasvalakinek, akinek 26 éves koráig nem volt kapcsolata?
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Orchidea gondozása 2. - Lepkeorchidea - Phalaenopsis
- Sivatagi rózsa gondozásával kapcsolatban tud valaki segíteni?