Kinek mikor kezdett látszani a terhesség a hasán? 🤰 (beszélgetés)
Az első babánál úgy,hogy más is észrevehette úgy a 20. hét környékén kezdett látszani.Nála kb. a 16. hét körül kezdtem érezni azt,hogy ott van bent,a 20. hét körül meg a rendes mozgást.
Most a második babánál én előbb vettem észre magamon,a külsős szemlélőnek nem tudom,mennyire látszott a terhesség.A mozgást is előbb éreztem,először mikor betöltöttük a 15. hetet,akkor volt egy kis rúgás,előtte hetekben meg már azt a kaparászás szerű bugyborékolós érzést.De ugye itt már tudtam,hogy milyen érzés az,amikor mocorog a baba.
Szerintem normális,ha még nem nagyon érzel semmit,főleg első babánál.Ha már túl vagytok az első 12 héten,utána elég jók az esélyek,hogy rendben lesz a terhesség a továbbiakban,de ha ennyire bizonytalan vagy,menj el orvoshoz előbb,a stressz nem tesz jót.Én havonta jártam/járok uh-ra,engem is mindig megnyugtat.A sajgás pedig bizonyos szinten normális dolog,mert átrendeződnek a szerveid szépen fokozatosan,ez járhat némi kellemetlenséggel.
#11, sajnos semmi.
Majd november közepén.
Első babával ilyenkor laposabb volt a hasam, mint valaha, -5 kilónál jártam. Félidőig teljesen lapos hasam volt és csak 27 hetesen néztem ki tényleg kismamának, addig max mint aki felpuffadt egy picit.
Igazából a végére sem lett hatalmas. Nem baj, én pl kb 34 hetes korig nagyon kényelmesen aludtam a hasamtól. :D
Aztán többedik babával ugyanezt már nem mondhatom el, sokkal korábban látszik. Másodikkal is, most meg a harmadikkal végképp.
Mindenkinél más. Nálam az elsőnél a 6. hónap után kezdett látszódni, de sportoltam. Másodiknál már a 4. hónapban gömbölyödött ki. De láttam olyat, aki már a 3. hónapban gömbölyű hassal rendelkezett.
Ha a babát titkoljátok, akár lehet, hogy úgynevezett kushadó pózban fekszik. Azért nem lehet sok nőn észrevenni, aki nem kívánja a babát, mert valahogy rejtőzködni fog a baba. Ezt egyszer egy szakember magyarázta, miért nem veszi észre a környezet, ha terhes van az ismeretségi körében.
Hát nem a legszebb kérdésfeltevés, de rajtam
kb a 6-ik hónapban kezdett látszani - feltételezem, erre gondoltál terhes has megnevezéssel-, de én vékony és magas voltam, néhány plusz kiló direkt jót tett a megjelenésemnek. A terhesség végére is keveset hiztam, nem igen volt látható, úgymond " elveszett rajtam " a plusz .
16. hét közepét taposom, és nem az, hogy kigömbölyödne.... Be van horpadva.
12. héten voltam utoljára, egy ideje esz az ideg, hogy él-e egyáltalán a magzat, mert nincsenek tüneteim a kezdetek óta.
Szívhangfigyelő meg fölösleges lenne, mindketten hallássérültek vagyunk, és egyelőre még titkolni szeretnénk a terhességet.
Jó szó, tanács, tapasztalat, vélemény jó lenne.