Kinek mi a véleménye a Nátániel névről? (beszélgetés)
Szia!
Köszönöm!
Liliána lesz a neve:-)
Gratulálok:)
És őt hogy fogják hívni?:)
Megoldódott a kérdés, hiszen kislányom lesz és így nem kell a fiú neveken gondolkodni:-) Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt a fórumhoz!
Kellemes Ünnepeket Nektek!!!!!
Sátános???:-) ez jó vicc, azért mert benne van a "átán"???
Kriszta , pont ez volt a kérdés hogy hogyan lehetne becézni!!!!
És ez nem valami szappanopera név, hanem Bibliai és a jelentése is szép, semmi köze a Sátánhoz:-)
Szerintem magyar gyereknek magyar neve legyen.
Egyáltalán Nati lesz, vagy hogy kell becézni?
Szerintem sok sokkal jobbnév is van, mint ez.
Biztos nem adnám a gyerekemnek.
De persze mindenki maga dönti el.
De örülök hogy ilyen sokan írtatok! Hogy őszinte legyek még nem tudom hogy fiam vagy lányom lesz!
Nekem amúgy a Richárd név a favorit, de mivel áprilisra várom a babát nem akarom hogy pár nap legyen a szülinapja és a névnapja között !És ahogy nézegettem a neveket megtetszett a Nátániel név, de becézni nem igazán lehet, mert ugye a Nati az női becenév, a Néti is túl nőies nekem , Nátán-ról meg ne írjam le mire következtetek:-)
Még egy válasz a kérdezőknek! azért akarok különleges nevet, mert pl: ne legyen már István stb. mert ha bárhol szólítják hogy Nagy István majd jelentkezik 5 ember!!! Remélem érthetően fogalmaztam:-)
Te jó ég:DDDDDDD
Radiátorka,gyere ide:DDD
:D:D:D:D:D
Ez nem semmi:D:D:D
Nekem továbbra is nagyon tetszik:)
De tény,talán én sem adnám a gyereknek,vagy nem tudom igazán.
Az én fiam neve sem tetszik mindenkinek, sőt volt a családomba aki ki is röhögte.
Bár szerintem annyira nem vicces azért:)
Szerintem szinte minden névre lehet találni valami vicces becenevet.
Vagy ha nem, akkor kitalálnak valamit úgyis a gyerekek:)
Gonoszak és őszinték:):)
Nekem nem tetszik,de ez az én véleményem,ha ti ezt szeretnétek akkor adjátok!!!becézve Nati???nekem ez lány név a Natália becézése!!
Amúgy név választásban mindig lesznek olyan emberek akiknek nem tetszik!!!
De majd idővel megszokják!!!Valószínű Mi sem olyan nevet adunk majd a gyerekünknek ami mindenkinek tetszik,de hát ez a mi döntésünk:)
Szerintem gyönyörű és különleges név. Ha még a vezetéknézhez is passzol, hajrá! Ezerszer jobb, mint az időnként felkapott divatnevek.
Egy kollégám fiát hívják is, bár ők angolosan írják, és Nathan-nak becézik, vagy röviden - magyarul elég bénán néz ki leírva: Nét-nek.
a szülőnek így is úgy is az lesz.
:)
:D
Szerintem is:)
Szerintem szép név.De én nem adnám a gyerekemnek,persze ez nem oszt,nem szoroz a témában.Azt viszont tudnod kell,hogy tök mindegy milyen becézést fogtok kitalálni,mert elsőre mindenki a Natira asszociál majd a név hallatán,és lehet,hogy az idősebb korosztály tisztelettel lesz afelé a becenév felé,amit kitaláltok,viszont a gyerekeket ez nagyon nem szokta érdekelni és orrba-szájba csúfolják majd!
Ezt persze túl lehet élni-én is túl éltem,nagyon ritka nevem van-és utána nagyon klassz,hogy az embernek nem tucat neve van,sőt idesebb korban jól esik a sok dícséret is akár,hogy milyen szép és ritka neved van,csak az ovit meg az általános iskolát kell átvészelni!
Nekem nem tetszik. Olyan mintha egy szappanoperából lépett volna ki.
És pl a Nati becézést tudom elképzelni neki, úgy meg a barátnőm macskáját hívják....:D
De nem is az a fontos, hogy másnak tetszik e...
nekem angolul tetszik...így magyarosítva picit fura, de biztos meg lehet szokni.
Becézni...esetleg Nati?