Kinek mi a véleménye a bolti dolgozókról? (beszélgetés)
Mi lenne? Köztük is vannak intelligensek és primitívek, mint mindenhol az életben. Ha az utóbbi kategóriába tartozik egy adott eladó, ráhagyom, mert nem bocsátkozom vitába egy szellemileg fegyvertelen emberrel. Személy szerint akkor zavarnak, ha mondjuk sietek és erőszakosan rám akarnak tukmálni valamit - pl. történt egyszer, hogy cipőt vásároltam egy neves üzletben, szépen kivártam a soromat és 10 percem volt, hogy elérjem a buszom. Persze az eladó ráért, ami nem lenne baj, nekem a problémám az volt vele, hogy elkezdte nekem regélni a legújabb cipőpaszta előnyeit, stb. Tényleg nagyon szépen félbeszakítottam, hogy elnézést, de nem kérek az adott termékből, mert sietek, megy a buszom. Erre sértődött hangon válaszolt, hogy azért a keze még jár...
A másik, amire ki tudok azért akadni, ha mondjuk ruhát nézek és az eladók lépten-nyomon a sarkamban vannak. Mintha lopni akarnék, vagy nem tudom, milyen szokás ez.
szia.egyet értek.
akárhova megyek vásárolni,
azt tapasztalom, hogy igencsak megzavartam a békés ücsörgést, és még én szégyenlem magam,hogy alkalmatlankodok !
eladóként viszont segítőkész vagyok,
egyszerűen örülök, ha segíthetek, nem tehetek róla,
ilyen vagyok. jót tesz a lelkemnek, ha segíthetek,
s ezzel örömöt okozok.
viszont visszajárnak hozzám vásárolni,
és 5-10 perc beszélgetés mindig belefér az idejükbe.
na ez melengeti az én szívemet!
ilyenkor rá kell beszélni a gyereket,
hogy ne hagyja magát !
" a pénzemért azt veszek, amit én akarok " !
húzzon a kezére egy zacsit, és akkor akár az összes kenyeret megnyomkodhatja, hogy frissek-e .
nem szólhatnak rá,viszont ő szóvá teheti,
hogy nem igazán mai. de ez egy kis boltban...
Én azért egy kicsit most panaszkodni szeretnék,ami nem azt jelenti,hogy ez minden eladóra vonatkozik.
A következő történt:
Reggel átment a 12 éves fiam a közeli kisboltba.Fél kiló kenyeret kellett hoznia.Volt kirakva,becsomagolva 3 fél kenyér is,de miután az általában nem friss,kért a gyerkőc az eladótól fél kiló frisset.Mire az nagy flefmán adott neki,megjegyezve persze,hogy "az nem jó,ami ott van ?".Szombati dátumozású volt.
Nem hülye,csak gyerek!!És ez nem egyszer fordult már elő.
:) Van benne igazság..... és nem modortalanság.....
Az a baj, hogy még emberszámba sem veszik sokszor az eladókat. Max akkor, ha kell nekik valami, de akkor most és azonnal.... Ááááááááááááááááááááá Ez a mai világ????
sziasztok eladók és vásárlók !
amit itt olvastam,
azt eladóként is és vásárlóként is megtapasztaltam!
most mégis mint eladó szólok hozzátok,annak kockázata nélkül, hogy be írnátok a modortalanságom miatt a vásárlók könyvébe!
hozzá kell tennem személyesen sosem voltam "bunkó". most sem ez a szándékom!
idézek egy hozzászólásból: "mosolyogjatok
az eladókra ," ŐK IS CSAK EMBEREK"
IGEN AZOK VAGYUNK", Hát nem tudtátok!!???
Mi is le esünk a létráról, ha "véletlenül" belerúgtok, nekimentek, neki toljátok a babakocsit, vagy a bevásárló kocsit!
ne legyünk útban ,ha vásároltok, de ha nem vagyunk ott, ha kellünk,felháborodtok!
Nekünk is vannak szükségleteink! : szoktunk enni,
inni,és egyebek, ami ezzel jár!
NEM VAGYUNK MINDIG AZ ELADÓTÉRBEN ??
kérlek, légy türelemmel,előbb-utóbb kijövünk,
de ha kérésed van, akkor azonnal !
azért nem vagyunk ott, mert éppen az árut pakoljuk
a raktárban azért , hogy kihozzuk,
hogy ne szenvedj hiányt semmiben!
ha valamit nem találsz a helyén , az nincs is .
nem dugjuk el előled!
az az érdekünk, hogy elégedetten távozz,
hogy holnap hozzánk gyere vissza vásárolni!
MOSOLY ? Igen,szükségünk van RÁ!
ebből tudjuk, hogy EMBERNEK nézel,
és értékeled , hogy vagyunk NEKED!
ha köszönünk NEKED, ne nézz ránk úgy,
mintha "anyáztunk volna!!!
pakolás közben felrúgsz,mert "láthatatlanok " vagyunk, de ha kérni akarsz,egyből " láthatóvá"
válunk !
még sorolhatnám,de azt hiszem,a lényeget leírtam!
hozzáteszem, igaza van annak ,
aki ilyen véleménnyel van az eladókról,
mert valószínű,hogy ezt tapasztalta!
csak annyit mondhatok, hogy helyettük is szégyellem magam! elég nagy baj,
hogy miattuk egy kalap alá vesztek mindenkit,
és eleve " csőre töltött nyelvvel "jártok vásárolni!
szeressetek minket, egymásért vagyunk!
gyertek vásárolni, mert egyébként éhen halunk!!
de ti is! sziasztok!
Én mint kereskedő,(jelenleg gyesen)tudom,a vevőnek mindig igaza van! és ha vevő vagyok? szerintem az a baj hogy túlhajszoltak a mai eladók,kevés pénz,sok meló,sok felelősség!kiv.a butikok és hasonlók.a mai "fiatalság" 1 része egyébként se tud normálisan beszélni az emberekkel.hátha még le is van terhelve!
a multiban dolgozók pedig tudatlanok!én még 3 évig tanultam,és tanulóként szivattak,de talán megtanultam a szakmát.ma pedig mi van? 4 hónapos gyorstalpaló,: és boltvezető.ez van.
De mint tudjuk kivételek mindig vannak!!!!
További ajánlott fórumok:
- Elkezdtem dolgozni a Lidl-be! Kinek mi a tapasztalata/véleménye a Lidl termékeiről a dolgozókról... stb.?!
- A szakdolgozatomhoz kéne, hogy segítsetek! Le tudnátok írni, hogy mit gondoltok az APEH-ről mint szervezetről, az ott dolgozókról, stb?
- Most vágtam bele a bolti eladó szakmába és rá kellett jönnöm, hogy iszonyatosan nehéz és fárasztó munka... Nektek mi a véleményetek?
- Bolti tej, tehéntej, vagy babatej (porból csinált babaital) egy éves kor felett? Kinek mi a véleménye?
- Mi a véleményed a gyógyszertárakról és az ott dolgozókról?
- Akik Celldömölkön szültek. mi a véleményetek a kórházról és az ott dolgozókról? Kinél szültetek?