Kinek mennyi a vízfogyasztása? (tudásbázis)
úgy néz ki, nagyjából beállt egy átlag...18m3 két hónapra...ami cca 300liter/nap/két fő..
aki megteheti, az egy botra tegyen egy fényképezőt, aztán önkioldóra, automata vakuval tökéletesen le lehet olvasni a számlálót..le sem kell menni..vagy bot végén nagyító, mint a leolvasónak..
hátfájósok, lusták, félősek...én mindhárom...
120 liter hogy megy el egy mosogépre? enyém 45l-rel mos. 100 liter egy fürdéshez, tusoláshoz? medencéd van? :D
Amig egyedül voltam, 6m3 2havonta. Most kisfiammal ketten 10 m3 2 havonta. mosogatogép napi, mosogép 2 naponta, tusolás nekem, gyereknek pancsi. Mondjuk reggel és este vagyunk otthon. Amig nem volt bölcsis kb 14m3 ment el 2 honapra.
De ebböl a 10böl is vissza lehetne venni, ha nem most tanulgatná a kézmosást :D
Össze tud jönni ennyi egy nap alatt nyugodtan, ha nem figyelünk. Átlagosan egy-egy zuhanyozás, vagy kádban fürdés kb. 100 liter/fő. Ha megy a mosógép, az 120 liter/mosásonként. Egy-egy mosogatás 30 liter alkalmanként, ha folyóvízzel mosogat.
Természetesen ezen lehet csökkenteni, de nagyon oda kell figyelni.
Ezen nem egy véleményen vagyunk, de nem ez a fórum témája :-)
Akkor ennek a két nyugdíjasnak elég sok víz elmegy szerintem. Mert mi négyen vagyunk, és úgy megy el kb annyi. Bár most kevesebb, mert már nem kell kint locsolni.
van mindenből bőven. a többi csak rémhír, figyelemelterelés.
a Föld ki van találva. még mi sem tudjuk tönkretenni(bááár...igyekszünk)
a címhez: most volt a vízmű leolvasni, napi 300 liter jött ki két nyugdíjasra.
Víz van is, és lesz is bőven.
Fából sem lesz hiány egy darabig.Ha fogyni kezd, ültetnek a hozzáértők.
Egyébként jelezte a vízművek, hogy beírhatom az aktuális kéthavi értéket.Megy ez, mint a karikacsapás.
Megoldódott! :D
Ezek a marhák visszautalták a pénzemet! Csak tudnám, miért nem lehetett levonni a fizetnivalókból, egyszerűbb lett volna. Na mindegy, a fő hogy most egy darabig nyugtom lesz.
A Budapesti Vízművek főemberével beszélgettek a rádióban. Innen tudom, hogy 150 liter a napi fogyasztása egy budapesti polgárnak (átlagosan)
Ha jól hallottam Bécsben 130 liter.Persze az átlagban minden benne van...a spórolós, havi egy köbméteres fogyasztás, és a kádban pancsolós, kertet locsolós a 20 köbméterével..
Azt is mondta, hogy felesleges aggódni, nem pocsékoljuk a vizet, mert van bőséggel...minden más hír csak rém...
megnyugodtam.
További ajánlott fórumok:
- A hálapénzről - szüléskor kinek, mennyit
- 12. hét utáni terhességmegszakítás hogyan zajlik, kinek mik a tapasztalatai, valamint mennyi időre rá esett újra teherbe?
- Kinek mennyi a vérnyomása?
- 2 főnek hány m3 a havi vízfogyasztása?
- Mit jelent az pontosan, hogy a vízszolgáltató korlátozza a vízfogyasztást?
- A vízfogyasztás fontossága