Kínából érkezett levél (beszélgetés)
Akkoriban vállalkozóként dolgoztam napi 10-12 órákat, a hátam közepére sem kellett még rendőrségi feljelentés, meg végrehajtás, meg bírósági perre vinni, stb. stb.
Azóta tudom: legtisztább, az ilyen küldeményeket nem átvenni, és akkor elkerülünk minden további problémát.
Postásnak mondani, írja rá a küldeményre: "a címzett ismeretlen" és a feladó majd csinál vele, amit akar.
Kb. 15 évvel ezelőtt egy hazai ismeretlen kft. meg nem rendelt csomagját vettem át gyanútlanul. Valami gagyi könyv volt benne, + a számla, mely szerint a könyv ára volt kb. 3500 Ft, a posta költség további 1800 Ft. És hiába is tiltakoztam, bizony ki kellett fizetnem, mert a 3. tértivevényes felszólításuk már végrehajtással fenyegetőzött.
Hiába mondtam, hogy nem rendeltem, és hiába mondtam, hogy a csomag felbontása nélkül azt sem tudtam volna, hogy ami van benne, az nekem kell-e. Ha a csomagot felbontás nélkül küldtem volna vissza, akkor természetesen nem követelnének rajtam semmit.
Szóval ha rám hallgatsz, át sem veszed!
És a rendőrség majd e-mailt ír a nevedben az ügyfélszolgálatnak?
Amúgy nem lehet, hogy valami neten rendelt meglepetés valakitől?
További ajánlott fórumok:
- A Kínából érkezett csomagot át merjem venni?
- Hogy tudom úgy beállítani a freemailt, hogy maradjon egy példány a beérkezett levelekből és továbbítson is egyet a másik e-mail címemre?
- Holnap lesz 2 hete, hogy sima levélben küldtek nekem valamit, de még nem érkezett meg. Szerintetek van még rá esély, hogy megkapom?
- Sima levélként, nem ajánlottan feladott levél ha nem érkezett meg, számlával reklamálhatok esetleg?
- A Freemailen miért nem látom a beérkezett leveleimet?
- Citromailben a reggel óta érkezett leveleimet nem fogadta el a postafiókom, pedig nincs tele. Mit tegyek?