Kihez kerül a 10 éves gyermek? (tudásbázis)
ilyen esetben NINCS gyermekelhelyezés, mert nincs közös gyermek.
Az anya viszi magával. A gyámügynek a válás szempontjából ilyenkor semmi köze hozzá. (ha valaki bejelenti, hogy nem tudja ellátni a gyereket, az más kérdés)
nehéz dolgok ezek.
de szerintem ez emberi butaság is.egyszerűen nem érik fel ésszel hogy a gyerekkel szórakoznak.
Jól tette, ha nem vette a nevére. És most ezt nem rosszindulatból mondom.
Egy kollégám nevére vette a barátnője kislányát, majd össze is házasodtak. Megromlott a kapcsolat, válnak.. és kell gyerektartást fizetnie. Nem sok marad a fizetéséből, alig tud megélni, albérletet fizetni..
azt nem tudom. ennyire nem ismerem ezt az oldalát, de nem hiszem,hogy a nevére vette.
mostanában nem találkoztam az anyával.habár a face-n rajta van az ismerőseim közt,de nem beszéltem vele, mert sosincs bent az utóbbi időben
ezek szerint...
mindenestre érdekes.
Igen, a gyerek sínyli meg. Meg azért ez nagyon felelőtlen döntés is.
Van egy pasi, aki eltartja, aki elfogadta a gyerekkel együtt, szereti? és ez a hála..?
A nevelőapa a nevére vette a gyermeket? Mert ha igen, elfogadta sajátjaként. És akkor gyerektartást is vonnak majd tőle (akár az övé, akár nem). Bár ha 1 gyerek itt, a másik ott marad, akkor ugye ez tárgytalan.
Az anya hogy képzeli el az életét? Fog tudni boldogulni? Lakni, rezsit fizetni és mindennapi betevőt? Mert ha nem kerül az utcára (vagy az új pasi eltartja), akkor nem fogják elvenni tőle a gyereket. Csak ha veszélyezteti..
náluk úgy kezdődött, hogy a gyereket 17 évesen szülte. ott kellett emiatt hagynia az iskolát. ezért lett csak 8 osztálya. elmenni dolgozni nem tud.a gyerek véletlen sikerült. nem volt tervezett, és apuka lelépett.aztán jött össze ezzel a férfivel, akitől lett egy közös gyerek.csakhát a nőnek ez valamiért nem volt jó, mert a gyerekem osztálytársa mesélte, hogy amiatt válnak mert az anyukája új férfivel szűrte össze a levet.
néha azon gondolkozom, hogy ilyenkor a gyerek sínyli meg a legjobban ezt.
Fura emberek...
Had meséljek én is. Nővérem 17 évesen ismerte meg az exsogórom aki akkor 24 volt.
3 év után váltak, sogór felszedett egy 17 éves lányt akinek volt már egy másfél éve kislánya. Az szült neki 2 gyereket, ott hagyta őket 4 évre rá felszedett egy 17 éves lányt.Az is szült neki egyet, 2 év után ott hagyta őt is. Azóta már a 2. kapcsolata van ismét eddig még újabb gyerek nélkül.
Azt had tegyem hozzá hogy soha nem volt eltiltva unokaöcsémtől se ellene nevelve, ennek ellenére kb 2 éve lépett be újra az életébe a gyereknek aki 17 éves múlt. A gyerektartáson kivül semmi kapcsolata nem volt vele, sőt letagadta a 3. asszony előtt, és még sokat tudnék mesélni.
Vannak emberek akik egyáltalán nem törödnek a következményekkel, se a gyerekkel, csak magukkal. Megcsinálni könnyü felnevelni nehéz egy gyereket.
Ha közös döntés szerint nála lesz a gyerek és esetleg bíróságon is lerendezik a papírt akkor elméletben ilyenkor az anyának kellene fizetnie gyerektartást, ha hivatalos.
A nagyobb gyereknek semmi köze sincs ehhez, ő marad az anyjánál.. mint eddig.
de valószínűbb hogy mégis az anyánál marad.csak nem lesz könnyű neki. most hogy a közös gyerek az apához kerül, az fix, talán a gyereknek is jobb lesz.de csak addig amíg az új apától nem lesz mégegy közös gyerek.
azért fura emberek vannak.
Hát...akkor talán a nagyszülő elmehetne a gyámügyre (a polgármesteri hivatal gyermekvédelmi előadója, vagy a szociális ügyintéző) és szólhatna néhány csendes szót az unoka érdekében. :D és hogy ő szívesen és boldogan magához venné...
Persze az anya balhézhat emiatt, ha nem a gyerek érdekét nézi, a családi pótlékra gondolok konkrétan.
Esetleg...mert ez már sok mindenen múlik. Mennyi idős a nagyszülő, hogyan él, hol lakik...(ne messze lehetőleg), vállalja-e...a gyerek akar-e oda menni...
Lehet, hogy ott rosszabb lenne a gyereknek, és ráadásul idegenben, mint az anyjánál, ha megfelelő segítséget kap. Ki tudja, az anyát sem ismerjük. Lehet, most fogja összekapni magát, hogy egyedül maradt.
hát még mi. szegény gyerek teljesen össze van omolva. volt már kórházba is.az anyával nem jönnek ki jól, mert van egy közös gyerekük is az apával, és hozzá jobban is ragaszkodik.nehéz sorsok vannak:(
a gyerek szivesebben van nálunk, mint otthon
Én sem látom okát, hogy elvegyék az anyától a gyereket, inkább segélyezni fogják, és gondolom, kap a gyerek majd a suliban étkezést, tanszert ingyen. Azért az túl nagy trauma lenne, hogy nemcsak a pót-apa lép ki az életéből.
Sajnálom szegény gyerkőcöt.
a gyerek osztálytársának a szülei válnak.a párommal elkezdtünk gondolkozni, hogy hova kerül majd a 10 éves gyerek, ha az anyjának 8 osztálya van, nincs jövedelme.az apának viszont van rendszeres jövedelme, és tudna is gondoskodni a gyerekről, de ő nem a vérszerinti apja,így nem vállalja a gyereket.
az eredeti apa viszont lemondott a gyerekről,még a nő terhessége alatt.
gondoltam felteszem a kérdést, mert mindkettőnknek más tippje van.kiváncsi vagyok.köszi
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül egy kisgyermek ellátása havonta?
- Van valakinek olyan ismerőse, akinek gyermeke 8-9 évesen került ki külföldre?
- "Mennyibe kerül egy gyermek?" - van-e értelme a külön órának?
- Aki nem bírja kihordani a gyermekét kihez fordulhat?
- Házasságkötéskor az élettársam gyermeke automatikusan a nevemre kerül?
- 36 éves vagyok, 1 gyermekem van. El szeretném köttetni a petevezetékem.Kérvényeznem kell?Mennyibe kerül?Mindenhol mást írnak a témáról.