Kiábrándultam a vallásokból, ezoterikus tanokból. Eztán... (beszélgetős fórum)
Tessék, itt a magyarázat, miért történnek olyan dolgok meg, amiknek nem kellene megtörténniük:
[link]
Úgy is mondhatjuk hogy segíts magadon, mert más úgysem teszi meg helyetted.
szintén,de hogy találkoznak,tolókocsival,elhamvasztva?voltunk a temetőben,a vejem kérdezte,kik ők.gőzöm nem volt,a nagyapámnak valamilyen rokonai,rég meghaltak,mikor én meg sem születtem.
a szent szót más kontaktusban emlegetem. pl.ha beütöm a lábam.
Én is. És tudom hogy a tehetetlen emberek lelkének jó ha kapaszkodhatnak valamibe.
Ha valaki nem tesz magáért semmit bármilyen téren az életében, imádkozhat, fohászkodhat 0-24-ben bárkihez. Ettől függetlenül tiszteletben tartom ha valaki vallásos vagy hisz az ezotériában.
Irigylem azt, aki képes hinni. Én mindig ateista voltam.
Na erre mondjak hogy racionalisan kene gondolkozni.
Segits magadon, Isten is megsegit.
Egyszer nagy árvíz volt egy faluban, mindenkinek sikerült elmenekülnie, csak a papnak nem. Felmászott a templomtorony tetejére, és ott így imádkozott:
- Kérlek Istenem, ments meg a vízbefulladástól !
Majd nagy hittel várta a választ. Nemsokára arra jött egy csónak, odament hozzá, és mondták neki, hogy szálljon be. Azt válaszolta, hogy nem megy, mert őt Isten fogja megmenteni. Hiába győzködték, hogy nemsokára elmerül a templomtorony is, nem volt hajlandó beszállni.
Nemsokára egy másik csónak vetődött arra, de ő ugyanúgy elküldte őket. Végül egy helikopterrel akarták kimenteni, de azt sem fogadta el, hogy őt majd Isten menti meg. Végül összedőlt a torony és megfulladt.
A mennyben Isten előtt állva megkérdezte:
- Uram, hát imádkoztam hozzád, hittem Benned, és mégis megfulladtam ?! Miért nem segítettél ?
- Fiam - szólt Isten - küldtem érted két csónakot, és az utolsó pillanatban még egy helikoptert is, de hát neked semmi sem volt elég jó ...
Na jó, azért a vallásosság is megkövetelne némi alapvető racionális hozzáállást. Lehet, hogy Szent Margit hajában a tetvek gyöngyé változtak, de ettől még a vallás nem egy egészségügyi intézmény. Sokszor megjelenik a Bibliában a gyógyítás, ennek ellenére az egyház nem az egészségügyi problémákra specializálódott. Ha te mégis ezt hitted, akkor valamit nagyon félreértettél. Szerintem még a pápában is van annyi földhözragadtság, hogy ha eltörik a lába, orvoshoz fordul, nem pedig az imától reméli, hogy majd meggyógyul.
Igen könnyebb lett . Amióta nem meditációval meg hasonlókkal akarom megoldani az eü problèmáimat,hanem gyógyszerrel,meg nem a karmával meg Istennel magyarázok mindent,sokkal jobb.
Az,hogy a vallás nem sokat segített a problèmáimon, a tudomány (orvosi) viszont igen.
A rózsafüzér imádkozásnál is ugyanezt figyelték meg, szóval nem lehet véletlen. Az általam igen-igen nagyra tartott Paul Brunton mondta, hogy a tudomány és a spiritualitás találkozni fog. Bízok egy szebb világ eljövetelében.
Így van, de még csak pár évtized se kell hozzá.
mivel én nem vagyok az,hát többször feltettem a kérdést,a tégla,miért annak a fejére esik,a cápa miért őt eszi meg.szerencse,vagy véletlen?mint ahogy nem válaszoltál a Szent Lajos király hídjára sem.
én békés vagyok,senkit sem bántanék.
Amúgy érdekes a vallás kontra tudomány, mert az utóbbi időben több tudományos kutatás is vizsgálta, hogy tulajdonképpen mi is a meditáció, és mitől van kimutatható jótékony hatása. Aki nem hisz benne, az megnézheti a meditálás közben készült MRI felvételeket. Gyakorlatilag tudományosan megmérték, hogyan változtatja meg pár évtized meditálás az agy strukúráját.
Tudom, nem vagy vallásos, de ezért jó a keresztény kontempláció, kiválasztasz egy szent szót, és utána leülsz, elcsendesedsz. Amikor jönnek a gondolatok, ismét visszatérsz a szent szóhoz. Ennyi röviden és tömören.
Vagy ott van az Ön-kutatás.
én mindenféle filozófiát meg tudtam tanulni,de ez nem megy.
néha irigylem azt aki hinni tud.a szomszédasszonynak most halt meg a 74 éves férje,előtte meg a 10 éves unokája.azt tartja benne a lelket,hogy még találkozni fognak.
Szerintem mindenki meg tudja tanulni, mert belső lényegünk a béke.
Ez nagyon jó kérdés. Engem is érdekel a válasz.
Pontosan. A tudomány nem hit kérdése.
én sem tudnám megtanulni,pedig a lányom meditál.
a biblia régebbi,ezért elve többen olvasták,olvassák,mint a Zabhegyezőt.az biztos az anyám sem volt oda a vallásért,mert az apácák jó párszor elverték,isten nevében.
További ajánlott fórumok: