Ki tudja, mi lett a Budapesti Csokoládégyárral? (tudásbázis)
Sziasztok ! Ha van köztetek olyan aki a Dunában dolgozott és szeretne egy találkozóra eljönni az vegye fel velem a kapcsolatot.2020 Augusztus 22-re szervezünk egy találkozót a Torockóba.
Facebook : [link]
Email : cintia2638@gmail.com
És még egy vélemény!
"Csak megerősíteni tudom, az orrom előtt zajlott a privatizáció, mármint épp akkor voltam mind a négy gyárban gyakornok, láttam hogyan épülnek le. :-(
Módszeresen tönkretette a Stollwerck az egész magyar édesipart. :-(
Végül már csak a BuCsok (Budapest Csokoládégyár) maradt meg Bonbonetti néven...
A Zamat helyén most raktárak vannak, a Csemegét a Jacobs Suchard úgy tudom teljesen szétszedte és kivitte a szlovákokhoz, a Dunát (pontosabban annak helyét) megnézhetitek a Google Mapson: tégla nem maradt belőle az Ihász utcában... És mai hír, hogy a Győri keksznek is annyi:
vastagbor.blog.hu/2010/04/21/igy_mult_el_a_gyori_keksz_dicsosege
Úgyhogy gratula, a magyar édesipar lassan lehúzhatja a rolót...
Olvasgattam pár hozzászólást olyanoktól,akik ott dolgoztak a Budapesti Csokoládégyárban.
Bemásolnám nektek amit írtak,nagyon elszomorító!
Amikor a Stollwerck átvette a Budapesti Csokoládégyárat, akkor az első dolga volt, hogy azokat a gépeket, amelyek helyben pörkölték, sajtolták stb. a kakaóbabot (mogyorót), azokat kidobta, és tankerekben hozta a nyersanyagot. Ami valami világosbarna szötty volt, csokoládénak nyoma sem volt benne.
A Duna Csokoládégyárat egy az egyben felszámolta, és eladta a területét, onnan egyedül a Dunakavics gyártó gépsorát hozatta át a BuCsok-ba. A Zamatot pedig eladta a Nestlének.
Oka az volt, hogy az állam amikor kiírta a tendert, akkor az volt benne meghatározva, hogy a négy gyárat (asszem a Győri keksz volt a negyedik) csak egy befektető veheti meg, nem lehet szétdarabolni. Így a Stollwerck vette meg, majd rá egy évre értékesítette darabonként. Ami használható volt (mert a négy budapesti gyárból csak a Zamat és a BuCsok volt nyereséges, a Duna és a -nem jut az eszembe a Zamattal szembeni neve, valami rágógyár- veszteséges volt, ergo eladhatatlan), azt megtartotta, a Budapesti Csokoládégyárat
Hát,én is sokszor gondolok arra az illatra.Sajnálom,hogy nem sokan tapasztalhatták meg ezt az érzést:(
Arra is emlékszem,hogy mikor a mamám bevitt,nagy futószalagokon hömpölyögtek a tejkaramellák,aztán láttam,ahogyan tejcsoki zúdul rájuk és tovatünnek a hűtőházba...
További ajánlott fórumok:
- 18 éves budapesti és környéki lányok
- Egy kis budapesti atlasz
- Csinos leányok jelentkezését várom, egy budapesti fiú (20).
- Tudja valaki, hogy valamelyik budapesti Tescoban van-e még Fisher Price akciós tanulókutya?
- Van olyan fogorvos, fogászat, aki TB-re meg tudja csinálni a fogsort, koronát, attól függetlenül hogy nem budapesti lakos?
- Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Tudja valaki melyik biztonságszolgálat dolgozik ott?