Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki tudja, hogy mi a különbség a tejföl, a frissföl és a krémföl között? fórum

Ki tudja, hogy mi a különbség a tejföl, a frissföl és a krémföl között? (tudásbázis)


2010. márc. 17. 21:52
A tejföl a rendes, becsületes, tisztességes tehéntej megaltatva, aminek a tetején az a szép sárga zsírrétek keletkezik. A többi savóból készül meg növényi valamiből. Ha van közelben megbízható tejáruda, vegyél egy litert, tedd tálba és a radiátor tetejére. A közepébe cseppent 2-3 csepp citromot és tegyél rá fedőt. 2 nap múlva a világ legjobb aludttejét eheted. Ha hidegen szereted, tedd 2-3 órára a hűtőbe. A tetejéről leszedett tejföl pedig igazi tejföl lesz, amit szépen símára keverj. Puha kenyér, pici só és törött papra a tetejére. Jó vacsit!!
14. globus
2010. jan. 1. 12:27

A 6-os hozzászólás fedi a valóságot, tudtommal csak a tejföl az eredeti, minden más néven hamis a baba.

Olyan, akár a "reggeli ital" permeátumból készült fehér folyadék.

2010. jan. 1. 12:25

Ez egy nagyon jó kérdés! :-)

Ezen már én is gondolkodtam, de még mindig nem jöttem rá, hacsak nem az ára!

12. syria
2009. ápr. 9. 23:29
Szerintem csak az Atyaúristen tudja.
11. 2cb2af252b (válaszként erre: 10. - 1366d1807f)
2009. ápr. 9. 07:18
Ja, furcsán is hangzana. Bár így se jobb...
10. 1366d1807f (válaszként erre: 8. - 2cb2af252b)
2009. ápr. 8. 21:20
Akkor "Tanyaföl" volna a helyes kifejezés, nem? :-)))
2009. ápr. 8. 20:37
Az árán kívül???
2009. ápr. 8. 19:59

Minap ezt láttam a boltban: "Alföldi Farmföl".

Ez már nem semmi, gyerekek! Ennyi hülyeséget kitalálni...

Egyébként én alföldi vagyok, itt aztán nincs farm, az Texasban van.

Itt a jó magyar Alföldön tanyák vannak, kérem szépen, de a "Farmföl" sose látott tehenet, az tuti...

2009. ápr. 8. 19:14

a krémföl és a frissföl ugyanaz, csak a frissföl kifejezés előbb lett levédetve, és ezért a másik tejipari cég már nem használhatta és krémfölre keresztelte ezt a terméket:

a tejföl (tejipari szabványban megállapított) zsírtartalmánál kevesebb tejzsírt tartalmaznak, és a hiányzó tejzsírt növényi zsiradékkal helyettesítik bennük.

2009. ápr. 8. 19:12

ímhol:


" A tejtermékek fogyasztásának utóbbi években történt csökkenése miatt a tejtermékek - köztük a tejföl - gyártói és forgalmazói között a fogyasztók megnyeréséért a piacon éles verseny folyik.


A tejtermékek közé tartozó tejföl - mely a szabvány szerint pasztőrözött, vagy ultrapasztőrözött tejből, pasztőrözött tejszín, vagy olvasztott vaj hozzáadásával homogénezéssel és tejsavbaktérium tenyészettel történő alvasztással készített savanyú tejtermék - hazai piacán nagyszámú, kb. 100 gyártó ajánlja túlnyomórészt 20 és 12 zsír %-os termékét.


Az 1997-ben fogalomba került 64.071 ezer liter tejfölből az eljárás alá vont vállalkozó által forgalmazott mennyiség alapján piaci részesedése kb. 20 %-os volt, figyelembevéve az általa előállított szabványnak megfelelő tejfölt, illetve a jelen eljárás tárgyát képező


Tejfölkrém


utótagú megnevezéssel piacra került terméket is. Utóbbi termék - mely 1997. októberében került forgalomba - 1997-ben az összforgalom kb. 3,4 %-át tette ki. 1998. február végéig az eljárás tárgyát képező termékből fenti néven már nagyobb mennyiség került forgalomba az eljárás alá vont vállalkozás által szintén forgalmazott - szabványnak megfelelő - tejfölnél.

-


A piacon olyan tejfölt - nevesítetten


Krémtejfölt


gyártók is jelen vannak, - Balmaztej, illetve az Északtej Tejipari Rt. - melyek termékei kizárólag szabványos tejföl-alapanyagból készülnek. Ezen termékek természetes állományjavítót tartalmaznak, illetve különleges technológiával (utóhőkezelés) készülnek. Előnyük a szintén tejalapanyagú tejföllel szemben az, hogy a krémes állományú, savókiválástól mentes termékek forró ételben pelyhes kicsapódástól mentesen oldódnak (8, 9, 11-es irat). A 18 %-os zsírtartalommal kiskereskedelmi forgalomba kerülő krémtejfölt főként Borsod megyében, illetve kisebb mennyiségben Hajdú-Bihar megyében hozzák forgalomba, illetve 0,2 literes poharas és 0,5 literes dobozos kiszerelésben a Csemege Julius Meinl Rt. országosan is forgalmazza.


Fenti gyártók 0,2 literes termékének fogyasztói ára 42 - 48.- Ft, a 0,5 literes terméké pedig 114 - 125.- Ft között volt 1997. december, illetve 1998. január hónapban.

-


A tejfölön, és krémtejfölön kívül piacon van még más gyártó által gyártottan (Hajdútej Tejipari Rt.) olyan termék is


Krémföl


néven, mely nem csak tej, hanem növényi eredetű alapanyagot is tartalmaz. Ezen termék gyártója 0,2 literes poharas kiszerelésű áruja csomagolásán - a felső borítón


kiemelten


közli a "növényi zsírral" készült tartalmú tájékoztatást, illetve ugyancsak jól észrevehetően ismétli meg a közlést a pohár oldalsó részén. "


forrás:gvh.hu

2009. ápr. 8. 19:12
Ha tejfölt szeretnél enni a többi műxart ne vedd meg csak ami tejföl.
2009. ápr. 8. 19:09

A tejföl az tejből készülő tejtermék, a frissföl az tejföl állagú és "növényi zsírból" van.

A krémföl nem csak tejből, hanem növényi eredetű alapanyagból is van. :-)


Asszem... :-)

2009. ápr. 8. 19:07
Én úgy tudom, hogy a frissföl az növényi anyagból készül azok számára, akik tejallergiásak. A tejföl meg rendes tejből van (állítólag).
2009. ápr. 8. 19:07
a frissfölben van növényi olaj hozzáadva, a krémfölt nem tudom
2009. ápr. 8. 19:03
Ki tudja, hogy mi a különbség a tejföl, a frissföl és a krémföl között?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook