Ki tudja erre a magyarázatot? (beszélgetés)
Én a paimmal bunkó tudok lenni. De a melóba soha. És a köztes...visszamegyek, és bocsánatot kérek.
Amit nagyon jegyzőnek. Nem mindenki teszi.
A pestis és a betelepítést után,400 éve legalább a határral küzdünk.
És az EU meg többet ránk sózott.
Ausztria teheti, Olaszország teheti.
Ma volt egy érdekes beszélgetésem.
Tudom, nem politizálunk.
A magyaroknak van egy nagyon jó megítélése it. Mert dolgozunk. És a vezetőnk egy patàs ördögnek mondott, de szerintem azon dolgozik, hogy EU határ. Regisztrálva egyszer. Mindenki àtmegy, mert m.o.on dolgozni kell, máshol a bedolo rendszerbe akarnak menni mert egyszerűbb segget vakarni.
Ha valaki bunkó, akkor sem úgy szólunk vissza.
"Okos enged..."
És a kaksi fizetésnél sem dolgozhatunk.
A fizetés a cég produktuma, amit még letettem az asztalra, az az enyém.
Ha jól csinálom, kérhetek többet. Ha meg a merdat csináltam milyen jogon?
Az is genetika meg kor. A nővérem és utánam anyukámon nem volt stria. Idősebben még két gyerek. Más.
A kedvenc jogaoktatom biztos szült pár gyereket. Nincs olyan póz, amit ő ne tudna megcsinàlni, vagy kitartani bàrmeddig, de van egy szülős pocakja.
Egyszer szeretnélek làtni :)
És biztos, hogy a hozzààllàs,hogy csinàlod... Bicajozol, túràzol, sittet horgász, ha kell.
Az anyukám sokat öregedett az előző 5 évben mert inkább kiadta a. feladatot. De mióta nyugdíjas az apàmmal, , együtt mennek spa lazulasrs, vízi awrokozni, újítják a házat. Megint együtt vannak fizikailag nem csak a telefonon
. És már utaltam a melojat :( mert több volt az adminisztráció, mint a tanítás.
Főleg, ahogy a tanterv változott. A 10 éves gyerekeknek probléma számolni. Nem értik mi a tízes és a binaris szamrendszer, nem tudnak kézzel írni és jegyzetet csinálni.
Ő nagyon szeretett tanítani. De feladta.
Mindenkit úgy kezelnek, amilyen, általában.
Bár ezt is tudnám azért cáfolni!
Nagy átlagban ha van egy BÜDÖS BUNKÓ, azt a többség se nagyon fogja szeretni, viszont ha kedves, azzal megütik a kedves hangot.
Olyan mint a kisgyerek! Ki haragszik a kisgyerekekre? Biztos van olyan, de az elenyésző!
Ami jó, ami kedves, ami aranyos, arra nehéz haragudni, ééérted...
És ez nem korfüggő!
Szerintem nem attól leszünk lelakottak, ha szülünk egy gyereket;)
Én is látom magamon a korosodást és egy perccel nem látom fiatalabbnak magam, de mások meg igen. Simán lehet, hogy azért, amit írsz. Nem vagyok nagy darab, még mindig gyors vagyok, stb.
Nehezen, de elhiszik, hogy van egy 35 éves gyerekem, de ha együtt látnak minket, akkor már azt mondják, hogy az nem lehet, hogy ez a közel 2 méter magas férfi az én gyerekem:DDDD
Lehet, hogy nem értelek!
Engem, mindenki úgy szólít, hogy Anna.
Pont nem régen mondta egy kollégám, hogy egy megbeszélésen kimondták a teljes nevemet és megkérdezte, hogy az meg ki:DDDD
Ha csak azt mondták volna, hogy Anna, akkor tudta volna, hogy rólam van szó:DDDD
Tehát, abból tudod, hogy tisztelnek, hogy Kaliforniainak szólítanak és nem tornádónak?
Érdekes!
Legalább csak akkor, amikor fizikailag ki vagy, felbszták az agyad, és egy narkòs részeg beléd köt.
Erre maradt a képzelet. És az illendő elkoszonés.
Én csak kezdeti üzleti levelezézben használtam Uram/Asszonyom megnevezést.
Utána keresztnév és magázás, vagy ha kérték, tegezés.
Amúgy elég erős alt hangom van, és határozott fellépésem. Ha meg atalszom az éjszakát, n3ha még az apám vagy a pasim sem ismeri fel a hangom :D Mikor huszonéveim elején üzletelni kezdtem, volt joooo pár cég, hogy meglepődtek rajtam, mikor először láttak. Nem is vettek volna komolyan, ha elsőre látnak, mert hiába öltöztem fela a helyhethez, "túl fiatalnak" néztem ki.
Most örülök ennek a genetikanak.
Az életemben a nagy muhaha Szilvike volt, akit ballagtattam, és folyton az én füvem szívta. Aztát 10 évre rá, amikor minden körme tiri-tarkat volt, és büdös, raszta hajat hordott, mint pszichológus kórházban,kijatított, hogy magázzam :D és Dr. Fax, nem vagy az. Ahhoz az orvosra kellett volna járni.
Én járok önsegítő körökbe, de amit ő csinált, egy vicc volt.
Szemellyiseg meg nyelv.
Volt barátom, aki soha nem mondta, hogy tegezzem.
Magyar vagyok, nem preobléma így beszélni. A férje azt mondta, tegezzem. Volt, hogy együtt lazultunk a napágyakban egymás mellett, egyikhez így, másikhoz úgy szóltam.
Németül automatikusan meg a nő/ffi/tárgy, angolul meg 6 év Anglia után is néha rosszul. Tiszteletlennek még így sem mondtak soha.a begyöpösött kisvárosi angolok is nagyon tisztelettudónak tartanak. A megszólítás kevesebbet tesz, mint a viselkedés.
Nekem ott szokott jönni a hoppá, hogy 10 éve elvált vagyok, es 10 évig voltam a ferjemmel. Akkor nem 27 :D
Amúgy nekem a tükör nem hazudik.qrvara annyi vagyok, amennyi. Másnak talán máshogy tűnik, mert filigran, fürge, rugalmas és erős vagyok. Chefkent sok a fizikai munka. Ha kell, én maszokok, kuszok, meg mindent elérek a hosszu, vekonn kezemmel.
Az X-aktakban volt egy sárga szemű, máj problémás gumi ember.olyan nem vagyok :D de a jóga és a gyerektelenseg jó karban tart.
Ezen át is siklottam, akkor tulajdonképpen te vagy az a fiatal akiről írsz, aki elvárja hogy a semmire tiszteljék?
Amúgy egyáltalán nem lenne röhejes tényleg, ha a családi összejövetelen, amin amúgy amerikában se mr xyozzák egymást az emberek (legfeljebb a tinik a párjuk szüleit) elkezdenének a rokonaid kovács úrnak hívni.... :D
Most tényleg azt olvastam, hogy egy baráti összejövetelen Ágika nem Kovács kisasszonynak lett szólítva, és ez problémát okozott?
Mert ha igen, becsukom mára az internetet.
Ahol meglatom, hogy "tisztelet a kivételnek" már látom, hogy ott egy büdös nagy általánosítás van.😃
Tiszteket nem jár alanyi jogon. Viszont udvarias előzékenység kortól,nemtől függetlenül igen. De ez is oda-vissza.
Az én tiszteletemet az okos és rendes emberek kapják. Sem ostobát sem becstelent nem tudok tisztelni. Viszont mindenkivel tudok udvarias, sőt kedves lenni.
Hogy kell szólítani, ha nem a keresztneveden?
Nagyságos asszonyom, hölgyem, Kovács kisasszony?
További ajánlott fórumok:
- Kozmetikumok összetételének magyarázata
- Férfi logika, avagy adjatok magyarázatot, mi ez
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Ki tudja a választ erre a Környezetverseny-kérdésre?...
- Milyen tudományos magyarázat létezik erre?
- Még mindig nincs válasz arra, hogy miért tünnek el a képek a naplókból? Hahó, van erre magyarázat szerintetek?