Ki milyen néven ismeri a krumplilángost? (tudásbázis)
A krumplis pogácsa megint másképp készül.
Az akkor nem krumpli lángos.amiről te írtál az a tócsni, vagy lepcsánka, vagy cicege.Ez reszelt krumpliból van.
A krumpli lángosba tört főtt krumplit teszünk, sót, tojást lisztet,élesztőt, és bő olajban kisütjük, mint a normál lángost!
krumpliprósza melyet sok fokhagymával-tejfellel és sonkacsíkokkal finom eledel estére
Én a krumplilángost sütőben sütöm.A kelt tésztát fánkszaggatóval kiszaggatom,kicsit széthúzom,megszórom apróra vágott bacon szalonnával.Így nincs bent olajszag se.
Krumplis lángos, mint a krumplis kenyér is kenyér, úgy a lángos is lángos, ha a tésztájába teszik a főtt krumplit. Ha reszelt, nyers stb. az meg már más.
A KRUMPLIS lángos, az sztem megint egészen más, rendes, olajban sült, kelt tésztás lángos, csak főtt krumpli is van a tésztájában.
A krumplilángos tésztájában főtt krumpli van, és kb úgy néz ki, mint egy palacsinta. Ezt nem hallottam még más néven.
A tócsni, lapcsánka, stb, amiket lentebb írtak, NYERS reszelt krumpliból készül, szóval egészen más.
Egyetértek, a krumplilángos az nem tócsni vagy lapcsánka!
Én is szabolcsi vagyok, de a sisznyi elnevezést most hallom először! :) Mindig tanul az ember! :)
Jász-Nagykunban cicege, de ha másokkal beszélek , azt mondják: tócsi, tócsni, lapcsánka és mindenki ugyanarra gondol. A nyers-krumlis lángoskára. Nem a krumplis LÁNGOSra.
Ez volt megnyitva a klub helyett :D de ciki :)))
Így van a krumplilángos az krumplilángos.
A tócsni az lapcsenka, matutka... felénk.
Híztam megint :D Életemben nem örültem neki ennyire :D 71,2-t mértem az imént :D így aztán közel 4,5 kilónál tartok :D
A tócsni nem az.
Nálunk otthon laska a krumplilángos.:-) Itt külföldön is szoktam csinálni,szeretjük.
Görhöny ;) Kistarcsa, Pest megye.
Még Görhönyfesztivált is szoktak tartani :)
Ez tényleg két különböző étel, vagyis három :)
A töki pompos szerintem kenyérlángos :)
A krumplilángos Nógrádban krumplilaska :)
A tócsnit pedig tócsnyinak és lapcsánkának is hallottam már (mindet Budapesten)
Kom.Esztergom megye: Tócsni
Krumplilángosnak nem a tökipompost / langallót hívják?
A másik, a tócsni, annak pedig másik neve esetleg a macok vagy lapcsánka.
Krumplilángos az errefelé:macok,tócsni.
köszönöm.ezt a kérdést csak kiváncsiságból tettem fel.nem baj ha nem ugyanaz a receptje csak érdekelt ki hogy hívja,mert egy ismerösömnek mondtam hogy tócsnit sütök ő meg nézett rám bambán hogy az mi,mondtam hogy olyasmi mint a krumplilángos és hülyének nézett mert nem hiszi el hogy mindenhol máshogy hívják.
én is igy tudom..a krumplilángos,az krumplilángos..a másiknak van sokféle neve, én pl matutkának is hallottam már a tócsnit:)
a krumplilángos az krumplilángos.
a reszelt krumlis,ízesített,olajban kisütött féltenyérnyi dolog lapcsánka(ezt pesten hallottam) vagy nálunk (szabolcs) sisznyi
cicege, cinege :) ezt nekem Pest megyében mondták, nem is értettem hogy a tócsniról (Zala) van szó! :D
pontosan mint írtam a kettő nem ugyanaz, hanem teljesen más...
További ajánlott fórumok: