Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki ismeri a Kastély szelet nevű süteményt? fórum

Ki ismeri a Kastély szelet nevű süteményt? (tudásbázis)


2015. márc. 30. 08:41
sosem hallottam errol a tortarol meg!
2006. nov. 8. 16:00
köszi a recepteket is meg a cukrászdát is
8. Librigabi (válaszként erre: 2. - 'szti)
2006. nov. 8. 15:53

Szia kedves 'szti!


A Kastély szelet receptjét nem ismerem, de egyszer régebben a rákosszentmihályi Pálmai Cukrászdában ettünk Kastély tortát. Ez a XVI. kerületben, a Baross utcában van. Szerintem próbáld meg, hátha még csinálják!

Jó étvágyat hozzá! Üdv, Tibor

2006. okt. 29. 17:12

KASTÉLYTORTA


Alap: 8 tojás

16 dkg cukor , 14 dkg liszt,4 dkg kakaópor


Csokis piskóta:a to. sárgákat szétválasztjuk ,s a cukor 1/3-ad részével simára keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport.

a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a sárgájához.A liszthez keverünk egy kevés sütőport, s hozzáadjuk az előbbi masszához óvatosan.Kétféleképpen süthető, egyben,tortaformában, s akkor 4-5 részre szeleteljük, vagy a masszából tepsin kör alakot formázva lapokat sütünk.

KRÉM:

20 dkg cukor felolvasztva óvatosan, hozzáadunk 2 dl meleg tejszínt, és csomómentesre főzzük.

2 dkg zselatint kevés hideg vízbe áztatunk,amikor megduzzad, a cukros tejszínhez adjuk. Ezt a keveréket lazán 4-5 dl tejszínhabbal elkeverjük.Ha lágy lenne a krémünk, rövid időre hűtőbe tegyük.A tortalapokat megkenjük a krémmel, a tetejét is, az oldalát is.A tetejét habcsókokkal díszíthetjük tetszés szerint, csokoládéreszeléket szórhatunk rá, az oldalára pirított mandulát nyomkodunk.Hűtőben megdermesztjük.

A tejszínhabot legjobb a Hulala nevű, növényi alapú termékből készíteni, nagyon jól megtartja az állagát, nem esik össze, esetleg egy habfixálóval is érdemes megerősíteni,hogy a díszítés szép formás, és tartós maradjon.

6. 'szti (válaszként erre: 4. - Elvira1)
2006. okt. 25. 21:17

köszi :-))))

és ez az egyszerűbb...atyavilág

2006. okt. 25. 20:12
Krokant = grillazs
2006. okt. 25. 20:10

Szia ,nekem ez a fajta van meg ,de van meg egy ami kicsit komplikaltabb- most leirnam az egyszerubbet:)))


Surenburgeri kastelytorta


Hozzávalók:


Biszkvit:


5 tojas

250gr cukor

5 evk forro viz

250gr liszt

1 teaskanal sutopor


Töltelék


5 tojas

100 gr cukor

12 lap feher zseletin

3 evk rum

3 evk cseresznyelikor

30 gr tört mandulás grillázs

30 gr csokoladeszirom(reszelek)

1 liter tejszin

ebbol 3/4 liter a masszaba a tobbi diszitesre(1/4lit)

100 gr nyers marcipan

16 darab fel dio



Az osszetevokbol egy biszkvitlapot keszitunk.A tojassargat nem kell a feherjetol szetvalasztani ,hanem egy mixerrel jol osszekeverni.A vizet es a cukrot lassan adagolva a tojasokhoz adni.Vegezetul hozzaadjuk a lisztet es a sutoport.Az egeszet egy forgos tortaformaba tenni(25 cm atmeruju)es 200 fokon 35 percig sutni.Hulni hagyjuk majd 2 vagy 2 lappa vagjuk.


Toltelek :


Az egesz tojasokat es a cukrot vizfurdo felett kremesre fuzzuk( kb 80 fokig),majd belekeverjuk az elozoleg hideg vizben leaztatott zselatinlapot.A jol lehutott tejszint tejszinfeszttel folverni .A kihult tojasos masszaba keverjuk bele az alkoholt , csokoladedarabkakat a krokantot,es ovatosan a folvert tejszin 1/3 at. Az elso lapot visszahelyezzuk a tortaformaba megkenjuk kremmel majd igy tovabb.Hutoszekrenybe tesszuk a tortaformaval egyutt 2-3 orara. Ha mar jol kihult egy forro kessel korulvagjuk a szélét hogy ne ragadjon a formahoz es leszedjuk a peremet.Tetejere rateritjuk a marcipant majd tejszinrozsakkal (16 db ) korbediszitjuk amelyek tetejere egy fekvo fel diot helyezunk.

3. 'szti (válaszként erre: 1. - Attika24)
2006. okt. 25. 13:25
állítólag bécsi sütemény, lehet német-osztrák oldalakon kéne keresni, de sajna nem tudok németül :-(
2006. okt. 25. 13:23
A Kastély szelet receptjét keresem, vagy cukrászdát, ahol kapható. Sajnos a nevén kívül semmi egyebet nem tudok róla.
2006. okt. 25. 13:21
Ki ismeri a Kastély szelet nevű süteményt?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook