Ki igényelhet szociális segélyt? (tudásbázis)
Szia ritus870522
Ha az ktív korúak ellátásának igénylésére gondolsz, akkor többek közt a kérelem elbírálásához kell majd a megyei munkaügyi központ igazolása a munkanélküli járadék (álláskeresési segély) folyósítása időtartamának lejártáról, valamint arról, hogy a kérelmező álláskeresést ösztönző juttatásban nem részesül.
..de könnyen lehetséges hogy felajánlanak közmunkát, amit ha nem fogadsz el, nem kapod az aktív korúak ellátását sem, és hivatalosan "nem leszel munkanélküli"....
Menj be az önkormányzatra,ott elmondanak mindent.
ha szerencséd van nem küldenek mindjárt közmunkára.
Sziasztok. Remélem olvassa még valaki a fórumot :)
11hónapot dolgoztam, január 7én küldtek el a munkahelyemről. :(
Munkanélküli segélyt nem kapok, mert nincs meg az 1év munkaviszonyom :(
Szüleimmel élek, van a nevemen egy autó.
Kérdésem az lenne, hogy jogosult vagyok-e a szociális segélyre??
Ha igen, küldhetnek-e közmunkára??
Köszönöm a válaszokat előre is :)
Nem csak a keresettől függ.
Függ az ingatlanod és ingóságod értékétől is.Ha meghaladja X forintot,akkor márki is estél a kosárból.
azért tart ott az ország ahol,mert sok ilyen ingyen élő van!!!
soha,de soha még milliókért sem íratnám a gyerekeimet másra a pénzért!ez undorító!!!!
inkább éljünk szegényen de tisztességesen!!!ha azon múlna,hogy megéljünk én még wc.-t is pucolnék!!!!
soha nem válnék el a férjemtől egy kis alamizsnáért!nem semmi emberek vannak!
Nem hinném,hogy erre kell biztatni,hogy hazudjon .....ennél undorítóbb dolog nincs.
Biztasd arra,hogy dolgozzon!
magadnak kell eldönteni, hogy ha esetleg kitesznek utcára elvállalod e? Én sem szívesen mennék diplomával, de sajnos a pénz nagy úr.És a munka nem szégyen, legyen az bármilyen is.
sok sikert kívánok neked!
Jó éjszakát mindenkinek :)
Most már nem nézik a védettséget, régen nem rakták ki az utcára az érettségizetteket sem, most már a diplomásokat is kirakják.
Én 1 évig voltam munkanélküli (kaptam is pénzt) most járt le a segélyem, és már mehettem is jelentkezni az önkormányzathoz.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Hogy számolják a szociális segélyt, ha egyedül nevelek 2 gyermeket?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Ki igényelhet ápolási segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- Ki igényelhet szociális lakást?