Ki hogyan csinálja a kovászos uborkát? (tudásbázis)
6. 7ff5dc369b
2013. júl. 27. 22:09
ubi vége levágva majd mindkét végén egy egy centire bevágni, só, fokhagyma, kapor, kenyér a tetejére , forróvizzel leönteni hogy ellepje aztán ki a napra 3 nap és kész. ropogós nyami
2013. júl. 27. 13:18
én még teszek bele szemes borsot is. És nem forralom a vizet.
4. 342402de6d
2013. júl. 27. 13:07
Pont így ahogyan az előttem szólók,csak a tetejére újságpapírt teszek ,mármint az üvegnek.
3. siss27
2013. júl. 27. 12:10
Uborkát hosszában négybe vágjuk,de nem végig,hogy ne essen szét.Teszünk az üvegbe kaprot,sós meleg vízzel felöntjük és a tetejére gézbe csomagolt kenyeret rakunk.Mehet a napra pár napra. :D Csak így egyszerűen,mi így szeretjük.
2. Georgina319
2013. júl. 26. 22:06
Én alulra és felülre is teszek száraz kaprot, bele fokhagymát, és megvagdosom az uborkát, Megpírított kenyeret teszek a tetejére. A forrás előtti sós lét ráöntöm az 5 literes üvegben eltett uborkára, amibe teszek egy- két babér levelet, és fekete borsot. Kiteszem a napra, és kb, 3 nap után kész is.
1. EsztyMorgan
2013. júl. 26. 17:46
Ki hogyan csinálja a kovászos uborkát?
További ajánlott fórumok:
- Hé, pasik, tudtok Ti szeretni? És ha igen, hogyan csinaljátok?
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Kovászos uborkát csinált valaki?
- Hámozott uborkából készített már valaki kovászos uborkát?
- Mit csináljak a kovászos uborkámmal? Szombaton tettem el erre jött ez a "szép" idő. Hová tegyem, hogy tovább érjen?
- Jó pár évvel ezelőtt készítettem először kovászos uborkát,...