Kézimunka, kötés, horgolás, ötlet adás (beszélgetés)
Ujjon kötés
Sima szem, ráhajtás, sor végéig.
Következő sorban sima a ráhajtást leengedni.
Meghúzzuk. Dupla hosszú talán nem lesz, de jó laza.
Hálós.
Illetve 2 ráhajtást is lehet.
Sok video van, szinte " rengeteget " megnéztem. ( csomó időm ráment, megérte )
Pl karon kötős sál fonalat is gyárthatunk. Vagy pom pom fonalat.
Naplómba van erről is kép. Csak hasonló, de szerintem igazán egyedit gyárthetunk. 5 dkg - os fonalból gyártjunk, igaz nyakmelegítő lesz csak....
Nagyobb doboz, sürűbb kisebb " szemeket " vágni...
nézz be a naplóba, van pár " szerkezet ".
Igen, közbe nézem a TVt.
Ha van amit már nem használsz mert kinyúlt, fejtsd le és próbáld ki ezen, csinálj belőle mást. :-)
A goblein soha nem érdekelt, mert számomra nem elég kreatív. Túlságosan kötött.
Azért elismerem; de magam nem varrnám. Lóg a falon az anyukám által vagy 60 éve készített két kis tündéri miniatűr. Az 1-es naplóm tegnapi bejegyzésénél láthatod is.
Anyukám hamar áttért a kötésre, horgolásra. Az egész téli ruhatára a saját munkája volt; nekem meg egyujjas kesztyűket kötött, mert semmi más nem tartotta melegen a kezemet, csak az, amiket ő készített boszorkányos ügyességgel. Kár, hogy nem tudtam megtanulni, így leragadtam a keresztszemesnél. Abban nagyon ki tudtam élni magamat.
Kb. 15 éve elsajátítottam a gyöngyfűzés alapjait is.
Olyan hamar kész van egy sál?
Én régen kötöttem és valamennyire horgoltam is, csak utána nagyon drágák lettek a szép fonalak, meg ki is nyúltak a pulóvereim, amiket kötöttem, és így elment a kedvem. Bár tény, hogy amit magadnak kötsz, az egyedi darab!
Nemrég láttam ezt a megoldást mint kötés, egyszerűen kötőtű nélkül, és nekem nagyon bejött, egyszerű haladós variálható. jó pár dolgot, vagyis hát sálat körbe, vagy hosszában , párnahuzatot kötöttem már ezzel a módszerrel.
Keresztszemesben spíler vagyok (ld. az ezzel kapcsolatos cikkem), kötés-horgolásban kérdezd Fáradt*-ot.
Amit ő (esetleg) nem tud a témáról, az nem is létezik. :)
Mire vagy kíváncsi? Vagy csak úgy? Az a baj a Hoxával, hogy nem tudunk ide berakni képeket. Szerintem ezzel a lehetőséggel gördülékenyebben menne.
Én kötök, horgolok, de egyáltalán nem vagyok rutinos (nem sok dolgot készítettem), csak lelkes. Egyébként pedig gyöngyfűzéssel kezdtem, de tudok hajócsipkét készíteni (igaz, már régen csináltam) és sujtás ékszereket is. Van naplóm, ha gondolod, nézz bele.
További ajánlott fórumok:
- Ki szeret kézimunkázni? Esetleg minták bemutatása, cseréje...
- Olyan netes oldalt keresek, amelyről egyszerűen el lehet sajátítani a kötést, horgolást!
- Hogy lehetne kiszedni házilag a kézimunkákra, hímzett terítőre csepegett gyertyaviaszt?(paraffin)
- Keresztszemes kézimunka : mintát ingyen hol találok?
- Szegedi kézimunkázókat keresek (kötés, horgolás)
- Kézimunka, kézimunkázás