Keveset eszik a 9 hónaposom főzeléket csak max2-3 kanállal. Volt aki pici korban igy járt, a babával és nagyobb korban megjött az étvágya? (tudásbázis kérdés)
Semmiképp ne erőltesd szerintem se, próbáld elterelni a figyelmét, leülni vele enni és élvezettel enni mellette, hátha kedvet kap. Nagyon fontos már ilyenkor az együtt étkezés, lássa, hogyan rágsz, milyen finom, amit eszel. És ne adjál cukros innivalókat neki, mert attól jóllakottság érzése lesz, csak vizet!
A napi tejmennyiség azért szerintem fontos, próbáld meg a sajtot, túrót, natúr joghurtot, rizstejet, zabtejet esetleg gyümölccsel keverve.
Az én lányom ezt nagyon szereti:
1 alma, 1 banán, 1 kanál túró, 1 kis doboz natúr joghurt és egy kis babakeksz összeturmixolva. Ilyeneket szoktál adni neki?
Én már 54 éves vagyok, de még mindig emlékszem, hogy erőltettek.
Nem szabad!
Az én gyerekeim bármikor abbahagyhatták az evést, ha elteltek, vagy szólhattak előre is, hogy nem éhesek vagy nem kívánják az ételt. Mindegyik normál súlyú, a lányok felnőttkorukra inkább kicsit küzdenek a kilókkal.
Szia,
nem biztatlak semmi jóval, saját tapasztalatom alapján.
A gyerekem volt hogy egész nap!! csak három!! kanálnyi főzit evett. Nem túlzás, számoltam akkoriban :-((
Azóta sem jobb evő, válogatós is meg pici adagokat eszik, de nem sovány, az alkatához/magasságához képest jól néz ki! :-))
Egy jótanácsot adnék: ha görcsölsz, idegeskedsz emiatt, nem lesz jó vége, mert megérzi, hogy ezzel téged lehet manipulálni (persze nem tudatosan csinálja), ezzel akar majd elérni dolgokat.
Ha meg van kínálva és van otthon mit enni, nem fog éhen veszni, ne kínáld mással rendes kaja helyett, ha nem eszi meg majd eszik legközelebb.
Pl. nálunk volt olyan, már négyéves elmúlt, hogy a reggeli szendvics délután 4-kor fogyott el! De elfogyott. Addig nem kapott mást, és állítása szerint nem volt éhes sem :-O.
Kitartást és sok türelmet kívánok!!
én lányom is nagyon keveset eszik/evett mostanában (főzelékekere gondolok). de rájöttem, ha közben lefoglalom a könyvével, vagy egy csomag zörgő zsepivel, oda sem figyel és csak nyitja a száját...
próbáljátok ki, hátha...
Voltak ilyen időszakok, aztán kezdő szülőként túllihegetm a dolgot, állandóan azt figyeltem, mennyit eszik, mikor eszik, kísérleteztem, ő meg sztrájkolt. Aztán belefáradtam, jött a kistesó, nem értem rá figyelni, egyszercsak azt vettem észre, hogy ESZIK! Máig nem nagyevő, de eszik rendszeresen, fejlődik is stb... kisebb étvágyú, mint az átlaggyerek. A másodikkal nem voltak ilyen gondok, ő éhesen kelt, gyakran kért enni.
Szerintem nem lesz soha nagyétkű. Ő ilyen fajta.
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- 10 hónapos baba 2 hete nem nagyon eszi a főzeléket ebédkor, vacsorakor. Miért? Minden mást eszik, a főzit imádta azelőtt
- Mit adjak enni a 15 hónaposomnak kenyér helyett?
- Ha vacsorára csak főzeléket eszik valaki (teljeskiörlésű liszttel habarva, attól lehetne fogyni?
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?
- Késő estig fent van a 7 hónaposom, alig lehet elaltani, akkor is sirás van.Ti hogy altattok ebben a korban?