Nos attól függ mennyire babonás az illetékes, ugyan is nem szokás kést adni ajándékba, mert elvágja a barátságot szóval érdemes pár forintot kérni érte:)Én metszőóllót szeretnék, arról nem szól a fáma:)Lehet nem várok, rendelek egyet..
a hegyes rúd a bicska végén van vagyis ott van a forgás pontya, és két helyzetbe állítható, lehet állítani a pengére merőlegesen, és a pengével egy síkba. És a hegyes rúd vége ahol a hegy van enyhén íves.
Sziasztok! Régi holmik között találtam egy zsebkést, a pengéjére tájkép van gravírozva, lenyugvó nap a hegyek felett, és egy felirat: "collectors knives by sam mcdowell"
ebből én annyira tudtam rájönni hogy bizonyára egy Sam Mcdowell nevezetű ember lehet a készítője. A következő felirat pedig a penge aljába van gravírozva ami a következő: "surgical steel" ez pedig sebészi acélt jelent. A pengén kívül van még rajta egy kinyitható rúd ami hegyesen végződik fogalmam sincs hogy mire való. A kés egyébként valamikor régesrég még Amerikából lett behozva. És azt szeretném megkérdezni hogy értékes zsebkés lehet e ez, vagy pedig egy sima mezei zsebkés? Segítségeteket, válaszotokat előre is köszönöm. Üdv.
Nekem egy Viktorinox kis bicskám van,az egyszerűbbek közül.de fantasztikusan jó kis szerszám,éles,mint a borotva,könnyű,könnyen nyitható,szóval kitűnő,jobbat el sem tudnék képzelni.
nem tudom milyenek...de öcsém nagy gyüjtö. Kb 5éves volt mikor talált egy bicskák a régi lomok között, azóta nagy késmániás...Most olyan 50-55 bicskája/tőre van kb