Kéretlen levelek ellen (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kéretlen levelek ellen
Én is kertesbe lakom és hiába van kiirva,hogy nem kérünk reklámot még is bedobják,söt leszedik a kiirt szöveget
Most jelentsekfel minden reklámozó céget?
Minek a reklám ha mindenki a kukába dobja olvasásnélkül?
99%-ban nem olvassa senki
a maradék 1% meg nem tud olvasni:)
pénzkidobás még hozzá nem is kevés
ugye fizeznikell azért hogy összeálljon az oldal
aztán a nyomda
a terjesztö
a kihordó
és én fizetem a kukást
és ezek milliárdos nagyságrendüek
már ott tartok,hogy lemondtam a kukást és a telekre viszem a szemetet szelektiven,
papirt a kandallóba
konyha szerves a komposztálóba
a többit begyüjtöm zsákba,és ha jön a szemetes kirakom
igy csak 1 kukást kell fizetnem
mivel nem vezetek nagy háztartást igy kevés a hulladék
ha vásárolok nem kérem a csomagolást sem a dobozt
sok más hasznos dolgot is csinálok
sok bosszuságtol kimélem meg magam
Kertes házban lakunk, gázfűtéssel.
A postaládára kiírtam: Ez postaláda, nem kuka.
Ennek ellenére, heti 1-2 kg szóróanyaggal vagyunk "megkínálva".
Szelektív hulladékgyűjtés itt úgy működik, hogy a városban 2-3 km-re egymástól kihelyezték a 3 db szelektív-kukát (papír, üveg, müanyag). Na a "kis ember" elcűgöli a cuccot, utána jön az autó és egybe borítja az egészet.
AKKOR MI A FRANC A SZELEKTÍV????
Egybe itthon is bele tudom dobni a kukába, csak nem kell cipelni.
A szemétdíjat meg pofátlanság alapon kell fizetni.
Vagy becsületesen felvállalod a heti 120 liter szemetet, vagy 60 liter után fizetsz, de a 120 literes kukád csurig van.
Van olyan szomszédom, aki addig sírt-rít, hogy havi 60 liter szemét után fizet, és minden héten kint van a 120 literes kukája púposan megpakolva.
nagyon jó, és nagyon érdekes a cikked!
köszönöm a felvilágositást és a gyüjtö munkád :)
Már mi is gondolkoztunk, hogy ellátjuk a postaládát a "nem kérünk szóróanyagot" felirattal, meg lehet alá írunk egy fenyegetést is, hogy feljelentjük a szórólap kibocsátót. De akkor meg lehet szegény kézbesítőt fogják megdorgálni. Utálom azt a sok hülye szóróanyagot. Ma már a lakosság jelentős részének van internetje. Azon lehet tájékozódni online is. Úgyis többek már ott néznek utána annak, amit meg szeretnének venni. Jó, hogy bedobtad a témát. Bár mindenki így gondolkodna, mint te.
Mondjunk nemet a környezetszennyezésre!
Tippek hulladékcsökkentésre és ötletek a környezetbarát otthonhoz a KukaDiéta zöld háztartás verseny keretében - 10.
Ugrás a teljes írásra: Kéretlen levelek ellen
További ajánlott fórumok:
- Az áruházláncok parkolóinak kéretlen "vendégei"
- Reklámok. Azért fizetünk az internetért, hogy ezeket nézessék kéretlenül?
- Az email címemre napjában kb. 50 kéretlen levél érkezik. Hogyan tudnám kiküszöbölni?
- Hogyan tudnék megszabadulni a hotmailem hibájától? 1-2 hónapja küldözgeti szét a kéretlen leveleket.
- Hogyan tudok megszabadulni a Google kéretlen adatvédelmi felajánlkozásától?
- Gmailen kapott gyanús levelek okozhatnak problémát? Vírus, kéretlen tartalom telepítésére gondolok például.