Kenyeret tarthatok a hűtőben? (tudásbázis)
Sajnos ma már tényleg mindenbe adalékokat tesznek , a lányom inkább süt magának hetente 1 kenyeret , úgy van vele , h akkor legalább tudja mi van benne !
Nyilván!De a zsemlétől a kenyérig mindenben van adalékanyag!
Nyilván azoknál a kenyereknél fordul elő,ahol adalékanyagot használnak.A nagyim mindenhéten pénteken sütött kenyeret és bizony a következő hét péntekéig ettük,sohasem volt penészes.
A zsömlét is félbevágom , úgy csomagolva teszem a fagyosba , ha van hely , de tényleg a frisset legjobb berakni és tényleg fél óra alatt gyönyörűen kienged és olyan fini mint mielőtt beraktam . A fiam , mikor akciós náluk a bagett / ha sok marad a nyakukon estére / szokott venni féláron , naggggyon finom a sajtos bagett , félbe vágom + lapjába is félbe , azt is fagyasztok , mert olyat nem tudok sütni . Viszont a kenyeret én is csak szeletelve teszek a fagyosba / régebben egyik kolleganőm mondta , h ő sose tudta felvágni rendesen a fagyosból kivett kenyeret / vágok vékony szeletet a kenyér kisebb végéből mert az belül töltött szendvicsnek klasszul belefér a szendvicssütőbe , azt 4esével csomagolom a fagyosnak . Spórolok ezerrel !
Télen én is teszek rendszeresen a fagyasztóba,mert nem mindig tudok elmenni,általában félkilósra vágom.Este kiveszem,reggel simán ehető.A nagyon sült nem jó,mert annak kiengedés után nagyon pereg a héja.
Nem ér anyagi csőd, ha egyszer kipróbálod.
Nem érdemes húsz évig megfejtetlenül tartani ezt a rejtvényt :))
még nem próbáltam, de még a közértes is azt mondta, hogy 2 szeletenként érdemes lefagyasztani, szerinte ha kiveszed, ugyanolyan finom mint a friss,
de csak friss kenyeret lehet fagyasztóba tenni,
gyerekeim a zsömlét teszik fagyasztóba, mielőtteszel fél órával kiveszed, és állítólag nagyon finom
hát nem tudom
Az lehet...
Mondjuk én nem tárolom sem hűtőben sem fagyasztóban...annyit veszek ami elfogy,ha a lányok nincsenek itthon zsemlét veszek.
Elég sokan rászoktak erre a hűtős kenyérre, de én maradok a friss kenyérnél.
A mostani kenyér jobban eláll , ha hűtőbe tartod . Ez már nem olyan , mint hajdanán , h elállna sokáig / szerintem az adalékok miatt / Mi kb hetente 10 naponta 1x veszünk kenyeret , zacsiba tárolom a hűtőbe , ha elfogyott egy , akkor szeletelem a következőt , általába 2 félére , vékony szeletere , ha belül töltött szendvics lesz belőle , vastag szeletet kajához , v pl bundás kenyérnek , v kívülről megpakolt szendvicsnek . Semmi baja így a kenyerünknek , nem penészedik / azt mondják , nem is igazán egészséges a frissen sült kenyér / de takarékosságból is jobb , mert itt a faluba 2x annyiba kerül minden , a kenyér is , mintha 7-10 naponta bevásárolok . 2-2 szeletet tartok a fagyosba is , egy kis tartalék tartalékának , nem szeretek boltba szaladgálni , pláne , ha csak egy kis kenyér kellene , muszáj spórolni ! mindenki úgy csinálja , ahogy jónak találja .
Gyakran fagyasztunk le, ezzel nincs gond.
Normál hűtőben azért nem tartjuk, mert nem veszek annyit, hogy napokig kelljen csócsálni. Mikrózott kenyeret inkább mellőzném.
Vagy csak beszélt bele a nagyvilágba,butaságot.
Pék a szakmám.Elég egy szakkönyvbe belelapozni.
Akkor lehet nem jó csatornát néztem..vagy megyek a fülészetre...
persze, mi is fagyasztunk le többször.
tarthatsz, ha több napig akarod tárolni, de egyszerűbb annyit venni, amennyire szükségetek van, azután frisset venni, nem? :)
Ezt első kézből mondhatom hogy nem igaz!
A kenyér egy nap után elkezd öregedni,magyarul a keményítő elkezdi kiengedni a vizet /Ezt a pudinggal is ellenőrizheted/ ettől elkezd morzsálódni.Zacsiban párologtatja és attól penészesedik.Harmadnapos kenyérben már kialakul a penész,de amíg csak az öregedési folyamat van addig nincs penész.
Én fagyasztóba szoktam rakni, és étkezés előtt egy órával kiveszek egy-két szeletet, mire ennék pont kiolvad, és olyan, mintha friss lenne.
kenyértartóban tárolt kenyérben..
Köszönöm ,valahogy így hallottam én is .
Azt mondják hűtöben kell tárolni a kenyeret..egyrészt tovább eláll.
másrészt már az 1 napos kenyérben olyan láthatatlan penészgombák alakulnak ki a kenyértartóban,ami már nem egészséges...szagán már lehet érezni....
Állitólag jó neki....Mondjuk azt én is tapasztaltam,h. tovább eláll......
Miért akarod hűtőbe rakni?
én nem teszem a hűtőbe. van egy kenyértartóm abban van, már ha egyáltalán van itthon kenyér. Ritkán veszek ilyent, inkább pár kifli, zsemle ami gyakoribb, de azt is tartóba teszem.
Kösz. Irtó sokat segítettél...
Tatsam a kenyeret hűtőben vagy sem ?
További ajánlott fórumok: