Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyeret tarthatok a hűtőben? fórum

Kenyeret tarthatok a hűtőben? (tudásbázis)


2015. márc. 7. 13:27
Sajnos ma már tényleg mindenbe adalékokat tesznek , a lányom inkább süt magának hetente 1 kenyeret , úgy van vele , h akkor legalább tudja mi van benne !
28. b00d33e65c (válaszként erre: 27. - Ec7efbffe4)
2015. márc. 7. 13:18
Nyilván!De a zsemlétől a kenyérig mindenben van adalékanyag!
27. ec7efbffe4 (válaszként erre: 14. - B00d33e65c)
2015. márc. 7. 13:16
Nyilván azoknál a kenyereknél fordul elő,ahol adalékanyagot használnak.A nagyim mindenhéten pénteken sütött kenyeret és bizony a következő hét péntekéig ettük,sohasem volt penészes.
26. forrest2010 (válaszként erre: 23. - Kleeri)
2015. márc. 7. 08:43
A zsömlét is félbevágom , úgy csomagolva teszem a fagyosba , ha van hely , de tényleg a frisset legjobb berakni és tényleg fél óra alatt gyönyörűen kienged és olyan fini mint mielőtt beraktam . A fiam , mikor akciós náluk a bagett / ha sok marad a nyakukon estére / szokott venni féláron , naggggyon finom a sajtos bagett , félbe vágom + lapjába is félbe , azt is fagyasztok , mert olyat nem tudok sütni . Viszont a kenyeret én is csak szeletelve teszek a fagyosba / régebben egyik kolleganőm mondta , h ő sose tudta felvágni rendesen a fagyosból kivett kenyeret / vágok vékony szeletet a kenyér kisebb végéből mert az belül töltött szendvicsnek klasszul belefér a szendvicssütőbe , azt 4esével csomagolom a fagyosnak . Spórolok ezerrel !
25. ec7efbffe4 (válaszként erre: 23. - Kleeri)
2015. márc. 6. 18:29
Télen én is teszek rendszeresen a fagyasztóba,mert nem mindig tudok elmenni,általában félkilósra vágom.Este kiveszem,reggel simán ehető.A nagyon sült nem jó,mert annak kiengedés után nagyon pereg a héja.
24. globus (válaszként erre: 23. - Kleeri)
2015. márc. 6. 18:21

Nem ér anyagi csőd, ha egyszer kipróbálod.

Nem érdemes húsz évig megfejtetlenül tartani ezt a rejtvényt :))

23. kleeri
2015. márc. 6. 17:50

még nem próbáltam, de még a közértes is azt mondta, hogy 2 szeletenként érdemes lefagyasztani, szerinte ha kiveszed, ugyanolyan finom mint a friss,

de csak friss kenyeret lehet fagyasztóba tenni,


gyerekeim a zsömlét teszik fagyasztóba, mielőtteszel fél órával kiveszed, és állítólag nagyon finom

hát nem tudom

22. f8db0709b8 (válaszként erre: 18. - B00d33e65c)
2015. márc. 5. 07:01

Az lehet...

Mondjuk én nem tárolom sem hűtőben sem fagyasztóban...annyit veszek ami elfogy,ha a lányok nincsenek itthon zsemlét veszek.

2015. márc. 2. 21:07
Elég sokan rászoktak erre a hűtős kenyérre, de én maradok a friss kenyérnél.
20. forrest2010 (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2015. márc. 1. 16:06
A mostani kenyér jobban eláll , ha hűtőbe tartod . Ez már nem olyan , mint hajdanán , h elállna sokáig / szerintem az adalékok miatt / Mi kb hetente 10 naponta 1x veszünk kenyeret , zacsiba tárolom a hűtőbe , ha elfogyott egy , akkor szeletelem a következőt , általába 2 félére , vékony szeletere , ha belül töltött szendvics lesz belőle , vastag szeletet kajához , v pl bundás kenyérnek , v kívülről megpakolt szendvicsnek . Semmi baja így a kenyerünknek , nem penészedik / azt mondják , nem is igazán egészséges a frissen sült kenyér / de takarékosságból is jobb , mert itt a faluba 2x annyiba kerül minden , a kenyér is , mintha 7-10 naponta bevásárolok . 2-2 szeletet tartok a fagyosba is , egy kis tartalék tartalékának , nem szeretek boltba szaladgálni , pláne , ha csak egy kis kenyér kellene , muszáj spórolni ! mindenki úgy csinálja , ahogy jónak találja .
19. globus
2015. márc. 1. 15:41

Gyakran fagyasztunk le, ezzel nincs gond.

Normál hűtőben azért nem tartjuk, mert nem veszek annyit, hogy napokig kelljen csócsálni. Mikrózott kenyeret inkább mellőzném.

18. b00d33e65c (válaszként erre: 17. - F8db0709b8)
2015. márc. 1. 15:19

Vagy csak beszélt bele a nagyvilágba,butaságot.

Pék a szakmám.Elég egy szakkönyvbe belelapozni.

17. f8db0709b8 (válaszként erre: 14. - B00d33e65c)
2015. márc. 1. 15:16
Akkor lehet nem jó csatornát néztem..vagy megyek a fülészetre...
16. tely
2015. márc. 1. 15:14
persze, mi is fagyasztunk le többször.
15. kriszta773 (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2015. márc. 1. 15:12
tarthatsz, ha több napig akarod tárolni, de egyszerűbb annyit venni, amennyire szükségetek van, azután frisset venni, nem? :)
14. b00d33e65c (válaszként erre: 8. - F8db0709b8)
2015. márc. 1. 15:09

Ezt első kézből mondhatom hogy nem igaz!

A kenyér egy nap után elkezd öregedni,magyarul a keményítő elkezdi kiengedni a vizet /Ezt a pudinggal is ellenőrizheted/ ettől elkezd morzsálódni.Zacsiban párologtatja és attól penészesedik.Harmadnapos kenyérben már kialakul a penész,de amíg csak az öregedési folyamat van addig nincs penész.

2015. márc. 1. 15:00
Tarthatsz.
2015. márc. 1. 14:47
Én fagyasztóba szoktam rakni, és étkezés előtt egy órával kiveszek egy-két szeletet, mire ennék pont kiolvad, és olyan, mintha friss lenne.
11. f8db0709b8 (válaszként erre: 9. - Dioevi)
2015. márc. 1. 14:00
:)
10. f8db0709b8 (válaszként erre: 8. - F8db0709b8)
2015. márc. 1. 14:00
kenyértartóban tárolt kenyérben..
9. dioevi (válaszként erre: 8. - F8db0709b8)
2015. márc. 1. 13:59
Köszönöm ,valahogy így hallottam én is .
2015. márc. 1. 13:56

Azt mondják hűtöben kell tárolni a kenyeret..egyrészt tovább eláll.

másrészt már az 1 napos kenyérben olyan láthatatlan penészgombák alakulnak ki a kenyértartóban,ami már nem egészséges...szagán már lehet érezni....

7. dioevi (válaszként erre: 6. - 4740439ec6)
2015. márc. 1. 13:52
Állitólag jó neki....Mondjuk azt én is tapasztaltam,h. tovább eláll......
2015. márc. 1. 13:48
Miért akarod hűtőbe rakni?
5. 3d787b167a (válaszként erre: 3. - Dioevi)
2015. márc. 1. 13:43
Szívesen, bármikor!
2015. márc. 1. 13:40
én nem teszem a hűtőbe. van egy kenyértartóm abban van, már ha egyáltalán van itthon kenyér. Ritkán veszek ilyent, inkább pár kifli, zsemle ami gyakoribb, de azt is tartóba teszem.
3. dioevi (válaszként erre: 2. - 3d787b167a)
2015. márc. 1. 13:37
Kösz. Irtó sokat segítettél...
2015. márc. 1. 13:35
Ahogy jónak látod.
2015. márc. 1. 13:31
Tatsam a kenyeret hűtőben vagy sem ?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook