Tünetmentes, kontakt személyként karantén alatt álló személy kimehet a társasházi zárt udvarra? (tudásbázis)
Nincs matricánk, semmi hivatalos papírunk, csak az osztályfőnök facebook értesítése, hogy az osztály ettől-eddig karanténban van, mert XY covid pozitív ...
De akkor marad bent a gyerek, amúgy sincs az a hívogató időjárás odakint.
Ha az egész ház karantén alatt van, tehát a bejárati kapura tették a piros cédulát, akkor azon belül lehet szerintem mozogni.
Ha csak a lakás van piros cetlivel ellátva, akkor bizony nem tenném!
Gondolj bele, valaki más is akárhol elkapja, és komoly fertőzése lesz, talán még életveszélybe is kerül: nemcsak a családja, de az egész ház, mindenki téged fog okolni miatta, holott meglehet, hogy valahol máshol szedte össze a bacit.
Szerintem karantén alatt nem lehet elhagyni a lakást.
De, ahogyan egy családiházban lakó is kimehet a kertjébe, úgy ha nem közlekedsz lépcsőházban, liftben (szerintem) kimehetsz a kertbe, ha ott nem tartózkodik senki.
Pl. földszinten laksz.
Sziasztok!
Tud vki. vmi. pontosat arról, hogy tünetmentes, kontakt személyként karantén alatt álló személy, kimehet-e a társasházi zárt udvarra???
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Pikkelysömör tünetmentesítése?!
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Akik társasházban laknak és zenészek
- Ha a családban van fertőzött, de én tünetmentes vagyok, akkor tényleg nem tesznek karanténba?
- Mit tennétek, ha a társasház alatt ahol laktok egy pékség lenne és nem lehet szellőztetni tőle annyira büdös?
- Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?