Karaj besamelmártással recept
A Karaj besamelmártással hozzávalói:1 kg kicsontozott karaj
6 dkg vaj
4 dkg liszt
2 db tojássárgája
3 dl tej
15 dkg reszelt sajt
0,2 dkg öröltbors
10 dkg zsir
5 dkg vaj
kis szerecsendió
só
A Karaj besamelmártással elkészítési módja:
A karajt besózzuk és füszerezzük egyben megsütjük majd kihülés után vékony szeletekre vágjuk,a tejből vajból lisztből besamelmártást készitünk, tojássárgával 10 dkg sajttal megszorjuk,töröttborssal jól elkavarjuk,a hússzeleteket gazdagon bekenjük a mártással,és egymásmellé rakjuk eredeti formára. A megmaradt mártást ráöntjük,és a reszelt sajtot is rászorjuk. A vajat apródarabokra vágva megszorjuk és forró sütőben szép pirosra sütjük és tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2010. ápr. 26. 14:52
A karaj besamelmártással elkészítési módja és hozzávalói.