Káposztás saláta recept
20 perc
A Káposztás saláta hozzávalói:
Fejes káposzta (negyed fej reszelve)
paprika (szeletelve)
paradicsom (negyedelve)
lila káposzta (2-3 levél szeletelve)
uborka (szeletelve)
sárgarépa (reszelve)
fenyőmag (piritva)
öntet áll:
olivaolaj
pici só
2-3 greezd közepes fokhagyma kaparva
pici pirospaprika (szinezéknek)
2dl kefir
A Káposztás saláta elkészítési módja:
A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, fakanálal összekeverjük. Utána elkészitjük az öntetet: olivaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, utána sózzuk, ha kihült belekeverjük a kefirbe (elkelhet egy picivel több olivaolaj) és kétujnyi pirospaprikával összekeverjük. Evvel az öntettel összekeverjük a salátát. Adhatunk hozzá vajon megpárolt csirkemell csikokat is.
Az olajat és a fokhagymát kis lángon készitsük kb 1 perc és kész.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Black-Gold, 2009. jan. 17. 17:40
A káposztás saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.