Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Káposztás saláta recept

Káposztás saláta recept

Elkészítési idő 20 perc

A Káposztás saláta hozzávalói:
Fejes káposzta (negyed fej reszelve)
paprika (szeletelve)
paradicsom (negyedelve)
lila káposzta (2-3 levél szeletelve)
uborka (szeletelve)
sárgarépa (reszelve)
fenyőmag (piritva)
öntet áll:
olivaolaj
pici só
2-3 greezd közepes fokhagyma kaparva
pici pirospaprika (szinezéknek)
2dl kefir


A Káposztás saláta elkészítési módja:
A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, fakanálal összekeverjük. Utána elkészitjük az öntetet: olivaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, utána sózzuk, ha kihült belekeverjük a kefirbe (elkelhet egy picivel több olivaolaj) és kétujnyi pirospaprikával összekeverjük. Evvel az öntettel összekeverjük a salátát. Adhatunk hozzá vajon megpárolt csirkemell csikokat is.

Az olajat és a fokhagymát kis lángon készitsük kb 1 perc és kész.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A káposztás saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook