Káposzta leves füstölt virslivel recept
A Káposzta leves füstölt virslivel hozzávalói:25 deka édes káposzta
4 szál répa
2 szál zöldség gyökér
1 darab zeller gumó
3 darab krumpli
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 kávéskanál foghagyma por
1 kávéskanál szárított petrezselyem
2 darab babérlevél
2 evőkanál liszt
1 evőkanál piros őrölt paprika
1 evőkanál kurkuma por
ízlés szerint só, vegeta
4 szál füstölt virsli
A Káposzta leves füstölt virslivel elkészítési módja:
A hagymát megpucoljuk megmossuk és aprók kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük picit megsózzunk és 1 deci vizet ontunk rá. A többi zöldségeket szinten megpucoljuk megmossuk és apró kockákra vágjuk. A kockára vágott zöldségeket a hagymához adjuk megkeverjük, öntünk rá kis vizet és fedő alatt felig megspóroljuk. amikor megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a karikákra vágott virslit belessük a lisztel, kurkumával, piros paprikával és vizet öntünk rá. Tovább főzzük, közben sózzuk, vegetázuk ha megfőtt levesszük a tűzről és találjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 814bd549b5, 2022. márc. 24. 14:00
A káposzta leves füstölt virslivel elkészítési módja és hozzávalói.