Kanári krumpli recept
A Kanári krumpli hozzávalói:apro uj krumpli
tengeri só (vagy bármilyen, de hasznos ezt enni mindig)
egy pici vaj
A Kanári krumpli elkészítési módja:
tengeri sós vizben felteszem a nagyon pici krumplikat, sok sót kell beletenni, mert már mással nem füszerezzük. amikor megfőtt, betolom a sütőbe, előtte vajat reszelek rá. kb. 15 percig sütöm amig a héja nem ráncosodik.
a Kanári szigeteken 7x ültetik és 7x szedik a krumplit, igy mindig van uj krumplijuk, ezért lehet nemzeti étek ez az étel.
héjastól eszik, vagy csak főve, vagy főve-sütve.
különböző szószokkal izesiti még - paprika szósz, fokhagymaszósz, vagy bármi amit itthon is meg tudunk csinálni, sajt vagy besamell mártás.
tényleg finom
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: danya, 2008. jún. 23. 06:03
A kanári krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.