Kalocsai hímzés mintát keresek. Tud valaki segíteni, hogy hol találnék? (tudásbázis)
Szia!
Valamelyik nap láttam a kiírt kérdést, most meg találtam egy hirdetést, elküldöm priviben.
Ez meg talán az egyik hímzőfonal webáruház oldala volt:
Abban tudsz segíteni, hogy melyik típust mire használják, vagy lényegében bármelyiket lehet ilyen jellegű hímzéshez használni, csak az anyagösszetétel miatt esetleg más a fényvisszaverődése?
Nem olyan könnyű varrni... Ami nagyon fontos: úgy varrni, hogy egyetlen szál se legyen a "viszáján", ill. majdnem úgy kell kinéznie, mint a színének...
Először a szárakat varrjuk meg, utána az azonos színűeket; van ún. különleges alkalmazás is, mint a "lax"... Egyébként könyvtárban valószínűleg van bekötött "Fürge ujjak" kézimunkalapok. Azokban rendszeresen volt kalocsai hímzésminta szín- és árnyalatok pontos megadásával.
Talán ez volt az az oldal, de mint mondtam, kb. 1 éve tört rám a hepaj, úgyhogy nem biztos:
A papírt sűrűn meg kell szurkálni varrótűvel a minta nyomán. Ha van varrógéped, akkor cérna nélkül,és egy vastagabb papírt alátéve,közepes öltési fokozaton is kilyukasztgathatod a minta nyomán. Aztán ráteszed az anyagra,és tintával megkened a mintát a vonalak mentén. Nyilván, Neked most még okosabb krétát használnod,mert az kimosható, de ha már profi leszel,mehet a tinta. :)
Ezt hívják üttetésnek :))(átütik a mintát az anyagra )
Ez az...én is ilyen vagyok. Minden érdekel, mindenbe belekezdek, aztán semmit sem fejezek be. Ha meg vannak azok a minták amiket letöltöttél, elküldenéd nekem? Akár emailban, akár itt a linket.
Én is ezt most találtam ki, mert láttam egy nagyon szép ruhát horribilis áron. És nem is olyan ördöngösség sztem megcsinálni.
Úgy terveztem, hogy a netről szedek le mindenfélét (már az oldalak is megvoltak hozzá és pár mintát is kiválasztottam, sőt ki is nyomtattam akkorában, hogy tollal 1:1 arányban át tudjam másolni a blúzra. Aztán ott akadt el a dolog, hogy pár helyen érdeklődtem a környéken, hol találok hímzőfonalat, de senki nem tudott segíteni. De akkor még ez sem érdekelt, mert szintén a neten már megtaláltam azokat a forrásokat, ahonnan hatalmas színválasztékban illetve a kézimunkának megfelelő minőségben lehetett volna rendelni. Már csak az volt vissza, hogy utánajárjak, melyik fajta fonal a legjobb ehhez a jellegű munkához. Aztán már nem emlékszem semmire. Berúgtam? :-O
Na de viccet félretéve, nagyon érdeklődő vagyok, de sajnos hamar váltok, ha sok akadályba ütközöm és egyébként nem eget rengető dologról van szó...
De! Nagyszerű ötlet, én is így akadtam kb. 1 éve erre a honlapra. Vettem is annak idején pár egyszerűbb, de jó fazonú fehér blúzt a turkálóban, mert szerettem volna valami különlegeset, ráadásul időtöltésnek is remek. Hajrá!
(Én még persze nem kezdtem el, de most újfent kedvet kaptam hozzá)
Akkor viszont ajánlom figyelmedbe Boldizsár Judit munkáit. Az alábbi linken az egyik kedvenc blúzom van...:
További ajánlott fórumok:
- Gyógytornász vagyok, ha van kérdés és tudok segíteni, akkor írj!
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni?
- Hol találok kalocsai matyó hímzés mintákat?
- Hol találok a neten matyó és/vagy kalocsai hímzésmintákat?
- Gépi hímzésben ki tudna SOS segíteni?