Kakaópor, fahéj... (beszélgetés)
Tényleg nem kirántani akarom!! :D
Nagyon egyszerű elkészíteni, fahéjasat már csináltam.
Ezt készítettem el, de mogyoróval. Nem is gondoltam, hogy elsőre sikerülni fog.
Itt a fahéj helyett kerestem volna más anyagokat.
Olyasmi mint a drazsé? Csak mogyoró/mandula a közepén?
Ahhoz folyékony csoki is kell, és az egyes csoki rétegek között megszórni "porral", ami lehet porcukorba kevert kakaó, fahéj, őrölt kávé...
A végén még szoktak rátenni valami olyan anyagot, ami fényesíti.
Nem kirántani akarja! Beleforgatni. Vannak ilyen kérges finomságok, biztos olyat akar készíteni.
Kakaó helyett lehet pl. karobpor is. De hogy azt a speciális, ropogós héjat hogy kell készíteni, azt nem tudom. A fahéjas kéreg nagyon finom!
Magyarán, mogyorót akar valaki bebundázni?
Ehhez is ész kell, hiszen olyan picik, hogy csak valami folyékony dologba lehet, mondjuk sörtészta, bele lehet sajtot is tenni és minden mást, ami liszt alakban is létezik :D
További ajánlott fórumok:
- Rákaptam a nyers kakaópor ízére. 😀
- Tudja valaki, hogy milyen fajta kakaóport adtak a suliba a tejbegrizhez? Imádtam az ízét!
- Kakaos kalacsba cukrozott kakaopor?
- Csokimáz egyszerűen, kakaóporból?
- Mennyi pénzt érhet egy bontatlan, fémdobozos 1981-ben gyártott 500 grammos Bensdorp kakaópor?
- Mikortól adhatok kakaópor hozzáadásából készült tápszerből levő kakaót a kisfiamnak?