Jövőre teszek érettségi vizsgát felnőttoktatásban. Én is... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Azt én is. :)
Teljesen felesleges mélységekbe mennek ahhoz, hogy például gyógymasszőr legyek.
Mindig azt utáljuk, amit nem értünk.
Alsóban ötös voltam matekból, 6. osztályos voltam, amikor külföldre ment a tanárnőnk. Onnét kezdtem lecsúszni, mert a másik tanár nem tudta számomra érthetően elmagyarázni. Nem lettek alapjaim.
Amikor gimis voltam a hármasnak úgy örültem, mint gyerek a mikulásnak, és elégedett voltam a kettes érettségijeggyel matekból. Büszke nem vagyok rá, ezért már önszorgalomból tanultam, nehogy égjek a gyerekeim előtt, hogy az anyjuk nem tud segíteni nekik. Nem szerettem volna rossz példával járni előttük.
Pedig azt gondolná az ember, hogy felnőtt az már jobban megérti a történelmet, hajtja a kíváncsiság. Egy gyerek netán nehezebben foghatja fel.
Sokan több tantárgyat nem használunk életünk során, de nem árt meg senkinek egy általános műveltség, főleg ha az a történelem.
Pedig a multbol sokat lehetne am tanulni.
Minden teren.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- Kereskedelmi boltvezetői vizsgát szeretnék elvégezni, kell hozzá érettségi?
- Érettségi vizsgatárgyakat hány évig kell tanulni?
- Melyik oktatási intézményben tudok érettségi vizsgát tenni távoktatás keretein belül?
- Aki 2006-ban érettségizett és most akar felvételizni főiskolára kell valamilyen szintvizsgát vagy ilyesmit tennie?