Jót teszünk-e egy 5-10 hónapos babának, ha járatjuk anélkül, hogy ő maga akár mászni, állni is tudna? (tudásbázis)
NEM !
Minden baba kulönbözö , amikor eljön az ideje a baba magatol felul,felall,maszik stb.... ezt eröltetni nem ajanlatos mert a ki nem fejlödött,nem elegge erös hatgerinc banja es eletrevalo bantalmakat idezhetunk elö !
Nem szabad! Majd a baba "tudja" mikor kell neki megfordulnia, másznia, állnia, elindulnia!
Mindennek meg van a maga ideje! Ne erőltesd!
Úgy tudom, hogy nem szabad, mert az erőszakos kényszerítés miatt a csontozata, ízületei helytelenül fejlődnek. Ha még az izomzat nem erősödött meg, nem bírja el a súlyát. Ugyanúgy nem jó beletámasztani egy fotelbe, ha még nem tud ülni, és elkornyad a kis teste, akár egy kérdőjel.
Nem tudom, hogy milyen vélemények vannak róla, a bébikompot is egészségtelennek találják szakmai körökben. Kényelmes, hogy bele lehet suvasztani a gyereket, de az a görbe lábtartás, korai szakaszban megbosszulhatja magát.
Az első lépések. Mai felvétel.
Kb 1 hete próbálgatod magadtól.
agyon ügyes vagy!
Ez előtt a felvétel előtt, ma reggel volt egy hatalmas sétád. Apával nem győztünk csodálkozni!
Persze, amikor ilyen történik sosincs a közelben egy bekapcsolt kamera.
De lehet, hogy ez így is van jól és csak az édes érzés marad, amit az emlék hagyott.
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/B05v7oSqlMA&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/B05v7oSqlMA&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Nem! Én is olvastam valahol hogy diszlexiát okoz, és hogy miért, még jóval korábban valaki kérdezte, a cikkben az állt, hogy a mászás olyan agyi tevékenységet kíván, amit később az ovasás során a betűk összefűzése, és bizonyított tény hogy azok a gyerekek akik kihagyták vagy akiknél nagyon rövid (egy-két hétnél rövidebb) ideig tartott a mászó szakasz szinte minden esetben olvasási, tanulási nehézségekkel küzdenek iskolás korukban.
A kérdés feltevő ismerősének meg lehet hogy azért nem mászik, még 11 hósan se a gyerkőc, mert azzal hogy járatta, rossz élményeket szerzett neki(belegondolva, eleve gyenge volt még hozzá mind az izomzata, mind a csontozata, lehet hogy izomláza is lett a kicsinek ez nem vicc erről is olvastam, hogy akik a maguk tempójában tanulnak meg járni, ők is szenvedhetnek eleinte izomláztól, főleg ha nagyon buzgók), de ne aggódjon bizonyára fog majd szaladni, remélem azóta már szalad is a gyerkőce.
Nem.
Magától kell megtanulni járni.Meg is tanul ha megfelelő körülményeket biztosítunk a gyereknek a mozgáshoz.
Míg nem tud állni NEM szabad!
Ha már stabilan meg tud állni (akár kapaszkodva akár anélkül), lehet vele sétálgatni.
Az estek 5 %-ban veleszuletett zavar, koraszuletes, oxigenhiany, ilyesmik. A lataszavar is lehet az oka, de gazosabb a "sietes, siettetes". Ide tartozik tobbek kozott, ha egy fejlodesi szakasz kimarad, pl a maszas, nem ugy fejlodik az idegrendszere, a szem-kez koordinacioja-ez az egyik, a masik sietes pedig az, hogy 3-4 honap alatt kell 40 akarhany hulye jelet (betut) megtanulniuk, jo hogy osszekeverik!
Szoval a masik 20%-ot az iskola termeli ki.
Lehet versenyezni.
Az apa italozasa egesz masfele problemat okoz. habar, ha ittasan fogant a baba, akkor megallja a helyet ez az elmelet
dehogyis!!!
nehogy járasd már!!
menjen csak négykézláb az a dolga
nekem a kisebbik mindent nagyon korán kezdett.talán mert második gyerek volt
két hét után megfordult és 3 hónaposan mászott. négykézláb 4 hónaposan kezdett neki. de lényeg:
adj teret gyakorolni. nekem mindkettő bejárta a lakást. sosem tettem semmiféle bébikompba és nem tettem be semmilyen rácsos járókába sem.
ha eljött az idő felálltak maguktól. a nagy 9 hósan a kicsi 6 hósan
és utána mindketten elindultak. nem kell járatni tedd le addig is felfedez
és jól is érzi magát
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Évek óta nagyon tetszik ez a név nekünk, de elég ritka... Merjük adni a babának?
- Különleges fiúnevet a babának! Tippeket kérek! :)
- Hogy lehet az extrovertáltak tudtára adni, hogy nem vagy társalgós kedvedben anélkül, hogy megsértenéd őket?
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- 6 hónapos babának répafőzelék. De hogyan? Tápszerrel vagy anélkül?