Jóság szelet recept
A Jóság szelet hozzávalói:Tészta:
1 csomag leveles tészta
Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm tepsi hátán, 120°C-on). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen.
krém
1 üveg meggybefőtt leve
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor – ezt megfőzzük
A meggyet apróra vágjuk és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra.
krém
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
8 dl tej – ezt megfőzzük
A Jóság szelet elkészítési módja:
Ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét porcukorral meghintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kengye Szabina, 2013. márc. 29. 17:00
A jóság szelet elkészítési módja és hozzávalói.