Jó bodag recept kellene!Valakinek? (tudásbázis)
Ha esetleg valakit az általam említett bodag receptje is érdekelne beírom ide!
Cigánykenyér (bodag) – Bangó Margit módra
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg rétesliszt
1 evőkanál szódabikarbóna
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál étolaj
víz
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával,
majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. A masszát közepes méretű
olajozott, liszttel beszórt tepsibe öntjük, és vizes kézzel elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb. 30 perc
alatt pirosra sütjük.
Naaaaa, valami ilyesmi volt, csak szalonna nem volt hozzá!
Köszi!
ezt találtam
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 30 dkg rétesliszt,
25 dkg füstölt szalonna, 10 dkg burgonya,
2 dkg élesztő, 3 dkg só,
1 pohár tejföl
A 10 dkg főtt burgonyából (a levével együtt), a 2 dkg élesztővel és a 10 dkg finomliszttel kovászt készítünk, és 6-8 órát pihentetjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágva kisütjük, vigyázva nehogy keserű legyen. A lisztet a kovászhoz vegyítjük, és langyos vízben felolvasztott sóval dagasztjuk, majd a szalonnazsírt is apránként hozzáadjuk és a tésztát jól kidolgozzuk. Fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, megkenjük a maradék zsírral, megszórjuk a szalonna töpörtyűjével, összehajtjuk és egy 30-40 cm-es tepsibe tesszük. Fél órát pihentetjük és lassú tűznél megsütjük. Sós, borsos tejföllel megkenjük, nem szeleteljük, hanem tépjük.
Nekem a dédim sütött mindig, az tök lapos volt, kellett bele liszt, zsiradék, tejföl, meg asszem főtt krumplit is rakott bele.
A Margit könyvében nem lapos kép van, hanem kenyér kinézetű.
Szerintem is cigánykenyér,legalább is valami műsorban ilyet sütött/ilyen laposat/a Bangó Margit.Úgy nézett ki mint a képeden.
De lehet valami kovásztalan kövönsütött keleti ,vagy szerb cucc is.
További ajánlott fórumok:
- Dagadt már fel a fogínyed így? Ha valakinek feldagad, akkor kellene antibiotikum?
- Jól bevált tortarecept kellene szülinapra!
- Van sok málnám és tortát kellene sütnöm, de nincs receptem. Tudnál segíteni? Milyen málnás torták vannak?
- Csoki krémet keresek, amit nem kell főzni, tortához kellene nekem, étcsokis. Ha tud valaki jó receptet. köszike
- Itt van egy libám! Jó kis recept kellene, hogy fűszerezzem, és mit csináljak belőle.
- Hogyan kell házilag szörpöt készíteni?Plusz még bodzaszörp recept kellene. Köszi