Jól bevált tortarecept kellene szülinapra! (beszélgetős fórum)
Ha ezzel tudok segiteni........
Csupa csokis fatörzs torta
Hozzávalók:
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
6 dkg őrölt mandula
4 tojás
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a csokoládés vajkrémhez:
20 dkg porcukor
10 dkg puha vaj
1 evőkanál meleg víz
1 evőkanál kakaópor
Hozzávalók a csokis töltelékhez:
2 dl tejszín
2 evőkanál kakaópor
1,5 evőkanál porcukor
Melegítsd elő a sütőt fokra. Válaszd szét a tojásokat, egyik tálba tedd a fehérjéket, másikba a sárgájákat. Keverd habosra a cukrot a tojások sárgájával, amíg halvány és sűrű nem lesz. Keverd bele az őrölt mandulát, a lisztet és a sütőport.
Habverővel verd fel a tojások fehérjét, amíg kemény nem lesz. Akkor van kész, ha felemeled a habverőt, és a hab szilárd halmokban tapad rá. Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét a mandulás egyvelegbe, és öntsd bele a tepsibe. Süsd 20-25 percig, amíg meg nem szilárdul.
Ezután hagyd a tésztát a tepsiben tíz percig. Takard le egy tiszta konyharuhával, majd tedd be egy órára a hűtőszekrénybe. A vajkrémhez keverd habosra a vajat és a porcukrot egy tálban, hogy sima krémet kapj. Add hozzá a kakaóport és a vizet.
A töltelékhez verd fel a tejszínt. Keverd bele a kakaóport, és szórd hozzá a cukrot is. Vedd ki a tésztát a hűtőszekrényből, és késsel vágd körbe a széleknél. Szitálj kevés porcukrot a munkafelületre, és borítsd ki rá a piskótalapot. Húzd le róla a sütőpapírt, és kend rá a csokis-tejszínes tölteléket. Óvatosan tekerd. Emeld rá egy tálra, végül kend rá a felgöngyölt tekercsre a csokoládés vajkrémet. Villával alakítsd ki a kéregre emlékeztető mintát.
Nekem kettő krém vált be tortára, mindkettő egyszerű, könnyű és elronthatatlan:
1.Csokis-tejszínes: Étcsokit olvasztasz (2-3 táblát), azt tejszínhez kevered (Hulala), összefőzöd, akkor zárd el, mikor forrni kezd. Lehűtöd, hozzákeversz 1 vajat(elhagyható, de krémesít), és az egészet habbá vered. Nagyon finom!
2.Joghurtos-tejszínes:fél l gyümölcsjoghurt, bele zselatin fix, felversz fél l Hulalát, abba 3-4 e.k.porcukrot, és felvered habbá, majd a joghurthoz kevered. Tehetsz bele gyümölcsöt, de anélkül is finom.
nekem anyukámnak tnap volt a sznapja, piskótatésztát sütöttünk szív alakú formában és a töltelék csokipuding volt kókuszreszelékkel, a teteje pedig fehér hab (habtejszín felverve), oldalára pedig rokokót raktunk, azzal díszítettük. a naplómban van egy kép, ami készült róla. nagyon finom lett, egyszerű.
de persze lehet, hogy ez neked túl egyszerű :)
gyümitorta?
Vaníliás pudinggal vagy grízpudinggal...recept a naplómban.
Szia!
Engem érdekelne ez a recept... :)
Nekem most ez az új kedvenc krémem:
15 dkg krémtúrót, 15 dkg sima túrót 15 dkg porcukorral jól kikeverek. 3 dl tejet 3 evőkanál cukorral és egy vanília pudinggal megfőzök, ha kihűlt, összekeverem 10 dkg margarinnal, majd a két krémet összekeverem. Ha tortalapok közé töltöd, akkor először kenj egy vékony réteget a lapra, majd tegyél rá banánkarikákat, ezután ismét fedd be krémmel, vagy egész egyszerűen félbevágott banánokat tegyél rá. Szerintem isteni!
Szia :D
Szuper egyszerü gyors torta:
végy egy egyszerü kerek kész piskota torta lapot.
kend meg eper vagy málna lekvárral. erre rá fözés nélküli vaniliakrém pudingot, egy tortalap újra, majd kicsi lekvár-krém ilyen felvert tejszinhab /habfixálóval/ tetejére marcipán..
Szia!
Én a mascarponéval nagyon szeretek dolgozni lehet csokisan készíteni (kakaópor, cukor) illetve gyömülcsösen pl: eper darabokkal.
De van egy nagyon könnyű és isteni finom piskóta receptem is. Amit lehetetlen elrontani!
1tojás
5dkg vaj
25dkg cukor
25dkg liszt
1 sütőpor
5dkg keserű kakaó
2,5 dl tej
Persze a piskóta megy. :)
Jól megy a sütés, csak a krém aggaszt egy picit, már többször előfordult, hogy laza lett. Most viszont jól kell sikerülnie, mert sok vendégünk lesz.
Szia!
Az én férjem citromtortát kért idén!
Piskóta megy? (délután leírom, de most sietek)
Krémnek javaslom: 1,5 dl natúr joghurtba fél citrom levét belefacsarod, 2dl tejszínt (én növényit használtam, mert az keményebbre verődik) habbá versz, majd a joghurtos cuccba mehet egy zselatin fix, jól összekavarod és végül a tejszínt is belekevered. Mehet a tortába és egy éjjelre hűtőbe. Isteni finom. a zselatin miatt nem fog kicsurogni a tortából. Gondolom, bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
Én szirupban főzött citromkarikákat is tettem a krém alá minden "emeleten" és mennyei lett a végeredmény!
További ajánlott fórumok:
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- Szex szülinapra?
- 30. szülinapra ajándékötleteket várok !☺
- 50 apró ajándékötlet szülinapra anyukámnak! Segítség..
- 15 évesnek szülinapra pénzt adjak, vagy mégse?
- Tudnátok jól bevált első szülinapos tortareceptet írni?