Van sok málnám és tortát kellene sütnöm, de nincs receptem. Tudnál segíteni? Milyen málnás torták vannak? (tudásbázis kérdés)
Nyár van, mindenképp parfétorta a favorit! Ráadásul a skandináv fajtát pont a málnaszürethez találták ki: háromféle fagyi, csokis piskóta, málnalekvár, málnalikőr, friss málna, csoki és reeeeeengeteg tejszínab
Vagy egy jó kis nosztalgikus málnás pite?
Esetleg Pármai Csokitorta: tejszínhabos csokikrém, málnapüré, mogyorós alaptészta.
Rotschild torta: ebben citromos vaníliakrém van, málnás zselé, és körkörösen van belespriccelve a töltelék, úgyhogy mikor felvágod, kockás lesz a szeletelési felülete háromféle színnel.
Elsőre ennyi - ja igen, én a helyedben inkább megenném a málnát úgy, ahogy van ;-)
VAgy,ha van a Családban fagylalt szerető, és ki ne szeretné, akkor:
Én úy csináltam meg tavaly a rengteg málnát, ami a hegyen termett, hogy összeturmixoltam, aztán át slehet nyomni szitán, hogy a mag kimenjen belőle, Akit zavar, vagy allergiás rá, de engem nem zavar, aztán 2 csomag tejszínhabpaort felverni, keményre, és összekeverni a leturmixolt málnával, de ez más gyümölccsel is elkészíthető, és berakni a fagyasztóba...
Istenien finom fagyi lesz belőle, de sajna kőkemény kalóriabomba...
Egy vékony piskota, melyet ketté vágok. A piskotát megkenem a málna összetört darabjaival és levével.
Tejszinhabot felverek, teszek bele keményítőt, rákenem a piskotalapra de közzé rakok sok sok málnát. A tejszinből annyit meghagyok, hogy jusson a tetejére kb 0,5 cm er. A tejszinre rárakom a piskota tetejét és megkenem a maradék tejszinhabbal, és díszítem sok sok málnával. Gyorsan kell bánni a tejszinhabbal, mert hamar megkeményedik, és akkor már nehéz vele dolgozni.Nagyon látványos és rettentően finom. Én ez egy Rámás könyvből szoktam készíteni mindig nagy sikere van. Ha kéred pontosan leirom a receptet.
Vagy piskótára málnahabot, málnadarabokat.
Szerintem ezek az egyszerű torták a legjobbak!
További ajánlott fórumok:
- Valaki tudna segíteni? Német nyelv és dass-os mondatokat kellene kiegésziteni, egyszerű mondatok kellenének.
- Valaki tudna nekem segíteni? azt kellene lefordítani, hogy:
- Egy fiú neves pár soros vers kellene nekem ami kapcsolódik az olvasáshoz. Tudnátok segíteni?
- Egy idézetet kellene angolra lefordítanom.Tudna valaki segíteni?
- Mondat elemzésben tudna valaki segíteni? + ágrajz kellene hozzá!
- Sürgősen keresek Anapen 10 mg-os injekciót, ami méhcsípés elleni szérum! Receptem van, de itt nem lehet kapni, tud valaki segíteni?