Jelenleg mi a legjobb a kullancs ellen, elsősorban megelőzésre? (beszélgetés)
Na, bazmeg XDDD
Az nem ugy volt!
Verben frrogtak,, de az izgalomtol, ahogy a kankant jatszott az osszes laba, es egy szugyog legalabb negy labbal dobolt az eloadast nezve.
Sosem azon nevetek, hogy hülyeséget írsz! 😀
Az utolsó mondaton.
Meginkabb a hit segit, es a jel felismerese, hogy gyogyszert kel szedni.
Az erdesz teszomnak es a terepen gyakorlatozo baratomnak kuldetem valamit, amit nagyon jonak mondtak, a Mountain Warehouse-ban vettem.
3-4-5 helyett 1. Akkor is hazamenet utan, ruha le, testet atnezni, ruha megy az olo mosasba.
Mondjuk nem balerinacipoben kell erdobe menni rovid nadragban fodros felsovel. A bakancs es beturt, suru szovetu hosszu nadrag, amibol mindent ki lehet razni egy jo kombinacio.
A kullancs jellemzoen az avarbol tapad fel, nem rad ugrik kifigyeles utan, mint egy puma.
Egy gégész orvos írt fel nekem valami muskátli cseppeket, de azt meginni kellett.
Hogy aztán az használt-e, vagy csak simán elmúltak a panaszok, nem tudom.
Nem tudom a muskátlit csodaszernek tekinteni, valahogy nem.
Régen a Polybé tablettátjavasolták, kirándulás előtt és alatt bevenni, állítólag kullancsriasztó hatása van. Nem tudom, létezik-e még.
Aztán a neten is van sok minden.
Az én egyik macskám egy darabig viselt valami áthatóan citrus-eukaliptusz nyakörvet. ÉA másik szobából is érezni lehetett, hogy hazajött... Hogy őt magát zavarta-e ez a szag, nem tudom,de ez alatt az idő alatt nem volt benne kullancs és a bolhái száma is nagyban csökkent.
Persze lehet ez véletlen is.
A gyártóra már nem emlékszem.
Nekem az Off bevált, viszont azt tudni kell, hogy a hatása hamar elillan, óránként fújkálni kell, nem elég egyszer használni!
Minden herbal, citronella és egyéb illóolaj csak parasztvakítás, ugyan így a kutyáknak árult nyakörvek esetén is.
Persze, minél előbb kiszeded, annál jobb, de nem az számít legfőképp, hanem, hogy ne legyen összenyomva a potroha kiszedés közben, mert akkor öklendezi a bőr alá a gyomortartalmát, ami fertőz.
Ugyan ezért nem szabad lefújkálni se semmivel, hogy hátha megfullad, mert azzal csinálsz bajt.
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Megfázás, influenza megelőzése
- Ki mit használ vagy használt a terhességi csikok megelözésére?
- Kullancs ellen csak védőoltás létezik? Megelőzésre