Iszonyatos fájdalom! Segítsetek nekem! (beszélgetés)
Szia!
Hasonló volt nekem is...Kaptam 1 hétig szurit, gyógyszert izomlazítót meg fájdalomcsillapítót. Aztán reumára kerültem...idegzsába. Szigorú pihenés, 5 hét fekvés/táppénz. Aztán MR-en kiderült gerincsérv, így kórház 10 napos fizikós kezelés. Fájdalom ha tompán is, de maradt...így elmentem csontkovácshoz aki rendbe rakott. 3 kezelésen voltam, 3x1 óra, majd belepusztultam, de segített. Azóta elvagyok vele, állni nem tudok sokáig, tornázok és ha már kezd a fájdalom újra megtalálni diclacot szoktam bevenni, meg ritkán fájdalomcsillapítót.
De menj orvoshoz, tudd meg mi a fájdalom oka... lehet sérv, ami ki is fakadhat...nem játék!
azért ész nélkül ne lógassunk már fel senkit,
azt sem tudja még mi baja van,
Szia!
Nekem is hasonló esetem volt. Már menni is alig tudtam. Találtunk rá megoldást, a denevér padot. A csigolyák /4-5/ közé becsípődött ideget ki lehet szabadítani, ha kicsit szét húzzuk a csigolyákat. Erre való a denevér pad, ahol fejjel lefelé lógsz. 8-10 perc naponta 2x3 alkalommal. Mellé szedjél ideg vitamint, Milligrammát. Elmúltak a tünetek. Ha néha kezd fájni, akkor 1-2 alkalommal “fellógatom” magam és ismét rendben van. A denevér padot 20 ezerért használtan vettem a neten. Gyors gyógyulást!
Oké, ez így logikus is.
A háziorvos vajon miért nem küldte kapásból tovább?
Az iszonyatos, kibírhatatlan fájdalom elsődleges megoldása a fájdalom csillapítása, utána lehet tovább lépni a kivizsgálás és a gyógyítás felé.
Ha valaki ügyeletet hív, akkor a kiérkező orvos csillapítja a fájdalmat és/vagy mentőt hív további ellátás céljából.
Kíváncsi vagyok, sikerült e ezt megoldani a fórumindítónak.
"Ha beutalót kérsz,(Ne hagyd magad, kérjed!.. és írják rá hogy sürgős!)- akkor az idegsebészet elküld és hamar nmeg van az MR vizsgálat."
Ez úgy hangzik, hogy az idegsebészeten kérjen MR-beutalót.
Na de mindegy, eddig Lávli javaslata a nyerő, lévén vasárnap nincs háziorvos, sürgősségi viszont igen.
Hivd ki az ügyeletet, felír a doki opioidot egy hétre, ha ennél tovább tart a fájdalom, akkor az ambuláns lappal utána majd a háziorvos is felírja.
Tudom, milyen kitartás! 😕
Ami bevált a szomszédunknál, az nem biztos, hogy a mi isiászunkon is segíteni fog, hiszen közel sem bizonyos, hogy ugyanaz a derékfájás forrása. Ráadásul csak akkor lehet dönteni a kezelésről, ha valóban orvosi diagnózis születik az isiászról. A rosszul kivitelezett mozgás, a félreértett házi praktikák nem csak hatástalanok lehetnek, de végső soron árthatnak is. Vagyis panasz esetén az első, döntő lépés a szakember felkeresése kell, hogy legyen.
Muszáj egy orvosi diagnózis, hogy tudd, mi a bajod. Kezelni csak akkor lehet, ha tudják, hogy mit is kell. :(
Kérj kivizsgálást!
Jobbulást kívánok!
Volt RTG vizsgálatod is?
Sérvre gyanakodnék, ideggyulladásra.
További ajánlott fórumok:
- Mitől fájhat iszonyatosan a nyakam, a vállam, a karom és a hátam közepe?
- Kinek viszketett már iszonyatosan a lába?
- Lassan három éves lesz a kislányom és sajnos egyre türelmetlenebb vagyok vele ami iszonyatos lelki teher számomra. Mit tehetnék?
- Most vágtam bele a bolti eladó szakmába és rá kellett jönnöm, hogy iszonyatosan nehéz és fárasztó munka... Nektek mi a véleményetek?
- Bal oldalt lent nő a bölcsesség fogam, iszonyatosan fáj és narancs nagyságúra van dagadva az arcom :-(
- Meg tudja valaki nekem mondani az érő folliculus mért jár fájdalommal?