Ismeri valaki a Citalopram nevezetű gyógyszert? (tudásbázis kérdés)
Szerintem a dilibogyóikat szedjék az orvosok, meg akik kitalálták.
Pufogást félretéve, kis mennyiségben, átmenetileg lehet mindent, ezeket is, de senki se várhatja egy bogyótól, hogy megoldja az életét, a problémáit.
Citapramot kellene szednem, de félek elkezdeni :(
VAnnak tapasztalatok?
cydry hogy vagy? sikerült gyogyulni?
sajnos hasonlo bajom van nekem is:(((
Ha "olyan" a szervezeted, akkor mindegyik, vagy nem, gyógyszer fel fogja erősiteni a rossz hatásokat az első időben
EZeknek márcsak van ilyen mellékhatása.
4-6 hét mire kifejtik a "gyógyító" hatásukat, ez meg lehet elmúlik egy hét vagy kevesebb alatt
Szedd!
Akkor tessék váltani gyógyszert
SSRI , de nem mindegy melyik
Hogy mi hogy, nem tudom, de ha nem használ váltogatják míg el nem találják a legjobbat
Mások szerint meg kevés
Mert a szerotonin visszavétel gátlók , ssri, pont azt eredményezik, hogy nem csökken a szerotonin
Akkormost?
Szia!
Neked okozott a citalopram valamilyen mellékhatást?
Tegnap kezdtem el szedni,de csak negyedet,mert tartok tőle...:-(
Szia!
Én kb 10 évig szedtem a gyógyszert minden nap.Nekem depresszióra és szorongásra írták fel. Én is eléggé ideges és feszült ember vagyok. Nekem bejött a gyógyszer de gyors változást ne remélj, mert kb 1-2 hónap állandó szedés után lesz hatása, legalábbis nekem így volt. Én most már teljesen leszoktam róla,mert babát szeretnék. De a leszokás is csak fokozatos lehet, mert könnyen visszajönnek a tünetek, ha egyik napról a másikra abba hagyod. Sajnos saját tapasztalatból mondom. Nekem úgy gondolom kicsit súlyosabb problémákra írták fel a gyógyszert de segített. Kívánom, hogy neked is így legyen.
Sziasztok!
Réginek tűnnek a hozzászólások, de hátha még valaki idetéved ezzel a kérdéssel, szóval az én tapasztalataimat is megosztom.
Szorongásos depresszióm van/volt pánikrohamokkal megspékelve.
Citapram 30mg-ot szedek és ezt úgy kezdtük el, hogy 3-4 napig negyedet, majd 3-4 napig felet, szintén pár napig háromnegyedet szedtem és csak aztán kezdtem el az 1 egészet. Addig, ha valami nem volt rendben egy 0,5-ös xanax felét vettem be illetve este egy felet, hétvégén egy egészet,lefekvés előtt, hogy jobban tudjak aludni. A xanaxot én kb. 3 hét után elhagytam, azóta is van nálam egy mindig, de ez inkább csak a tudat, hogyha van valami probléma, egy roham, lesz gyors segítség. Azóta, hogy letettem, erre nem volt szükség.
A leállásról is kérdeztem a pszichiáterem és megnyugtatott, hogy ugyanúgy, mint ahogy kezdtem fogom abba is hagyni, és akkor nem lesznek kellemetlen tünetek.
Nem érzem, hogy valami eget rengető hatása lenne, de talán épp ez a lényeg, normál szintre hoz és ott továbbra is neked kell megbirkóznod a problémákkal, nem lesz hirtelen minden rózsaszín, vagy gondtalan, inkább a nehezítés múlik el.
Ha megteheted, mindenképpen menj el egy magán dokihoz, aki tényleg segít, veled van. Nekem 1/4 részt a gyógyszer, 3/4 részt a pszichiáterrel való beszélgetések, ráeszmélések segítettek, soha nem fogom tudni eléggé megköszönni neki, hogy akkor onnan segített összekaparni magam.
sziasztok
Végig olvastam a fórumot és meglepődtem,mivel én nem vagyok pánikbeteg és mégis ezt gyógszert írta fel Nekem az orvos.1 hétig félszem utánna napi 1 szem beszedését javasolta.
A tüneteim: mindent elfelejtek,nem jár az agyam,keverem a betűket a billentyűzeten,nemtudok fogalmazni stb.
Mi a véleményetek,miért kaphattam ilyen gyógyszert?
sziasztok en sertalinet szedtem egy evig, aztan abbahagytam es rohadt szarul lettem utana felirtak prozac ot amire allergias lettem es nem birtam szedni, utana meg citalopramot szedek masfel eve,
20 gramrol mentem le 10 re es 8-10 hetig mindenfele tunetem volt de mar jobb, es tegnaptol lementem 5 re, majd meglatjuk..
en 14 kg ot hiztam tole es ugyanugy panikrohamokat kaptam es a szorongasomon sem sokat segitett
Kedves Zoli!
Ha tudnád én már hányszor abba akartam hagyni a szedését,de sajnos nem megy.2évig szedtem 1 szemet.Mikor abba akartam hagyni pár nap múlva visszatértek a problémáim.Most megint kísérletezek már 1 hónapja csak felet veszek be.eddig ok.De szerintem több hónapon keresztül tart míg csökkenteni tudom ismét.
Elkezdtem a citalopram elhagyását.
Próbáltam hirtelen befejezni a szedést, de pár nap után áramütésszerű érzések az agyamban, csukott szemmel este villanásokat tapasztaltam.
Ezért fokozatosan fogom elhagyani, még pár hétig felet fogok szedni.
Hát nagyon sajnálom hogy ilyen állapotba kerültél.Én is szedem a citalopramot közel másfél éve de nem veszem észre hogy étvágycsökkentő hatása lenne.Valami nagyon nagy stressz érhetett ha idáig jutottál.Pedig nem szabad elkeseredni,mert akkor rosszabb lesz az állapotod.Valami biztosan van amiben kedvedet leled,ne legyél szomorú!És ne zárkózzál be.Igenis menjél ki a szabadba,sétáljál vagy napozzál kicsit.Így saját magad alatt vágod a fát.Próbáljál meg enni ezt a rizsből összepréselt
semmilyen ízű zabpelyhet,meg joghurtot.De az is lehet hogy valami másfajta gyógyszerre lesz szükséged.Majd az orvosod eldönti,mert kell neki majd 1 hónap mire érzed hogy használ vagy nem.
Ahhoz Te is kellesz hogy visszanyerd önmagad,ezt biztosan tudod magadtól is.Üss a kezedre mikor kajáért akarsz nyúlni,és mondogasd magadban nem kell,nem kell....Könnyen beszélek mi?
Tényleg vigyázz magadra és legyél kicsit vidámabb.
Nem fenékig tejfel az élet,de sok jót is tartogat,hidd el.Drukkolok neked,majd jelentkezz!!!
Szia Kedves cydry!
Sajnos a citalopram egyáltalán nem étvágycsökkentő tbl,hanem antidepresszáns.Nem tudom milyen orvosod van de a neten is rátalálsz a leírására.Próbáld meg valami mással elfoglalni magad,és ne az evésbe vezesd le a szorongásod.Vannak fogyókúrás teák próbáld meg azokat.Nálunk a boltban sokan viszik a Csala Zs. féle testsúlycsökkentőt.Ha bulémiás lennél akkor pedig már csontkollekciónak kellene lenned.
Fel a fejjel!
További ajánlott fórumok:
- 5.5 évesnek Atarax. Ismeri valaki ezt a gyógyszert és van tapasztalata?
- Ismeri valaki a Truxal nevü gyógyszert?
- H-G-S gyógyszertári kenőcsöt, kézkrémet ismeri valaki? Mit jelent a h.g.s?
- A Citapram és a Citalopram ugyanaz a gyógyszer?
- Magas vérnyomásra Coaprovel 300mg/12. 5 mg gyógyszert kaptam, napi fél szemet. Ismeri, vagy szedi valaki? Mik a tapasztalatok?
- Ismeri valaki a herbal weight fogyókúrás gyógyszert?