5.5 évesnek Atarax. Ismeri valaki ezt a gyógyszert és van tapasztalata? (beszélgetés)
Az Atarax nem antidepresszáns,hanem nyugtató,antihisztamin hatással.- Tehát viszketés csillapításra is írják. Felnőtteknek,gyerekeknek egyaránt jó. Gyerekeknek pl.magatartászavarra is.
Mellékhatása,hogy álmosít. Hozzászokás nem alakul ki,(függőség) de fokozatosan lehet elhagyni.
öö hol vizsgálták az autizmust? amennyire én tudom a Vadaskert és a Delej utcai diagnózisok a legmegbízhatóbbak
több orvos szerint autista, de nem az a befordult autista, inkább az Aspergert gyanítják nála, több éve vizsgálgatják, volt pár éve amikor "rámondták" hogy autista...:-( köszönöm!
pedig a viszketés lehet pszichés is. Húgom módszeresen tar kopaszra tépte-viszkette magát... aztán helyrejött, baromi sok melóval, iskolaváltással; azóta is elég érzékeny lelkű és továbbra is ha stressz van akkor nekiáll szétvakarni egy szúnyogcsípést, vagy rommá nyomkodja az arcát
húgom hízott tőle; azt nem tudom pontosan meddig szedte 2-3év, de mikor már el lehetett hagyni könnyen "lejött a szerről"
Tehát akkor autista,és azért kellene lenyugtatni???Biztos az?Nem ártana több orvossal is megvizsgáltatni,mielőtt begyógyszerezik.Sajnos a tapasztalat tényleg azt mutatja,hogy utána nincs vissza út,gyógyszerfüggő lesz.Sajnálom egyébként,sok erőt kívánok :(
ettől félek én is, ezért kérdeztem, hogy van -e valakinek valami tapasztalata, nem meretm még neki beadni...
nem én szedetem vele, hanem az orvos. At otthoni légkörnek semmi köze hozzá, bár az miatt lenne, azon lehet változtatni, az autizmust pedig nem élehet eltanulni:-( Én sem bántásként írom, félre ne értsd...
Sajnos olyan dührohamai vannak, amit én sajnos már nem tudok kezelni...
ezt csak a legvégső esetben add neki. egyébként te tudod, hogy mennyire van szüksége a gyerekednek egy nyugtatóra, mert te ismered a legjobban. a rászokás ezzel a gyógyszerel a legnagyobb veszély
A saját gyerekemnek nem adnám!nyugtató, lágyabb antidepresszáns, amivel az a nagy gond, hogy hozzá is lehet szokni :(
Hát, nem tudom. Azért ez így kicsit más szitu, mint a viszketés.
5,5 évesen ha most ilyeneket kezdesz el szedetni vele,az életben nem lesz belőle egészséges mentalitású ember.Ne haragudj,hogy ezt mondom,nem bántásból komolyan,de valószínüleg az otthoni légkör,illetve el is tanulhatta akár ezt a mintát.Vidd kineziológushoz,pzsichoterápiára,akármire,de ha elkezded vele szedetni,akkor egy életre gyógyszerfüggő lesz,te is tudod.
gyereknek írták fel, igen,kétszer fél tablettát, a 25 mg-osból,pszichés problémák miatt írták fel.
Én biztos nem adnám be a gyereknek. Nyugtató és azt hallottam, hogy később pszichés problémák alakulnak ki a gyógyszer mellékhatásaként.
Muszáj ezt gyereknek adni??? Mire írták fel ??? Huzamosabb ideig biztos nem adnám...
Nekem nyugtatóként írták fel, álmosít, sőt, nekem rémálmaim voltak tőle, abba is hagytam.Mindenkire másképp hat, de szedál, az biztos.Hogy gyerekre hogy hat,azt nem tudom.
nincs benne a mellékelt tájékoztatóban? :-O
Milyen dózisban írták fel?
Nekünk csak este kellett bevenni, így ha volt is szedativ mellékhatása, az nem okozott semmiféle zavart.
van valami mellékhatása? szedatívra gondolok.
Igen viszketésre adják, mondjuk én nem adnám be gyerekemnek tuti mert ez nyugtató.
Az én gyerekemnek bőrbetegségnél viszketés kezelésére írták fel.
Sziasztok!
Gyermekemnek felírták az Atarax 25mg-t, napi 2szer fél tablettát. Van valakinek tapasztalata ezzel a gyügyszerrel kapcsolatban, hogyan hat a gyerekre, és megosztaná velem a tapasztaélatokat?
5.5 évesnek Atarax. Ismeri valaki ezt a gyógyszert, és van tapasztalata?
További ajánlott fórumok: