Ismered a kötényhas, a kövérség lelki hátterét? Fórum 100 kilóval küszködőknek (beszélgetés)
Nekem a csoki kiiktatásával (annyira) nincs gondom. Sosem voltam az a nagy csokirajongó, egy táblából az első kocka után már nekem nagyon édes. A Túró Rudi, nálam az a vészes. De azt is tegnap ettem (várom a mensit, 2-3 nap), előtte meg egy hónapja.
Kenyér? Az elmúlt több mint egy évben kb. 3x ettem fehér kenyeret, amikor szalonnasütés vagy "kocsmai zsíroskenéyr"-party volt. Amúgy graham, és ezt sem eszem kilószámra: 2-2 szelet reggeliore és tízóraira, ha nem főzök, vacsira is 2.
Az én gyengém a tészta. Nincs olyan mennyiség, amit ne tudnék megenni :( de ezt is próbálom kontrollálni.
Mozgás? Próbálok rendszeresen járni konditerembe, bár az utolsó 1 hónapot elblicceltem a karácsonyi hajtás és a munkaszünet miatt. Nem is mozdult a mérleg semerre. De a héten már két reggel voltam konditeremben, meg a barátnőm talált valami átmozgató tornát, holnap azt is kipróbáljuk. Remélem, ismét elindul lefelé a mérleg :)
Hálisten az én férjem is ilyen :)
Csak tudod, az egészség, meg amit a tükörben látunk saját magunkról, az sem mindegy :(
Köszi szépen a bő válaszadást!
Én is kifejteném:
Nekem terhességem után lett kötényhasam, vagyis 2005. februárja óta. Pedig még viseltem is a doki által ajánlott leszorító alsóneműt, de nem használt. Mint ahogy a rendszeres edzés sem... eddig. Megmaradt sajna.
Én gyerekkoromban, tinikoromban kifejezetten sovány voltam... a gimi után kezdtem begubózni és túlsúlyos lenni. Ma már én is 102 kiló vagyok :(
A magamon észlelt egészségügyi problémák: menstruációs problémák, puffadás, igen a lúdtalp nekem is, ill. már a lányommal a pocakomban terhességi diabetesem volt, ami utána visszahúzódott, de ez már egy jel, hogy hajlamos vagyok rá.
Kényszerevésem van, mert gyakran vagyok bánatevő, s igen, menses előtt nekem is vannak falásrohamaim - na, ilyenkor szoktam elbukni a fogyókúrákat! :((((
Én is folyamatosan fogyózom. Nem tudom, hogy lehet fejben eldönteni. Próbálkoztam már a 90 napossal, amivel a legtöbb -9 kiló volt, szeretnék átváltani paleo üzemmódba, de egyenlőre nem tudom kiiktatni a csokit az étrendemből.
Azt viszont észrevettem, hogy a kenyér kiiktatása nagyon sokat számít.
Én nem vagyok így boldog. A rendszeres mozgás eddig csak abban segített, hogy kondiban legyek, de lényegesen nem fogytam még.
Egyszer nekem is sikerülni fog, ahogy másoknak is sikerült már.
Ez igaz, a BMI adatai szerint szinte mindenki túlsúlyos :)
Az én 100 kilóm azonban sajnos valódi :(
Mióta traktorra ültették a nőket én nem Rubenst alkalmaznék
:)
A divat stimmel, de nem azért mert nem birja amunkát, báár vidéken előfordúlt korábban ilyen felfogás
A Twiggy azért szörnyű volt
Az idea változik... lásd Rubens, Tizian, Tintoretto stb. nôideáljai...
50 évvel ezelôtt egy sovány, vékony lányt alig vettek fel dolgozni, nem vették el feleségül, mert gyenge, nem bírja a munkát, és nem tud egészséges gyermeket szülni.
Viszonyítás kérdése.
Egyszer azt mondta nekem egy híres orvos, hogy "nem szeretem kevésbé a feleségem, mert már nem úgy néz ki, mint 16 éves korában... Jobban szeretem annak ellenére, hogy elöl-hátul két nagy mûtéti heg van rajta."