Iskolában külsős pszichológus megjelenhet, nem kellene hozzá szülői engedély? (tudásbázis)
Egyetértek. Ha ez több volt mint egy előadás a pszichológus részéről - márpedig ha "foglalkozott" a gyerekekkel, akkor több volt, akkor én is úgy tartottam volna helyesnek, ha a szülőket értesítik erről. Már csak azért is, hogy tudjam, mi történik a gyerekkel az iskolában... azért ez nem mindennapos helyzet.
Egyébként, igen, azt is jó lenne tudni, ha pl. bemegy egy rendőr és a drogokról beszél a gyerekeknek, hiszen hallhat ott olyasmit a gyerek ami otthon esetleg további megbeszélést igényel.
Ahhoz,hogy egy órát rendőr,mentős,vagy pszichológus megtarthasson?És ,ha nem egyezik bele a szülő,akkor nincs meghívott előadó?Nincs felvilágosító óra védőnő által,mert nem kérdezték meg a szülőt?
A szülők hány százalékának kell a beleegyezését adni?
Ez nem szülôi illetékesség, hanem igazgatói. Rendôr, orvos, védônô, stb. megjelenéséhez sem szükséges szülôi hozzájárulás.
Azért ennyire ne szaladjon el a ló.
Nyilván jó lett volna, ha tájékoztatják erről a szülőket is, ugyanakkor nem gondolom, hogy erről kötelezően értesíteni kellett volna a szülőket. Ez betudható egy osztályfőnöki órának, ahova meghívtak egy pszichológust.
Adott esetben, ha mondjuk egy rendőrt kérnének fel, hogy beszélgessen a diákokkal a drogról, gondolom ott sem kérnék ehhez a szülők beleegyezését.
Igazából ezek után, legalábbis annyiból, amit leírtál, nem is értem, hogy miért volt problémád a pszichológus jelenlétével?
Ha a Te gyermeked miatt hívták, akkor kell hozzá a beleegyezésed.
Ha pl. egyetemi gyakorlaton van vagy anyaggyűjtésen valami dolgozatához és csak nézelődik, akkor nem.
ha van köztetek jogász és legalább abban tudna segíteni, hogy hol tudnék utánanézni, kell-e szülői engedély egy külsős(nem iskolapszichológus) pszichológus megjelenéséhez a tanórán, azt megköszönném.
A konkrét esetet is leírom, de csak privátban.
Sajnos a neten sehol nem találok ilyen témát, csak iskolapszichológussal kapcsolatosat, de ez nem az lenne.
előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Ez egy pszichologiai jatek. A neve: Mi lennel ha...
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- 15 ezer pszichológus van ma Magyarországon
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?
- Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?