Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Irigylem azt, aki nem érzi magát öregnek! fórum

Irigylem azt, aki nem érzi magát öregnek! (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

25. tien
júl. 28. 16:46

Tegnap egy fesztiválon nem hitték el az éveim számát.

Nagyon jól esett,rám is fért.

Bő tizessel kevesebbnek tippeltek.Qrva jó 😁

24. 55Judit (válaszként erre: 18. - Channa*)
júl. 27. 19:33

Az életmódon sok múlik. Én még nem lassultam le, jó az egyensúlyérzékem, a járásom rugalmas mint régen.

Utcabelim mondta, mutassak neki olyan csikung gyakorlatot ami szép, és guggolás is van benne. 50 éves, én meg 70. Amit látott, nyugtázta hogy na, ezt még meg tudja csinálni. Mondtam is neki hogy akkor gyakoroljál napi szinten, hogy 20 év múlva is megtudd úgy csinálni, mint most én. Ha ennyi idősen kezded gyakorolni, nehezebb lesz. :)

23. Regin_a (válaszként erre: 13. - Violet18)
júl. 27. 19:22
Sajna nem csak!
júl. 27. 18:44
Fájdalmak és korlátozottság ellenére igyekszek tiptop és fürge lenni, így nem öregnek érezni magam. Nem egyszerű.
júl. 27. 16:19
Nem érzem magam öregnek, de nagyon bánt, hogy 1,5 cm-t mentem össze ( azért még maradt 173,5 )
20. Enissa (válaszként erre: 18. - Channa*)
júl. 27. 16:04
A járás nem mérvadó, van aki 80 évesen is fürgén mozog, és van 20-30 éves, aki cammog és egyre több sajnos, mert akkora túlsúlyt cipelnek.
19. barai
júl. 27. 08:23
Mikor hogy....
18. Channa* (válaszként erre: 15. - Amaunet)
júl. 27. 07:34

Vannak tevékenységek, amiket nem lehet nagy sebességgel csinálni. A gyomlálás, nekem is lassan megy, mert a fóbiáim miatt, nagyon meg kell néznem, hogy mit fogok meg;), így elég lassan csinálom, pedig már nem veszek fel szemüveget sem, hogy ne lássam:DDDDD

Kifejezetten a menésre gondoltam, mint mozgás. A kor az embereken a szem után emiatt látszik legjobban. Fájdalmak, egyensúlyérzék romlása miatt a menés lelassul, billegős, bicegős lesz, esetleg meghajlott tartás, stb.

És sokan, ilyenkor kezdenek számomra/szerintem úgy, megnyanyásodni/megtatásodni, azaz öregesek lenni.

júl. 27. 06:09
Nem érzem annak magam.
júl. 26. 23:21

Azt gondolom, hogy az érezheti magát öregnek, akinek nincsenek feladatai, céljai, tervei.

Az meg nem érdekel senkit, hogy mások a külsőségeket látva öregnek látja vagy sem. ÉLET legyen benne, az élet szeretete, a megismerét és tapasztalás kiváncsisága és az megszépíti, fiatalossá teszi az embert.

15. Amaunet (válaszként erre: 4. - Channa*)
júl. 26. 23:12

Nálam ez a fürgeség attól függ, hogy mi a feladat.

Gép előtt a feladataimat igyekszem az ütemezés előttre elvégezni, hogy a kollegák ne várjanak rám, haladjunk. Itt van egy időkorlát.

A takarítás nem a szivem csücske, ezért rutinok vannak, amit minden nap gyorsan és dinamikusan elvégzek.

A gazdaság (állatok, kert) ellátásában is van egy rutin (etetés, locsolás), de ha ezeket elvégzem már bejön a lassú, komótos mozgás. Pl. gazolás, gyomlálás, ólak takarítása. Mert ott nem hajt a tatár és ha ma nem végzek vele, akkor holnap.

14. tien (válaszként erre: 11. - Ghost👻)
júl. 26. 22:38

Én a férjemtől kérdezem ,hogy hány éves vagyok mert

rendre elfelejtem.

Ő szokott felvilágosítani ,hogy vénbanya ,de csodaszép banya😁

júl. 26. 19:48
a kor csak 1 szám....
12. 55Judit (válaszként erre: 11. - Ghost👻)
júl. 26. 19:15
Á! Csak betegnek.😉
júl. 26. 19:07

Èn leragadtam a huszonèves koromban.

Olyan szinten,hogy mikor hìvtam mentőt huszonöt mondtam hirtelen. Ki kellett javítani magam. Biztos hülyènek nèztek,hogy nem tudom a saját korom. 🤣

júl. 26. 16:31
Én nem érzem öregnek magam. Ilyenen nem is szoktam meditálni, annyi feladat megtalál hogy azok lekötik a gondolataimat. :)
júl. 26. 16:25

68 évesen még jó, hogy öregnek érzem magam. Nem szeretem.

Az más, hogy miket olvasok, nézek, milyen zenét hallgatok. az nem látszik.

8. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 26. 16:21
Én egyáltalán nem érzem magam öregnek, de hát a tükör nem hazudik :DD
7. tien
júl. 26. 15:22
Harminc évesen öregebbnek éreztem magam mint most(50 +)
6. 6b12a4f57f (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 26. 15:04
Nem a kinézettől függ. Van, aki fiatalnak néz ki, papíron is fiatal, mégis öregnek érzi magát. Az öreg, akiben nincs élet.
5. Enissa (válaszként erre: 4. - Channa*)
júl. 26. 14:59
Még fiatal is vagy, hogy a mozgasodon bármi is látszódjon.
4. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 26. 14:04

Hány éves vagy és mennyinek érzed magad, hogy öregnek képzeled magad? És miért?

Én még nem érzem öregnek magam, aminek az az oka, hogy a mozgásom még elég fürge, azaz még nem lassultam le annyira, hogy emiatt öregesnek érezzem magam, illetve max. izomlázam van, de egyéb fájdalmaim, csak ritkán. Gondolom ez is segít ezen.

júl. 26. 13:48
én nagyon.bár a húgom mondja,ahogy öregszem,jobban nézek ki.fogytam majd 10 kilót,igaz,hogy betegség miatt.nem is úgy öltözködöm,mint egy 72 éves, de a fene akar már senkinek tetszeni.
júl. 26. 12:45

Felesleges irigyelni.

Inkább töprengj el azon, hogy vajon azt mondja-e, amit érez.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook